Wat kan ik doen als de audiokwaliteit van de Samsung Galaxy Watch Active2 slechter wordt op mijn koptelefoon?

Slechte audiokwaliteit kan worden veroorzaakt door bepaalde instellingen, Bluetooth-interferentie of zelfs de manier waarop je je koptelefoon gebruikt. Bekijk eerst onderstaande lijst met tips om het probleem op te lossen voordat je contact opneemt met het Samsung Service Center.

Controleer of de software van je horloge en alle relevante apps zijn geüpdatet naar de nieuwste versie voordat je onderstaande tips opvolgt. Lees meer over 'Hoe kan ik software en apps op mijn Samsung Galaxy Watch Active2 updaten?' onder Samsung Support.

Pas de audio-instellingen of het volume aan op je horloge

Laten we je audio-instellingen eerst bekijken.

Stap 1. Druk op de Aan-uitknop op het beginscherm van het horloge.

Stap 2. Ga naar en tik op Instellingen > Geluiden en trillen > Volume

Stap 3. Swipe naar en tik op Media en vervolgens op + om het volume harder te zetten.

Als je horloge alleen een trilfunctie heeft, kun je het volume harder zetten in de app die je gebruikt om audio naar de koptelefoon te sturen.

Let op: Pas het volume aan of verplaats een beetje als je een echo hoort tijdens een telefoongesprek.

Het opnieuw opstarten van je horloge en koptelefoon kan het probleem van slechte audiokwaliteit verhelpen.

• Als je horloge is verbonden met een telefoon, kun je de telefoon opnieuw opstarten.
  • Controleer of de apparaten extra moeten worden opgeladen zodra ze opnieuw zijn opgestart.

Let op: Als de batterij niet bijna leeg is, kan de audiokwaliteit schokkerig klinken of vreemde geluiden maken.

Je kunt de apparaten dichter bij elkaar plaatsen en testen of de audiokwaliteit verbetert.

• Het horloge en de koptelefoon dienen zich binnen de Bluetooth-verbindingsstraal (10 m) te bevinden. De afstand kan afwijken, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en de aanwezigheid van obstakels, zoals metalen, muren en elektrische apparaten tussen de apparaten.
  • Zorg dat er geen andere Bluetooth-apparaten op hetzelfde moment zijn verbonden.

Andere tips om de geluidskwaliteit te verbeteren:

• Draadloze netwerkdiensten kunnen worden uitgeschakeld in geval van problemen met het netwerk of de service provider. Zorg dat je de apparaten uit de buurt houdt van elektromagnetische golven.
  • Let op: de afstand kan afwijken, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden.

Je kunt ook een tweede koptelefoon verbinden die goed werkt of niet.

Stap 1. Druk op de Aan-uitknop.

Stap 2. Ga naar en tik op Instellingen > Verbinding > Bluetooth.

Stap 3. Tik op Bluetooth audio.

Stap 4. Tik op het icoon Instellingen naast de verbonden koptelefoon.

Stap 5. Tik op Ontkoppelen om de koptelefoon los te koppelen.

Stap 6. Tik op Scannen en vervolgens op de tweede koptelefoon die je wil koppelen.

• Als de tweede koptelefoon goed werkt, maar de eerste koptelefoon nog steeds slechte audiokwaliteit levert, neem dan contact op met de fabrikant van deze koptelefoon voor ondersteuning.
  • Als je met de tweede koptelefoon dezelfde problemen ervaart, kun je het horloge resetten.

Als je alle bovenstaande tips hebt geprobeerd en het probleem blijft bestaan, kun je je horloge resetten om de audiokwaliteit te verbeteren.

Stap 1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Resetten.

Stap 2. Tik op Gegevens back-uppen onderaan het scherm om gegevensverlies te voorkomen.

Stap 3. Tik op Resetten

Zodra de reset is voltooid, kun je je horloge instellen en opnieuw verbinden met de koptelefoon. Lees meer over 'Hoe kan ik een Bluetooth-koptelefoon koppelen met mijn Samsung Galaxy Watch Active2?' onder Samsung Support.

Let op: Vergeet niet om een back-up te maken van alle belangrijke gegevens op de Galaxy Watch Active2 voordat je hem terugzet naar fabrieksinstellingen.

Let op: De screenshots en het menu van het apparaat kunnen verschillen per toestelmodel en softwareversie.