Omnichannel-strategie kroont Torfs-klant tot koning 2.0

Door Samsung België 05.01.2017

E-commerce en digitalisering schudden grondig aan de retailboom. Heel wat fysieke winkels storten te pletter. Maar niet schoenenketen Torfs, dat zijn klanten centraal stelt met een straffe omnichannel-strategie. En zich zo profileert als volbloed connected store.

Herinnert u zich Al Bundy? De cynische schoenverkoper uit Married With Children ? Zijn shoe shop was retail ‘ oude stijl ’ : klanten kwamen langs, keken rond, kregen advies en kochten. Of in Bundy ’ s geval: stoven beledigd de deur uit. Onze verwachting? Dat winkels met die aanpak uitdunnen in het straatbeeld.

" Met een omnichannel -strategie bevindt de
klant zich op het kruispunt van verkoopkanalen "

CEO Wouter Torfs schoeit zijn op-en-top Belgische familiezaak vandaag al op een andere leest. Met een toekomstgericht model dat de online- en offline-klantenervaring samenknoopt. Zo bevindt de klant zich altijd op het kruispunt waar alle verkoopkanalen samenvloeien. Inderdaad: omnichannel .

Van marktkraam tot connected store

Torfs evolueerde op 70 jaar tijd van marktkraam tot retailer van de toekomst. Ons notablok vermeldt: meer dan 70 winkels in België, populaire onlinewinkel, uitbreiding naar Nederland, … We omcirkelden die woorden en krabbelden er ‘ omnichannel ’ bij.

Nu heeft een fysieke winkel met een webstore niet noodzakelijk een omnichannel -strategie. Torfs wel, want het bedrijf zet onlinetechnologie en digital signage in om muren te slopen . Muren tussen de winkelstraat en de virtuele winkel. Tussen de klant en het e-nor-me retailaanbod.

Digital signage lokt ons binnen in Torfs-ervaring

We trokken onze stoute schoenen aan en gingen het vernieuwde winkelconcept van Torfs zelf ontdekken. Eerste vaststelling: de haarscherpe schermen in de fysieke winkel zuigen je naar zich toe. En de content? Die omschrijven we het best als een slimme melange :

• De nieuwe collectie flitst digitaal voorbij.
• Een verkoopster prijst laarzen aan op een display.
• Volgbuttons voor Pinterest, Twitter, … duiken op als paddenstoelen.
• We bestellen een paar chelsea boots in de webshop.
• De kinderen leven zich uit met touchscreenspelletjes in de kids corner .
• …

Alles zegt: welkom in het hart van onze Torfs-community. Die omnichannel -strategie maakt dat we bij de naam Torfs niet meer alleen aan schoenen denken. Ook aan een onvergetelijke koopbeleving . Een ervaring die we missen bij de zuivere onlinestores.

Dieper in de retail-toekomst: face recognition

Face recognition -technologie heeft Torfs voorlopig niet. Die zou klanten via een gezichtsscan meteen herkennen zodra ze de winkel binnenwandelen. En koppelen aan hun voorkeuren en koopgeschiedenis. Bedienden krijgen verkopers zo de middelen in handen om een hoogstpersoonlijke service aan te bieden. En om klanten zelfs bij naam te noemen: “ Maat 44 toch hé, meneer Rousseau? ”

Omnichannel -strategie = trouwen met technologie

Toegegeven, Torfs is wereldberoemd in België. Toch is de omnichannel -kaart ook haalbaar voor kleinere retailers . U hoeft niet meteen uit te pakken met enorme displays of tientallen touchscreens te installeren. Bouw uw connected store op in laagjes.

"Vervlecht uw online- en offline-
verhaal tot één ervaring
"

Bij elke technologische stap nestelt u zich steviger in de toekomst. Een toekomst waarin de klant de plak voert. Die wil een topervaring zonder moeite of tijdverlies . En laat zich hoe langer hoe minder lokken door een folderpromotie om dan ter plekke te horen dat het artikel is uitverkocht.

De belangrijkste les van Torfs? Laat uw online en offline-verhaal niet zomaar naast elkaar dobberen. Vervlecht ze tot één ervaring. Trouw dus met technologie en maak uw klant het hof.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

GERELATEERDE PRODUCTEN