Wat is Samsung KNOX en wat kan ik ermee?

Samsung KNOX is een beveiligingssysteem in de vorm van een app waarmee werk en privé op één telefoon eenvoudig gescheiden blijft. Samsung KNOX beschermt bedrijfsgegevens op je mobiele telefoon.

Samsung KNOX beveiligingsupdates
Om er zeker van te zijn dat een apparaat altijd voorzien is van de nieuwste beveiliging om data te beschermen, stuurt Samsung zo nu en dan beveiligingsupdates. Volg de instructies op het scherm om het apparaat te updaten.

Automatisch updates
Het is aan te bevelen om de automatische updates te activeren. Selecteer 'Menu' > 'Instellingen' > 'Schermvergr. en beveilig.' > 'Andere beveiligingsinstellingen' > 'Updates beveiliging.beleid.' Controleer of de Automatische updates zijn ingeschakeld door de knop naar rechts te schuiven.

Knox1 Knox2

Handmatig updaten
Het is ook mogelijk om de nieuwste beveiligingsupdates handmatig te updaten wanneer je verbonden bent met voorkeursnetwerken.

Selecteer 'Menu' > 'Instellingen' > 'Schermvergr. en beveilig.' > 'Andere beveiligingsinstellingen' > 'Updates beveiliging.beleid' > Controleer op updates.

Knox3 Knox4

Wanneer je ‘Controleer op updates’ selecteert, wordt het beveiligingsbeleid geactiveerd als je apparaat verbonden is met een Wi-Fi-netwerk.

Als het apparaat is verbonden met een 3G of 4G data netwerk – en niet op een Wi-Fi-netwerk – verschijnt de onderstaande pop-up op het scherm. Selecteer ‘OK’ om handmatige updates via het mobiele netwerk mogelijk te maken.

Knox5

Als de Updates beveiliging.beleid succesvol zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie, komt de onderstaande melding in beeld.

Knox6

Als de laatste Updates beveiliging. beleid al is toegepast komt de volgende melding in beeld.

Knox7

Is de update niet bijgewerkt naar de nieuwste versie? Dan doet een van de volgende situaties zich voor:
1. Een fout in de netwerkverbinding. Als dit het geval is, probeert het later nog eens als er een goede verbinding is.
2. Beperkt apparaat geheugen. Als dit het geval is, verwijder dan onnodige video’s, foto’s of bestanden.
3. Een fout in het beleidsbestand. Als dit het geval is, probeer het dan later nog eens.

Wat is SE voor Android?
Een toestel waar KNOX op draait, maakt gebruik van Android SE. SE voor Android verstuurt beveiligingsrapporten om Samsung te helpen door veiligheidsrisico’s te verzamelen en te versturen. Als een apparaat verbonden is met een Wi-Fi netwerk en de beveiligingsrapporten zijn groter dan 16KB, komt de volgende mededeling over Het versturen van beveiligingsrapporten in beeld:

Knox8

Wanneer je ‘OK’ selecteert, verschijnt de pop-up Privacy beleid voor het versturen van beveiligingsrapporten.

Als je instemt met de algemene voorwaarden en ‘Accepteren’ selecteert, verstuurt SE voor Android de beveiligingsrapporten naar Samsung via Wi-Fi. Daarna blijft het apparaat automatisch beveiligingsrapporten versturen voor risicoanalyses.

Knox9 Knox10 Knox11 Knox12

Heb je nog vragen?
Voor vragen kun je terecht bij onze Nederlandse of Belgische Service- en Informatielijn. Wij helpen je graag persoonlijk verder.