Ammattimainen valokuvaus Galaxy Expert RAW -sovelluksella

Expert RAW on Samsung Galaxy -laitteiden innovatiivinen kamerasovellus, joka luo RAW-tiedostoja, jotka mahdollistavat korkealaatuisten HDR (High Dynamic Range) -kuvien ammattimaisen ottamisen ja myöhemmän yksityiskohtaisen muokkaamisen.

Kuva Galaxy Expert RAW -sovelluksen kuvakkeesta.

Huomaa:

• Expert RAW -sovellus voidaan ladata Galaxy Storesta.
  • Tämä ominaisuus on käytettävissä Galaxy S20:ssä ja sitä myöhemmissä malleissa.
  • Tähtikuvaus- ja monivalotustilaa tukevat S23- ja S22-sarjan (T OS) laitteet.

Expert RAW -sovelluksella kuvattaessa kuvat tallennetaan sekä JPEG- että RAW (lineaarinen, 16-bittinen DNG) -tiedostoina. JPEG pakkaa kuvat tiedostokoon pienentämiseksi, mutta RAW-tiedostot säilyttävät alkuperäiset, pakkaamattomat kamera-anturista saadut tiedot, jotta lopputulosta voidaan muokata tarkemmin jälkieditointisovelluksessa.

Lisäksi on mahdollista ottaa ammattimaisempia kuvia säätämällä kameran asetuksia, kuten ISO-arvoa, suljinnopeutta, valkotasapainoa, valotusta ja tarkennusta.

Huomaa: Kun peräkkäin otetaan enemmän kuin 10 kuvaa, kuvauksen aikaväli voi olla pidempi korkearesoluutioisten kuvien käsittelystä johtuen.

”Erityiset kuva-asetukset” -toiminnon aktivoiminen mahdollistaa tähtikuvauksen ja monivalotuksen käytön S23- ja S22 (T OS) -laitteiden Expert RAW -sovelluksella.

Huomaa: Erityiset kuva-asetukset aktivoidaan vain, kun resoluutioksi on asetettu 12 MP.

Tähtikuvauksen ja monivalotuksen lisääminen kuvauksen esikatselunäyttöön

Kuva Expert RAW -sovelluksen kuvakkeesta. Kuva Expert RAW -sovelluksen kuvakkeesta.

Vaihe 1. Avaa Expert RAW -sovellus.

Kuva kameranäytöstä ja korostetusta Asetukset-kuvakkeesta. Kuva kameranäytöstä ja korostetusta Asetukset-kuvakkeesta.

Vaihe 2. Napauta Asetukset-kuvaketta.

Kuva Expert RAW -sovelluksen asetuksista ja erityisistä kuva-asetuksista. Kuva Expert RAW -sovelluksen asetuksista ja erityisistä kuva-asetuksista.

Vaihe 3. Ota käyttöön ”Valokuvien erikoisasetukset”.

• Avaruuskuvien ottaminen

Valitse tähtikuvaustila ja säädä tarkennusta, valkotasapainoa ja valotusaikaa ottaaksesi kuvia yötaivaasta ja taivaankappaleista. Jos valitset Sky Guide -vaihtoehdon, näet tähtikuvio-oppaan.

Kuva Expert RAW -sovelluksen kuvakkeesta. Kuva Expert RAW -sovelluksen kuvakkeesta.

Vaihe 1. Avaa Expert RAW -sovellus.

Kuva kameranäytöstä ja korostetusta tähtikuvauksen kuvakkeesta. Kuva kameranäytöstä ja korostetusta tähtikuvauksen kuvakkeesta.

Vaihe 2. Napauta tähtikuvaustilan kuvaketta.

Kuva kameranäytöstä ja tähtikuvauksen asetuksista. Kuva kameranäytöstä ja tähtikuvauksen asetuksista.

Vaihe 3. Valitse Sky Guide napauttamalla ja säädä kuvauksen kestoa.

Kuva kamerasta ottamassa kuvaa tähdistä. Kuva kamerasta ottamassa kuvaa tähdistä.

Vaihe 4. Napauta ottaaksesi kuvan.

• Kuvien ottaminen monivalotuksella

Monivalotus tarkoittaa yhden kuvan luomista ottamalla ja yhdistämällä eri kuvia, joissa on käytetty useita valotusaikoja. Jos valitset jatkuvan kuvauksen tilan, voit ottaa kuvia jatkuvasti tietyin aikavälein, ja jos valitset manuaalisen tilan, voit ottaa kuvia yksitellen silloin, kun haluat. Kuvausmieltymystesi mukaan voidaan valita myös yhdistelmätiloja.

Kuva Expert RAW -sovelluksen kuvakkeesta. Kuva Expert RAW -sovelluksen kuvakkeesta.

Vaihe 1. Avaa Expert RAW -sovellus.

Kuva monivalotustilan kuvakkeesta. Kuva monivalotustilan kuvakkeesta.

Vaihe 2. Napauta monivalotustilan kuvaketta.

Kuva monivalotustilan asetuksista. Kuva monivalotustilan asetuksista.

Vaihe 3. Napauta säätääksesi suljinta, peittokuvaa ja valotuksia.

Kuva kameranäytöstä otettaessa monivalotuskuvaa. Kuva kameranäytöstä otettaessa monivalotuskuvaa.

Vaihe 4. Napauta ottaaksesi kuvan.