Nuttige audio-instellingen op je toestel | Samsung NL

Er zijn veel handige audio-instellingen op je Galaxy-telefoon. Je kunt functies aanpassen en toepassen die precies bij je passen. Ook kun je meerdere Bluetooth-apparaten of meerdere apps tegelijk afspelen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Hoe gebruik je een aparte geluids-app

Stel de telefoon in om geluid van een specifieke app af te spelen op de aangesloten Bluetooth-luidspreker of -headset. Je kunt bijvoorbeeld naar de navigatie-app luisteren via de luidspreker van je telefoon terwijl je via de Bluetooth-luidspreker van het voertuig naar de muziek-app luistert.

Stap 1. Open de Instellingen.

Stap 2. Kies Geluiden en trillien.

Geluiden en trillingen

Stap 3. Kies Afzonderlijk app-geluid.

Stap 4. Tik op de schakelaar om aan te zetten.

Geluiden en trillingen

Stap 5. Tik op Select.

Stap 6. Selecteer de multimedia-app waarvan je het geluid op een andere telefoon wilt horen. Daarna, tik op Terug.

Afzonderlijk app-geluid

Stap 7. Selecteer het Audioapparaat dat je voor deze app wilt gebruiken. Bluetooth-apparaten worden alleen getoond als ze verbonden zijn. Daarna, tik op Terug.

Aparte geluids-app audioapparaat

Let op: Afzonderlijke geluids-app werkt alleen als het geselecteerde audioapparaat anders is dan het belangrijkste audio-uitvoerapparaat van je apparaat.

Personaliseer het geluid door de geluidskwaliteit en de effecten van de telefoon in te stellen.

Stap 1. Open de Instellingen.

Stap 2. Kies Geluiden en trillen.

Geluid en trillingen

Stap 3. Kies Geluidskwal. en -effecten.

geluidskwaliteit en effecten

Dolby Atmos: Selecteer een surroundsound-modus die is geoptimaliseerd voor verschillende soorten audio, zoals films, muziek en spraak. Met Dolby Atmos kun je bewegende audiogeluiden ervaren die overal om je heen klinken.

Stap 1. Selecteer Dolby Atmos.

Stap 2. Tik op de schakelaar om in te schakelen en selecteer de gewenste optie.

Dolby Atmos

Dolby Atmos voor games: Ervaar tijdens het spelen het voor games geoptimaliseerde Dolby Atmos-geluid. Tik op de schakelaar om dit aan te zetten.

Dolby Atmos

Equalizer: Kies een optie voor een specifiek muziekgenre en geniet van geoptimaliseerd geluid.

Stap 1. Kies Equalizer.

Stap 2. Kies de gewenste optie en pas de frequentie aan.

Equalizer

UHQ-upscaler: Verbeter de geluidsresolutie van muziek en video's bij gebruik van bedrade headsets. Tik op de schakelaar om in te schakelen wanneer bedrade headsets zijn aangesloten.

UHQ-upscaler

Adapt Sound: Zoek het beste geluid voor je en gebruik het voor gesprekken, muziek en video.

Stap 1. Kies Adapt Sound.

Stap 2. Tik indien nodig op Toelaten, en kies dan je leeftijdsgroep.

Geluid aanpassen

Stap 3. Om een voorbeeld van de verschillende opties te horen, tik je op het Tandwieltje en volg je vervolgens de instructies op het scherm.

Geluid aanpassen

Je kunt ook een geluidsprofiel aanmaken op basis van je eigen hoorvermogen.

Stap 1. Tik op Uw geluid personaliseren, en tik dan op Start.

Stap 2. Volg de instructies op het scherm om een gehoortest te doen en je eigen geluidsprofiel te creëren.

Personaliseer je geluid

Je kunt meerdere Bluetooth-apparaten verbinden met je mobiele telefoon. Je kunt zelfs op twee verschillende headsets tegelijk luisteren met Dual audio.

Stap 1. Veeg omlaag op je scherm om je Snelpaneel te openen en tik op Media.

Stap 2. Als je meer dan één Bluetooth-audioapparaat hebt aangesloten, verschijnt er een cirkel naast elk apparaat. Door de apparaten af te vinken, kun je dezelfde media op meerdere apparaten tegelijk afspelen en het volume eenvoudig aanpassen.

meerdere Bluetooth-apparaten verbinden

Opmerking:

• Sommige functies zijn alleen beschikbaar voor bepaalde modellen als gevolg van hardwarebeperkingen, controleer de instellingen in je telefoon om te zien of de functie beschikbaar is of niet.
  • Schermafbeeldingen en menu's kunnen verschillen afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.