Wat is Samsung Cloud en hoe gebruik ik het?

Wat is Samsung Cloud en hoe gebruik ik het

Samsung Cloud is een online opslagdienst voor Galaxy smartphones en tablets. Je kunt het gebruiken om apps te synchroniseren, back-ups te maken van je apparaten of om foto’s, video’s en nog veel meer op te slaan. Alles wat je opslaat in de Samsung Cloud is te herstellen, mocht je apparaat stukgaan, kwijt raken of gestolen worden.

Om gebruik te maken van Samsung Cloud heb je een Samsung Account nodig. Nieuwe gebruikers hebben ook een Microsoft account nodig om foto’s en video’s te synchroniseren.

Let op: De beschikbaarheid is afhankelijk van je netwerkprovider en software versie. Het kan zijn dat Samsung Cloud niet beschikbaar is, afhankelijk van je land of telecomprovider.

Data die je kunt synchroniseren:

• Kalender: afspraken en taken
  • Contactpersonen: contactpersonen, e-mailadressen en visitekaartjes
  • Samsung Internet: bladwijzers, opgeslagen pagina’s en open tabbladen
  • Samsung Keyboard: voorspellende tekst
  • Memo: voice memo's, afbeeldingen en taken
  • Samsung Notes: notities en categorieën
  • Samsung Pass: inlog informatie
  • Galerij: afbeeldingen, video’s en verhalen
  • Herinnering: herinneringen

Data die geback-upt en hersteld kan worden:

• Kalenderafspraken
  • Contactpersonen op je telefoon en simkaart
  • Belgeschiedenis
  • Klok instellingen
  • Layout startscherm
  • Apps
  • Instellingen
  • Berichten
  • Muziek
  • Stemopnames
  • Documenten

De snelste manier om bij Samsung Cloud te komen is door een snelkoppeling op je apps scherm toe te voegen:

1 Ga naar ‘Instellingen’ en klip op ‘Accounts en back-up’.
2 Klik op ‘Samsung Cloud’.
3 Klik op het Meer opties icoon (drie puntjes) en klik dan op ‘Instellingen’.
4 Klik op de schakelaar ‘Samsung Cloud-pictogram tonen’.
5 Je ziet de Samsung Cloud pictogram nu op het app scherm.
Samsung Cloud app pictogram

Je kunt handmatig je apparaat back-uppen of je apparaat zo instellen dat het automatisch een back-up maakt.

Let op: Onderstaande instructies zijn voor Android Pie en daarboven. Voor andere besturingssystemen kan een andere route gelden, bijvoorbeeld:

• Android Q, Nougat en Oreo: Instellingen > Cloud en accounts > Back-up en herstel > Back-up van gegevens
  • Marshmallow, Lollipop en Kitkat: Instellingen > Cloud > Back-up
1 Ga naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Accounts en back-up’.
2 Klik op ‘Back-up en herstel’.
3 Klik onder Samsung account op ‘Back-up van gegevens’, selecteer de data die je wilt back-uppen en klik op ‘Back-up’. Je apparaat kan om tweeledige verificatie vragen voor je door kunt gaan. Volg de instructies op het scherm.
Selecteer de data die je wilt back-uppen naar de Samsung Cloud
4 Om de data te herstellen, klik je op ‘Gegevens herstellen’, vervolgens selecteer je de gegevens die je wilt herstellen en klik je op ‘Herstel’.

Let op: Als je van meerdere apparaten een back-up hebt gemaakt, kun je kiezen welke back-up je wilt herstellen op je apparaat. Selecteer de back-up uit het drop-down menu.

A Het drop-down menu laat je kiezen welke back-up uit de Samsung Cloud je wilt herstellen
5 Om je apparaat automatisch gegevens te laten back-uppen, klik je eerst op het Meer opties icoon (drie puntjes) en dan op ‘Instellingen’. Klik op ‘Back-up van mijn gegevens’ om je voorkeuren aan te geven.

Koppel je Samsung en Microsoft accounts om gebruik te kunnen maken van alle functies en voordelen van Microsoft One Drive, waaronder het synchroniseren van je Galerij.

Bestaande Samsung Cloud gebruikers kunnen de Galerij app synchroniseren zonder hun Samsung Cloud te koppelen aan Microsoft One Drive, maar nieuwe gebruikers moeten de twee eerst koppelen voordat ze foto’s en video’s kunnen synchroniseren.

Om je Samsung Cloud aan je One Drive te koppelen:

1 Ga naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Accounts en back-up’.
2 Klik op ‘Samsung Cloud’.
3 Klik op ‘Start met OneDrive'.
4 Of klik op het Meer opties icoon (drie puntjes), klik op ‘Koppel met One Drive’ en volg de instructies op het scherm.
Koppel je Samsung en Microsoft One Drive accounts om je Galerij te synchroniseren

Om je Galerij app de synchroniseren:

1 Open de Galerij app.
2

Klik op het Meer opties icoon (drie puntjes).

3 Klik op ‘Instellingen’.
4 Klik op ‘Cloud synchroniseren’.
5 Als je een nieuwe Samsung Cloud gebruiker bent en je hebt je Microsoft en Samsung accounts nog niet gekoppeld, klik op ‘Verbinden’. Volg de instructies op je scherm om beide accounts te koppelen. Zodra ze verbonden zijn, zal de synchronisatie automatisch starten.
6 Als je een bestaande Samsung Cloud gebruiker bent, kun je foto’s en video’s back-uppen zonder je Samsung en Microsoft account te koppelen. Klik op ‘Synchroniseer met Samsung Cloud’ om je foto’s en video’s te synchroniseren.

Je kunt ook geselecteerde foto’s en video’s back-uppen naar de Samsung Cloud:

1 Open de Galerij app en open het album dat je wilt back-uppen.
2

Klik op het Meer opties icoon (drie puntjes), en klik op ‘Delen’.

3 Selecteer de foto’s of video’s die je wilt back-uppen en klik vervolgens op ‘Delen’ aan de onderkant van je scherm.
4 Als je een bestaande Samsung Cloud gebruiker bent, klik je op ‘Samsung Cloud Drive’ en vervolgens op ‘Klaar’ of ‘Creëer een nieuwe map’ en dan op ‘Klaar’ om je foto’s te uploaden.
5

Als deze optie niet mogelijk is, klik dan op ‘One Drive’ en klik vervolgens op het vinkje rechtsboven om te kunnen back-uppen naar je One Drive account.