Hoe gebruik je de Veilige map?

De Veilige map is een aparte Veilige map waarin je privé-bestanden, afbeeldingen en apps veilig kunt bewaren. Verplaats inhoud naar en van de Veilige map om je gegevens veilig te beheren op jouw Galaxy-apparaat.

Je kunt ook meerdere accounts aanmaken voor dezelfde app, om jouw persoonlijke en professionele accounts samen te gebruiken op één apparaat.

Let op:  Veilige map is een functie die beschikbaar is op Android 7.0 (Nougat) en nieuwere Android versies.

Om de functie "Veilige map" te gebruiken, heb je een Samsung-account nodig.

1 Open de "Instellingen" van je smartphone.
2 Ga naar "Biometrie en beveiliging".
3 Open het gedeelte "Veilige map".
open instellingen
4 Lees de algemene gebruiksvoorwaarden en druk op "Accepteren" om verder te gaan.
5 Log in met je Samsung-account.
Samsung Account is nodig

Eenmaal verbonden met je Samsung-account, lees je het privacybeleid, de gebruiksvoorwaarden en de speciale voorwaarden, valideer je de gewenste opties en tik op "Accepteren" om door te gaan.

6 Wacht even totdat de Veilige map is aangemaakt.
Créer un Dossier Sécurisé sur votre smartphone Galaxy
7 Selecteer het type slot dat je wilt installeren om toegang te krijgen tot de Veilige map en druk vervolgens op "Volgende".
type beveiliging selecteren

Er wordt gevraagd om de code te bevestigen.

8

Zodra je wachtwoord is gevalideerd, wordt de Veilige map aangemaakt.

Er wordt een snelkoppeling gemaakt in het Apps-scherm.

snelkoppeling veilige map

Tip: Als je wilt, kun je voorkomen dat de Veilige map op het apps-scherm verschijnt. Volg hiervoor de instructies in het deel ‘Verberg de Veilige map’ op deze pagina.

Nadat de de Veilige map hebt gemaakt, kun je bestanden en apps verplaatsen die je privé wilt maken.

Het verplaatsen van items in de Veilige map verschilt afhankelijk van het type inhoud (bestanden of Apps).

Voor documenten, audiobestanden, video's, films of foto's:
 volg je deze stappen:

1 Open de Veilige map vanuit het Apps-scherm of, als je deze hebt verborgen, via Instellingen > Biometrie en beveiliging > Veilige map.
2 Voer de toegangscode in.
3 Tik op het pictogram 'Meer opties' in de rechterbovenhoek van het scherm.
4

Druk op "Bestanden toevoegen".

Bestanden selecteren
5

Selecteer het type bestand dat je wilt toevoegen.

In ons voorbeeld verplaatsen we afbeeldingen naar de Veilige map.

Voorbeeld afbeeldingen inladen
6

Navigeer naar de bestanden die je wilt toevoegen en selecteer ze.

Druk op "Klaar" om de verplaatsing te bevestigen.

voltooien bestanden veilige map
7

Er wordt een melding geopend die verschillende opties biedt.

Bestanden bevestigen veilige map

Als je "Kopiëren" selecteert: worden je bestanden gekopieerd naar de Veilige map, maar een kopie wordt in de oorspronkelijke map bewaard.

Als je ‘Verplaatsten’ kiest, worden ze verwijderd uit hun oorspronkelijke map.

Als je bestanden zijn opgeslagen in een Samsung-app (Galerij, Mijn bestanden, enz.), kun je ze ook rechtstreeks vanuit de oorspronkelijke map verplaatsen.

1

Open de Samsung-app waar de bestanden die je wilt verplaatsen zich bevinden.

In ons voorbeeld is dit de "Galerij".

2

Navigeer naar de bestanden die je wilt verplaatsen.

Selecteer het (de) bestand(en).

3 Tik op het pictogram 'Meer'.
meer opties
4 Selecteer "Verplaatsen naar Veilige map".
functie delen

Voor sommige bestanden die zijn opgeslagen in de Samsung-app, kun je ook de optie "Delen" gebruiken en vervolgens "Veilige map" selecteren.

Verplaats applicaties naar de Veilige map

1 Open de Veilige map vanuit het toepassingenpaneel of, als je deze hebt verborgen, via Instellingen > Biometrie en beveiliging > Veilige map.
2 Voer de toegangscode in.
3 Druk op de startpagina van de Veilige map op het pictogram 'Meer'.
lijst met apps
4

De lijst met apps wordt weergegeven.

Gebruik de zoekbalk om de app te vinden die je wilt toevoegen.

Je kunt het ook downloaden vanuit de Play Store of Galaxy Store.

5

Selecteer de applicatie(s) en druk vervolgens op “Toevoegen”.

6 De applicatie wordt toegevoegd aan de startpagina van Veilige map.

Verplaats inhoud van de Veilige map naar een normaal toegankelijke map

Als je de inhoud van de Veilige map naar een normale map wilt verplaatsen:

1 Selecteer de items die je wilt verplaatsen.
2 Tik rechtsboven op het pictogram "Meer opties" om het optiemenu te openen.
3

Tik op "Verplaatsen uit Veilige map".

De bestanden worden in de "oorspronkelijke" versie naar de bijbehorende map verplaatst.

Uit de veilige map halen

Een back-up maken van gegevens die zijn opgeslagen in Veilige map

Je kunt een back-up maken van de gegevens die je in Secure Folder hebt opgeslagen naar je Samsung Cloud.

1

Tik op de startpagina van Veilige map op het pictogram "Meer opties" in de rechterbovenhoek.

2

Ga naar "Instellingen".

3

Selecteer "Back-up en herstel".

Voeg je Samsung-account toe als je dat nog niet hebt gedaan.

4 Nadat je bent ingelogd op je Samsung-account, ga je naar "Back-up van gegevens in Veilige map".
5

Selecteer de inhoud waarvan je een back-up wilt maken.

Je kunt handmatig een back-up van de beveiligde gegevens maken of automatische back-up inschakelen.

automatische back-up

Voor meer discretie kun je het pictogram van de Veilige map verbergen, zodat het niet op het startscherm of op Apps-scherm verschijnt.

1 Open de "Instellingen" van de smartphone.
2 Ga naar "Biometrie en beveiliging".
3 Open het gedeelte "Veilige map".
Toevoegen aan apps-scherm
4 Schakel de optie "Pictogram weergeven in Apps" uit.
de-activeer veilige map
5

Bevestig de de-activering door op "Verbergen" te drukken.

Bevestigen veilige map

Je kunt de instellingen van de Veilige map ook openen vanaf de startpagina van de Veilige map door op het pictogram "Meer opties" en vervolgens op "Instellingen" te drukken.

Je kunt de weergave van de Veilige map ook activeren of deactiveren via het snel-menu.

Openen via snelmenu

Om toegang te krijgen tot de Veilige map als deze verborgen is, moet je het scherm opnieuw activeren door naar Instellingen > Biometrie en beveiliging > Veilige map te gaan of door het snelkoppelingenpaneel te openen.

Ga naar Instellingen > Biometrie en beveiliging > Veilige map.

1 Voer de toegangscode in.
2 Open het gedeelte "Meer instellingen".
3 Selecteer "Verwijderen".
verwijderen van de veilige map
4 Er wordt een melding weergegeven.

Als je de inhoud van de Veilige map naar een andere map wilt verplaatsen voordat je deze verwijdert, vink jehet vakje aan.

De bestanden worden dan opgeslagen in Mijn bestanden > Interne opslag > Veilige map.

Bevestig de de-installatie

Als je deze bestanden niet wilt bewaren, schakel je het selectievakje uit.

5 Druk op "Verwijderen" om het verwijderen van de Veilige map te bevestigen.

Als je de toegangscode tot de Veilige map bent vergeten, moet je deze opnieuw instellen via je Samsung-account.

1 Open de applicatie "Veilige map".
2 Voer je code in - of een andere
3 Bij de tweede poging wordt de optie "Patroon vergeten" of een vergelijkbare titel weergegeven, afhankelijk van het type code. Tik erop.
4 Er verschijnt een melding. Druk op "Resetten".
5 Voer de inloggegevens in om toegang te krijgen tot je Samsung-account.
6 Volg de instructies op het scherm om een nieuwe toegangscode te resetten.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor smartphones.