Hoe sluit ik mijn soundbar aan op mijn TV?

De soundbar collectie van Samsung biedt vele mogelijkheden. Vaak wordt de soundbar in combinatie met een TV gebruikt. Met deze instructies koppel jij eenvoudig je soundbar met de TV. Zo laat je entertainment tot leven komen. De Soundbar vult iedere hoek van je kamer met een vol en dynamisch geluid.

Soundbar 2018

Het koppelen van de soundbar kan op verschillende manieren. Selecteer jouw voorkeur hieronder.

Koppelen met kabelKlik om uit te vouwen

Het voordeel van het koppelen met een Optische kabel of HDMI kabel is de stabiliteit. De verbinding is betrouwbaar en zal niet snel verbreken.

Aansluiten met optische kabel

TV optical
1 Sluit met een digitale optische kabel de DIGITAL AUDIO IN-ingang (OPTICAL) op de Soundbar aan op de OPTICAL OUT-uitgang van de tv.
2 Druk op de toets (Source) rechts op de soundbar, of op de afstandsbediening.

Aansluiten met HDMI-kabel

HDMI is een interface die digitale overdracht van video- en audiogegevens mogelijk maakt met slechts één aansluiting.

HDMI shoundbar samsung tv
1 Sluit een HDMI-kabel (niet meegeleverd) aan op de HDMI OUT (TV-ARC) -uitgang aan de onderzijde van de soundbar en op de HDMI IN-ingang van je tv.
2 Druk op de toets rechts op de Soundbar of op de toets SOURCE (Bron) op de afstandsbediening om de D.IN-modus te selecteren.

Let op: Als de televisie voorzien is van een ARC-poort, sluit de HDMI-kabel dan aan op HDMI IN (ARC)-poort.

Draadloos koppelen met een Samsung TV (Soundconnect)Klik om uit te vouwen

Luister via de Soundbar naar het tv-geluid door de televisie en de Soundbar via Bluetooth met TV SoundConnect te verbinden. Het verbinden gaat eenvoudig en er bevinden zich geen kabels tussen de Soundbar en de tv, waardoor je de slanke systemen rustig in het zicht kunt zetten, zonder dat dit afbreuk doet aan je nette interieur. De soundbar en tv bedien je eenvoudig vanaf één afstandsbediening.

De functie TV SoundConnect (SoundShare) wordt ondersteund door bepaalde televisies van Samsung die na 2012 zijn uitgebracht. Controleer of je televisie de functie TV SoundConnect (SoundShare) ondersteunt voordat je aan de slag gaat.(Raadpleeg de handleiding van de tv voor meer informatie.) Als je Samsung-tv voor 2014 op de markt is gebracht, controleer dan het de handleiding op de SoundShare functie.

1 Schakel de tv en de Soundbar in.
2 Druk op de toets rechts op het hoofdapparaat of op de toets SOURCE (Bron) op de afstandsbediening om de TV-modus te selecteren.
3 Er verschijnt een bericht op de tv met de vraag of je de functie TV Soundconnect wilt inschakelen.
4 Gebruik de afstandsbediening van de tv om te selecteren en de verbinding tussen de tv en de Soundbar te voltooien.

Let op: De aanbevolen maximale afstand voor een stabiele verbinding tussen de soundbar en tv is 2 meter.

soundconnect

De Soundbar automatisch inschakelen

De functie Bluetooth POWER On is beschikbaar nadat je de Soundbar hebt aangesloten op een tv met behulp van TV SoundConnect. Wanneer de functie Bluetooth POWER On AAN is, wordt bij het in- of uitschakelen van de aangesloten TV, ook de Soundbar  in- en uitgeschakeld.

Druk op de toets Bluetooth POWER op de afstandsbediening van de Soundbar.  ON - BLUETOOTH POWER (Bluetooth Power AAN) wordt weergegeven op de display van de Soundbar.

• ON - BLUETOOTH POWER : de Soundbar wordt in- en uitgeschakeld als je de televisie in- of uitschakelt.

• OFF - BLUETOOTH POWER : de Soundbar wordt uitgeschakeld wanneer je de tv uitschakelt.

Draadloos koppelen met BluetoothKlik om uit te vouwen

Heb je een TV van een ander merk? Volg dan deze stappen om de eerste verbinding met de soundbar te maken.

1 Druk op de (Bron)-knop op het rechterpaneel of de afstandsbediening en selecteer vervolgens modus ‘BT’.
2 Als ‘BT READY’ verschijnt, druk dan op de PAIR-knop op de afstandsbediening of houd de (Bron)-knop op het rechterpaneel van de Soundbar gedurende meer dan 5 seconden ingedrukt zodat ‘BT PAIRING’ wordt weergegeven.
3 Selecteer Bluetooth-modus op de tv. (Meer informatie vind je in de handleiding van de tv.)
4 Selecteer ‘[AV] Samsung Soundbar Nxxx N-Series’ in de lijst op het scherm van de tv. Een beschikbare Soundbar wordt met ‘Need Pairing’ of ‘Paired’ op de Bluetooth-apparaatlijst van de tv vermeld. Om de Soundbar te verbinden, selecteer je het bericht en breng je een verbinding tot stand. Wanneer de tv is verbonden, verschijnt [Naam tv] → ‘BT’ op het voorste scherm van de Soundbar.
4 Nu hoor je het tv-geluid via de Soundbar.
Bluetooth soundbar