Touchscreen werkt niet goed, wat nu? | Samsung NL

Als het aanraakscherm van je Galaxy-telefoon niet gevoelig genoeg is of soms niet reageert, lees je de instructies hieronder.

Aanraakscherm storing.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

1 Ga naar "Instellingen" en selecteer dan "Software-update".
2 Tik op "Downloaden en installeren".
3 Volg de instructies op het scherm.

Je Galaxy-telefoon beschikt over een functie waarmee de aanraakgevoeligheid van het scherm groter wordt, voor als je een screenprotector gebruikt. Als je het idee hebt dat het scherm minder gevoelig geworden is na het aanbrengen van een screenprotector, dan kun je de onderstaande stappen volgen om de functie Aanraakgevoeligheid in te schakelen.

1 Ga naar "Instellingen" en selecteer dan "Display".
2 Tik op "Aanraakgevoeligheid". Je zult onmiddellijk verbetering merken.

Let op: Als het scherm niet reageert, of als het scherm gebroken is, dan moet het apparaat mogelijk gerepareerd worden.

Samsung Screen Protectors.

Als je accessoires zoals een screen protector op het scherm geplakt hebt, kan het aanraakscherm mogelijk niet goed werken. Ook kleine stickers, zoals beschermende labels, kunnen de aanraakgevoeligheid beïnvloeden. Sommige niet door Samsung goedgekeurde beschermende glaasjes of folies hebben alleen lijm aan de zijranden en als deze producten op het scherm zijn bevestigd, is het mogelijk dat het beschermende glas of de folie niet volledig aan het scherm hecht.

Hierdoor is het mogelijk dat sommige delen van het aanraakscherm de aanraking niet herkennen en zo nu en dan dienst weigeren. Controleer de aanraakfunctie nogmaals als je de accessoires verwijderd hebt.

Let op: Het wordt aanbevolen om door Samsung goedgekeurde accessoires te gebruiken.Het gebruik van niet-goedgekeurde accessoires kan problemen veroorzaken.Koop je Samsung Protective Glass nu in de Samsung Store.

Dubbele tik werkt niet.

Als je smartphone alleen reageert op vegen met twee vingers of dubbele tikgebaren, dan staat "TalkBack" mogelijk aan. Volg deze stappen om dit uit te schakelen:

1 Ga naar "Instellingen" en selecteer dan "Toegankelijkheid".
2 Tik op "TalkBack".
3 Schakel "TalkBack" uit.

Volg deze stappen als je niet wilt dat je aanraakscherm stoort:

• Gebruik geen handschoenen en raak het aanraakscherm niet aan als je handen niet schoon zijn.
  • Gebruik geen scherpe voorwerpen.
  • Het aanraakscherm kan storen bij vochtige omstandigheden of als deze wordt blootgesteld aan water. Veeg je aanraakscherm schoon om ervoor te zorgen dat er geen vocht op zit, voordat je het nog eens probeert.
  • Voorkom blootstelling aan magnetische voorwerpen zoals sleutels, muntjes of horloges.

Let op: Als je na deze tips nog altijd problemen ondervindt met je aanraakscherm, kan kun je contact opnemen met Samsung Support, mogelijk zit er dan een interne fout in je apparaat.

Reparatie service

Reparatie service

Heeft uw Samsung toestel een reparatie nodig?

Registreer uw aanvraag online