Centar istraživanja i razvoja

Centar istraživanja i razvoja

Oblikujemo budućnost
uz inovaciju i
inteligenciju

Oblikujemo budućnost
uz inovaciju i inteligenciju

Samsung Research je napredni centar istraživanja i razvoja kompanije Samsung Electronics koji predvodi buduće tehnologije i kreira nove vrijednosti kroz stalne inovacije i inteligenciju.

Samsung Research je napredni centar istraživanja i razvoja odjela za komercijalnu elektroniku i odjela za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung. Samsung Research predvodi razvoj budućih tehnologija za Samsung proizvode i usluge uz više od 10.000 istraživača i programera koji rade u prekomorskim centrima istraživanja i razvoja.

U okviru vizije “Oblikujmo budućnost uz inovacije i inteligenciju”, aktivno se provodi istraživanje i razvoj kako bi se utvrdile nove buduće oblasti rasta i osigurale napredne tehnologije za proizvode i usluge u cilju kreiranja novih vrijednosti i poboljšanja života ljudi.

Osnovne istraživačke teme u Samsung Researchu uključuju umjetnu inteligenciju (AI), inteligenciju podataka, komunikacije sljedeće generacije, robot, Tizen, pažnju prema životu i novim iskustvima, medije sljedeće generacije i sigurnost. Naročito se širi obim istraživanja na nove obećavajuće oblasti kako bi se realizirao novi način života baziran na tehnologijama umjetne inteligencije.

Centar radi u saradnji s 14 prekomorskih centara istraživanja i razvoja u 12 zemalja širom svijeta i sedam globalnih centara za umjetnu inteligenciju kako bi osigurao inovativne tehnologije i unaprijedio svoje globalne kapacitete za istraživanje i razvoj. Istovremeno povećava saradnju u oblasti tehnologije kroz aktivne inovacije s prestižnim univerzitetima, istraživačkim institutima i partnerskim kompanijama širom svijeta opremljenim najboljim svjetskim tehnologijama.

Samsung Research obećava da će nastaviti naporno raditi kako bi postao najbolji svjetski istraživački institut koji kreira nove vrijednosti za budućnost kroz stalne inovacije i inteligenciju.

Samsung Research