Hogere sales? Synchroniseer je digital signage-content met het tijdstip van de dag

Door Samsung België 30.11.2017

Volgt jouw digital signage content de klok? | Samsung

Investeer je voor je winkel in digital signage? Trap dan niet in de contentval. Een speellijst samenstellen en laten draaien in loop, is gemakkelijk. Maar wil je je volle potentieel benutten? Stem je content dan af op het moment van de dag. En op het publiek dat je dan over de vloer krijgt.

Je denkt het best als een televisieprogrammator . Het is zijn doel om zo hoog mogelijke kijkcijfers te halen. Daarom zendt hij een show voor een breed publiek uit in primetime, herhaalt hij oude feuilletons in de namiddag en wacht hij met actie en horror tot de kinderen slapen. Dat heet dayparting .

Jouw publiek varieert ook in de loop van de dag. Net na schooltijd word je bijvoorbeeld overspoeld door jongeren tussen 15 en 18. Terwijl je zaterdag in de prille morgen eerder early birds van 65 en ouder verwelkomt.

Ga uit van cijfers en strategie

Succesvolle dayparting loopt parallel met een goede contentstrategie : je bepaalt wat je wil overbrengen. Wie je wil aanspreken. En wat je daarmee wil bereiken? Alleen krijgt de dimensie ‘ tijd ’ een nog grotere rol.

Je kunt daarvoor afgaan op je buikgevoel, maar vertrouwen op data is veiliger. Hou bij wie (lees: welk type klant) wat koopt, op welk tijdstip. Registreer met een traffic counter hoeveel mensen je winkel bezoeken. En leg zo de verbanden bloot.

Hou er rekening mee dat ook sommige producten hun eigen dagdeel verdienen. Het heeft weinig zin om sterke bieren of frituursnacks te promoten in de ochtend. Koffie, ontbijtkoeken en broodbeleg, daarmee verleid je mensen in de vroege uren tot impulsaankopen. Je cijfers vertellen je het hele, misschien wel verrassende, verhaal.

Digital signage in de stad

Programmeer content rond een typische dag

Stel dat je een supermarkt uitbaat in een drukke stadsomgeving: een woonwijk met een school, enkele kantoren en tennisvelden. Bouw je digital signage -content dan op rond een typische weekdag – het weekend ziet er weer anders uit. Bijvoorbeeld zo:

7 – 9 uur: ochtendrush. Kantoormedewerkers willen snel een ontbijtkoek, een flesje water of smoothie, een banaan of wafel als tussendoortje. En het moet snel gaan. Ideaal voor een ochtenddeal, die je met een opvallende boodschap promoot op je schermen.
9-12 uur: voormiddagrust. Je krijgt huismannen en -vrouwen, gepensioneerden en mensen met een dagje verlof over de vloer. Het steekt niet op een minuut meer of minder. Ideaal voor inspirerende content rond koken, huishouden en vrije tijd: een videorecept, promo ’ s voor wasmiddelen, een deal met boeken of dvd ’ s.
12-13 uur: lunchtijd. Opnieuw tijd om in te spelen op grollende magen. Animaties met wraps, belegde broodjes en frisdrank doen het goed. En nu de honger daar is: doe aan upselling door er je namiddagsnacks bij te promoten.
13-16 uur: namiddagrust. Herhaal eventueel je content uit de voormiddag. Of neem alleen het concept over en focus op heel andere producten.
16-18 uur: avondrush. Leerlingen snoepen graag iets na de schooluren. Zend content uit op hun maat: speels, cool, in hun taal, rond chips en chocoladerepen. Maar hou ook rekening met de andere klanten: werkende ouders, die nog even een maaltijd bijeen komen zoeken, en dorstige tennissers.

Heb je geen supermarkt, maar bijvoorbeeld een schoenen- of kledingwinkel, een juwelenboetiek of fietsspeciaalzaak ? Ook dan haal je rendement uit dayparting . Het principe is altijd hetzelfde: breng in kaart wie je publiek is, wat het koopt en wanneer, en stem je digital signage -content daarop af. Waak er ondertussen over dat je consistent communiceert. Want een bont allegaartje van boodschappen doet je brand geen goed.

Klaar om je sales te verhogen? Bespreek dan jouw oplossing voor dynamische digital signage -content met je reseller.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

omnichannel redt winkel en klantbeleving

Hoe A.S.Adventure de fysieke winkel omarmt en de klantbeleving aanwakkert

Semi-outdoor display laat je etalage verkopen

Nieuwe inrichting voor je etalage? Met een semi-outdoor display lok je meer klanten

Torfs bloeit met omnichannel-strategie

Omnichannel-strategie kroont Torfs-klant tot koning 2.0

GERELATEERDE PRODUCTEN

UHD Large Format Display 55 inch QM55H QM55H

UHD Large Format Display QM55H