Hoe kom ik van een regiolock af?

Wat is een regiolock?

Sommige Galaxy smartphones werken alleen met SIM-kaarten die zijn uitgegeven door mobiele netwerken uit een bepaalde regio. De regio van afkomst is terug te vinden op de verpakking van je toestel.

Als je bijvoorbeeld een smartphone in het buitenland koopt, werkt deze mogelijk niet met een SIM-kaart uit je eigen land. Deze vorm van beveiliging zorgt ervoor dat een Europees model geactiveerd zal moeten worden door een SIM-kaart verstrekt door een mobiele provider in Europa.

Hoe kom ik van een regiolock af?

Om de regiolock op te heffen, moet er eerst een oproep van meer dan vijf minuten worden gemaakt met de SIM-kaart van een Europese provider. Wanneer het een Dual SIM toestel betreft dient dit process ook voor de 2de SIM positie plaats te vinden.

Als een SIM-kaart die is verstrekt in een andere regio, wordt gebruikt voor activering, werkt de telefoon mogelijk niet.

In dit geval moet het apparaat worden vrijgegeven. Je hebt twee mogelijkheden om hiervoor de code aan te vragen:

1. Vraag de code op bij onze klantenservice.
  2. Kom langs met het toestel en aankoopbewijs bij een Samsung Service Center of de Samsung Experience Store

Wij helpen je graag verder.