Incorrecte locatie-informatie op smartphone | Samsung NL

De locatie-informatie op je Samsung-smartphone kan onnauwkeurig lijken als het gps-signaal wordt geblokkeerd, de locatie-instellingen zijn uitgeschakeld of als je niet de beste locatiemethode gebruikt.

Om dit probleem op te lossen is het aan te raden om eerst de huidige gps-signaalinstelling te controleren en vervolgens de andere instellingen die hieronder worden beschreven.

Wanneer de gps goed is ingeschakeld op je mobiele apparaat, zal deze in een huis of gebouw werken, maar vanwege de mogelijke obstakels die de verbinding met satellieten kunnen blokkeren, wordt het niet aanbevolen om deze functie te gebruiken terwijl je binnenshuis bent.

Het gps-signaal op je mobiele apparaat werkt het beste in gebieden waar signalen kunnen worden ontvangen. Om goed te kunnen communiceren met de satellieten is een direct open zicht op de hemel nodig. Let op de volgende gevallen waarin een gps-signaal verloren kan gaan.

• De instellingen van het gps-signaal zijn uitgeschakeld.
  • Het scherm van het apparaat is uitgeschakeld.
  • Het mobiele apparaat wordt vastgehouden op een manier die de antenne blokkeert. Dit geval doet zich vooral voor bij de Galaxy Z Flip wanneer deze opgevouwen is.
  • Het mobiele apparaat bevindt zich in een gebied met hoge gebouwen die het directe zicht op de hemel blokkeren.
  • Verkeerd zicht op de satellieten, veroorzaakt door een naderend onweer.

Als je je buiten bevindt met een helder zicht op de hemel, maar je mobiele apparaat is nog steeds niet in staat om nauwkeurige locatie-informatie te geven, controleer en wijzig dan de toestemmingsinstellingen van de apps die een gps-signaal gebruiken, wijzig indien nodig de voedingsmodus van je mobiele apparaat. En controleer of de apps die gebruik maken van gps onder de slaapapplicaties zijn geplaatst.

Ga naar Instellingen > Apps en volg de onderstaande stappen.

1 Selecteer uit de lijst met apps een app die gebruik maakt van een gps-signaal zoals Google Maps.
Google Maps-symbool wordt weergegeven
2 Tik op Machtigingen.
Machtigingen is geselecteerd in de App Info op een Galaxy-smartphone
3 Tik op Locatie.
Locatie is geselecteerd in de App machtigingen op een Galaxy-smartphone
4 Selecteer uit de lijst Altijd toestaan.
Altijd toestaan is geselecteerd in de Locatiemachtiging op een Galaxy smartphone

Let op:

• Volgens het nieuwe beleid van Google met betrekking tot de locatie van Android 10 Q OS, moet elke applicatie die gebruik maakt van de gps-informatie een locatiemachtiging hebben.
  • Controleer of de versie van elke app de laatste is. Zo niet, update dan naar de laatste versie.
  • We raden aan om te controleren of hetzelfde symptoom nog steeds optreedt bij het gebruik van andere gps-toepassingen.

Als je mobiele apparaat stroom bespaart of het scherm van het apparaat is uitgeschakeld, is het mogelijk dat apps die gebruik maken van een gps-signaal geen gegevens in real-time leveren. Verander de instellingen van de energiestand naar hoge prestaties of geoptimaliseerd.

1 Ga naar Instellingen > Apparaatonderhoud.
2

Tik op het Batterij-icoon.

3 Tik op Energiestand.
4

Selecteer de energiestand Hoge prestaties of Geoptimaliseerd voor je mobiele apparaat.

Als je de betreffende app die een gps-signaal gebruikt hebt toegevoegd aan de lijst van de sluimerende apps op je mobiele apparaat, ontvang je mogelijk geen updates of meldingen van die app omdat deze niet op de achtergrond draait. Om de betreffende app uit te sluiten van de lijst met sluimerende applicaties, moet je de onderstaande stappen te volgen.

1 Ga naar Instellingen > Apparaatonderhoud.
2

Tik op het Batterij-icoon.

3 Tik op Energiebeheer app.
4

Tik op Sluimerende apps. Tap on Sleeping apps.

5

Als de app in de lijst verschijnt, tikt je op het prullenbak-icoon in de rechterbovenhoek.

6 Selecteer de betreffende app die locatie-informatie nodig heeft en tik op Wissen.

Als je hetzelfde probleem steeds weer ondervindt, zelfs na het updaten van het apparaat naar de nieuwste softwareversie en het uitproberen van de hierboven vermelde methoden, neem dan contact op met en bezoek de dichtstbijzijnde Geautoriseerd Samsung Service Center met je apparaat.

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.