Quick Share gebruiken om een bestand tussen telefoons te delen

Met Quick Share op Galaxy-apparaten kunnen gebruikers via Bluetooth en wifi moeiteloos content naar meerdere apparaten tegelijk overzetten. Of het nu gaat om werkdocumenten of persoonlijke foto's en video's, deze functie zorgt ervoor dat overgedragen bestanden hun oorspronkelijke kwaliteit behouden, waardoor verlies als gevolg van compressie wordt vermeden.

Een Galaxy S24 die een foto van het Colosseum deelt.

Voordat je bestanden deelt of ontvangt, moet je selecteren wie bestanden naar jou kan sturen. Hiermee voorkom je dat personen van wie je geen bestanden wilt ontvangen, iets met je delen.

Quick Share-paneel op een Galaxy S24. Quick Share-paneel op een Galaxy S24.

Stap 1. Veeg met twee vingers vanaf de bovenkant van het scherm van je telefoon omlaag > Tik op Quick Share.

Opties voor wie bestanden met je kan delen. Opties voor wie bestanden met je kan delen.

Stap 2. Selecteer een van de drie opties: Niemand, Alleen contacten of Iedereen > Tik op Gereed.

• Niemand: Alleen je eigen apparaten kunnen met je delen.
  • Alleen contacten: Alleen gebruikers die zijn opgeslagen in je Contacten met Samsung-accounts kunnen met je delen.
  • Iedereen: Iedereen kan met je delen.

Opmerking: Apparaten die zijn ingelogd op hetzelfde Samsung-account kunnen altijd met elkaar delen, ongeacht de instellingen.

Quick Share biedt Galaxy-apparaatgebruikers drie opties voor het delen van een bestand: Delen met apparaten in de buurt, QR-code of Delen met contacten. Je kunt er ook voor kiezen om Privé delen in te schakelen. Hierbij kunnen anderen geen screenshot van gedeelde bestanden maken of gedeelde bestanden opslaan of opnieuw verzenden.

Opmerkingen: Sommige bestanden worden mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van de bestandsdelingsmethode.

• Delen met apparaten in de buurt: geen bestandstypebeperking
  • Bestandsdeling met QR-codes en contacten: bepaalde bestandstypen worden niet ondersteund, zoals: .exe, .com, .bat, .cmd, .vbs, .reg, .msi
Het startscherm Mijn bestanden. Het startscherm Mijn bestanden.

Stap 1. Open Mijn bestanden > Selecteer een bestandscategorie.

Galerijafbeelding van een hond. Galerijafbeelding van een hond.

Stap 2. Selecteer een bestand > Tik op het pictogram Delen.

Apps die een afbeelding van een foto van een hond kunnen delen. Apps die een afbeelding van een foto van een hond kunnen delen.

Stap 3. Selecteer Quick Share > Selecteer een van de volgende opties: Delen met apparaten in de buurt, QR-code of Delen met contacten.

Delen met apparaten in de buurt

De ontvanger moet Quick Share en Bluetooth ingeschakeld hebben in het snelmenu. Hij of zij moet ook het scherm aan hebben om gedetecteerd te worden.

* Vereist geen mobiele data.

Startscherm Quick Share. Startscherm Quick Share.

Stap 1. Selecteer een apparaat in het paneel Delen met apparaten in de buurt.

Pop-upvenster om het bestand dat wordt gedeeld te accepteren of te weigeren. Pop-upvenster om het bestand dat wordt gedeeld te accepteren of te weigeren.

Stap 2. (Apparaat van de ontvanger): Tik op Accepteren.

Delen met QR-code

Deze functie vereist wifi of mobiele data. Wifi wordt aanbevolen voor grote gegevensoverdrachten.

Startscherm Quick Share. Startscherm Quick Share.

Stap 1. Tik op het QR-code pictogram.

Pop-upvenster met QR-code en URL. Pop-upvenster met QR-code en URL.

Stap 2. (Apparaat van de ontvanger): Scan de QR-code op het telefoonscherm van de verzender.

QR-codelezer op de telefoon van de ontvanger. QR-codelezer op de telefoon van de ontvanger.

Stap 3. (Apparaat van de ontvanger): Volg de instructies op het scherm om de verzonden afbeelding op te halen.

Delen met URL

Startscherm Quick Share. Startscherm Quick Share.

Stap 1. Tik op het QR-code pictogram.

Pop-upvenster met QR-code en URL. Pop-upvenster met QR-code en URL.

Stap 2. Kopieer de URL.

Een berichten-app die de URL deelt. Een berichten-app die de URL deelt.

Stap 3. Stuur de link via een berichten-app of e-mail.

Het gedeelde bestand is klaar om te downloaden. Het gedeelde bestand is klaar om te downloaden.

Stap 4. (Apparaat van de ontvanger): Tik op de link > Tik op Alles downl..

Delen met contacten

Deze functie vereist wifi of mobiele data. Wifi wordt aanbevolen voor grote gegevensoverdrachten.

Startscherm Quick Share. Startscherm Quick Share.

Stap 1. Selecteer een contact uit het gedeelte Delen met contacten.

* Als het contact met wie je wilt delen niet wordt weergegeven, tik dan op Alles tonen en selecteer of typ een contact uit je Contactenlijst.

Het apparaat van de ontvanger toont alle ontvangen bestanden die klaar zijn om te downloaden. Het apparaat van de ontvanger toont alle ontvangen bestanden die klaar zijn om te downloaden.

Stap 2. (Apparaat van de ontvanger): Tik op de Quick Share-melding > Tik op Alles downl..

* Als je een pop-upvenster ontvangt, selecteer dan of je de afbeelding wilt accepteren of niet.

Privé delen

Startscherm Quick Share. Startscherm Quick Share.

Stap 1. Selecteer Meer opties (drie verticale puntjes) > Selecteer Privé delen inschakelen.

Pop-upvenster voor instellen van vervaldatum in Quick Share. Pop-upvenster voor instellen van vervaldatum in Quick Share.

Stap 2. Tik op Vervaldatum instellen > Selecteer een vervaltijd > Tik op Gereed.

Quick Share-startscherm met Privé delen ingeschakeld. Quick Share-startscherm met Privé delen ingeschakeld.

Stap 3. Ga verder naar Delen met apparaten in de buurt of Delen met contacten.

* Alleen Galaxy-gebruikers kunnen versleutelde bestanden bekijken, dus delen via een QR-code is in dit geval geen optie.

Opmerking: Je kunt hetzelfde doen met andere apps die de mogelijkheid hebben om te delen.

Dichtbij delen is samengevoegd met Samsung Quick Share. Voorheen was Quick Share exclusief beschikbaar op Samsung-apparaten en was Dichtbij delen de primaire optie voor andere Android-apparaten. Nu zijn deze functies samengevoegd als een enkele bestandsuitwisselingsapp voor alle Androids.