Soundbar koppelen met Bluetooth | Samsung NL

Hoewel de tv zijn eigen interne luidsprekers heeft, kunnen externe luidsprekers een beter geluid produceren. Daarom gebruiken mensen een Soundbar en home cinema-systeem. Sluit jouw externe audioapparaat aan en geniet van een beter geluid.

Sluit jouw Soundbar aan via bluetooth

Een Bluetooth-verbinding biedt niet dezelfde geluidskwaliteit als HDMI, maar is geliefd omdat het draadloos is. De belangrijkste uitdaging bij bluetooth is dat de verbinding onstabiel kan zijn vanwege externe factoren zoals een stroomstoring of andere elektrische apparaten. Volg de onderstaande stappen om je externe luidsprekers via bluetooth aan te sluiten.

Stap 1. Druk op de Home-knop op je afstandsbediening om de Smart Hub op te roepen en selecteer vervolgens Instellingen.

Startpagina Instellingen-menu

Stap 2. Ga naar Geluidsinstellingen en selecteer Geluidsuitvoer.

Geluidsuitgangsmenu

Stap 3. Selecteer de bluetooth speaker-lijst.

Bluetooth speaker-lijst

Stap 4. Selecteer je bluetooth speaker en selecteer vervolgens Koppel en Verbind.

Bluetooth-koppeling en verbinding maken

Let op: Zodra het verbinden is voltooid, verschijnt er een pop-upvenster dat bevestigt dat de bluetooth speaker is aangesloten.

Problemen met de bluetooth-verbinding oplossen

Methode 1: Koppel het netsnoer van de externe luidspreker los en sluit het opnieuw aan.

Methode 2: Verwijder elke luidspreker uit de bluetooth speaker-lijst van de tv en zoek je bluetooth-luidspreker opnieuw op en maak opnieuw verbinding.

(TV-startmenu > Instellingen > Geluid > Geluidsuitvoer > Bluetooth speaker-lijst)

Problemen oplossen geluid wat gelijktijdig op beide luidsprekers afspeelt

Als tv kijkt door de Soundbar met bluetooth aan te sluiten, kun je, wanneer het geluid tegelijkertijd wordt afgespeeld via de Soundbar en de interne luidspreker van de tv, het geluid als volgt aanpassen.

Stap 1. Druk op de Home-knop op je afstandsbediening om de Smart Hub op te roepen en selecteer vervolgens Instellingen.

Stap 2. Selecteer Toegankelijkheid in het menu Algemeen.

Multi-output audio

Stap 3. Selecteer Multi-output Audio en druk op enter om te deactiveren.

Multi-output audio

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat zijn slechts voorbeelden in het Engels - ze zijn ook beschikbaar in de taal van jouw land.