Hoe kun je apparaten registreren in de SmartThings-app?

SmartThings logo en huishoudelijke apparaten.

Voeg huishoudelijke apparaten toe aan SmartThings:

1 Zet de huishoudelijke apparaten aan om te registreren voor SmartThings.
2 Start de SmartThings-app op je telefoon.
3 Tik in het startscherm van SmartThings op Pictogram toevoegen (+) > Apparaat toevoegen.
Pictogram toevoegen (+) geselecteerd op het SmartThings-startscherm en ¨Apparaat toevoegen¨ gemarkeerd.
4 Voeg als volgt huishoudelijke apparaten toe in het scherm "Apparaat toevoegen".
¨Apparaat toevoegen¨ scherm dat huishoudelijke apparaten toevoegt.
  • QR-code scan: Tik op QR-code scannen en herken de QR-code van het aan te sluiten huishoudelijke apparaat.
Scherm om QR Code Scan van het aan te sluiten huishoudelijke apparaat te detecteren.
  • Apparaten in de buurt: Tik op ¨Zoek randapparatuur¨ en tik op het huishoudelijke apparaat dat je wilt registreren in de lijst van aansluitbare apparaten.
Lijst van aan te sluiten apparaten in SmartThings App.
  • Kies zelf maar: Tik op het pictogram van het type Samsung-huistoestel (apparaat/fabrikant) om te registreren.
SmartThings-apparaatregistratie - Selecteer een apparaatpictogram om te registreren.
5 Tik op Start op het scherm "Zullen we beginnen met het registreren van huishoudelijke apparaten?".
6 Stel de AP modus in volgens het type huishoudelijk apparaat.
7 Volg de instructies op het registratiescherm om de aansluiting van het toestel te voltooien.
8 Zodra de smartphone en het huishoudelijke apparaat zijn verbonden, kun je je eigen naam instellen. Bedien het huishoudelijke apparaat op het insteekscherm van het apparaat.

Referentie: Smart Home Adapter (externe dongle) moet afzonderlijk worden geïnstalleerd om sommige huishoudelijke apparaten te verbinden met SmartThings.

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van het home-apparaat om na te gaan of de installatie van de dongle wordt ondersteund en wat de exacte installatieplaats is.

Let op: Wanneer je een smart home-adapter gebruikt, moet je bij de registratie van huishoudelijke apparaten een smart home-adapter (dongle) selecteren in plaats van het producttype (koelkast, airconditioner, luchtzuiveraar, enz.).

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV.