Što mogu napraviti ako je kvaliteta zvuka loša na slušalicama Galaxy Buds+?

Uz inovativne bežične Bluetooth nosive uređaje kao što su Galaxy Buds+, možete uživati u slušanju glazbe i telefoniranju bez ruku. Međutim, potrebno je malo više opreza i brige kako bi slušalice ostale u vrhunskom stanju da ih možete upotrebljavati još dugo. 
 

Pogledajte ispravnu metodu nošenja i čišćenja slušalica, također se poslužite aplikacijom Galaxy Wearable za prikaz stanja baterije slušalica i futrole za punjenje te za podešavanje glasnoće i postavki poziva.

Provjerite nosite li slušalice ispravno

Prije nego što stavite slušalice u uši, pričvrstite odgovarajuće umetke za uši. Provjerite stavke u nastavku. 
 

Provjerite smjer bežičnih slušalica i stavite ih u uši tako da je vrh okrenut prema gore dok vam udobno ne sjednu u uši. Podesite slušalice tako da ih zakrenete ulijevo ili udesno da bi odgovarale vašim ušima. Isprobajte drugu veličinu umetka za uši ako ne pristaju udobno u vaše uho. Čvršće brtvljenje poboljšat će učinkovitost mikrofona.

Provjerite postavke glasnoće slušalica pomoću aplikacije Galaxy Wearable

Ako naiđete na problem sa zvukom sa slušalicama Galaxy Buds+ iako ste na povezanom mobilnom uređaju postavili glasnoću na maksimalnu vrijednost, možete provjeriti postavke u aplikaciji Galaxy Wearable.
 

Nakon što postavite podešavanje glasnoće kao prethodno postavljenu značajku za dodirivanje i držanje u aplikaciji Galaxy Wearable, moći ćete upravljati glasnoćom pomoću dodirne plohe slušalica Galaxy Buds+.
 

Ako ne možete čuti zvuk ili čujete jeku preko slušalica tijekom poziva, vratite se i podesite postavke glasnoće slušalica preko aplikacije Galaxy Wearable.


Pratite korake navedene u nastavku za podešavanje glasnoće.

1 Pokrenite aplikaciju Galaxy Wearable.
2 Idite prema dolje i dodirnite Dodirna ploha.
3 Dodirnite Lijevo ili Desno pod Dodirna ploha za dodirivanje i držanje > Odaberite Smanji glasnoću / Pojačaj glasnoću.

Napomena:

Ako odaberete značajku podešavanja glasnoće kao prethodno postavljenu značajku za dodirivanje i držanje na jednoj strani, značajka podešavanja glasnoće također se automatski postavlja i na drugoj strani. Provjerite je li verzija softvera slušalica Galaxy Buds+ najnovija verzija.

Provjerite postavke zvuka u aplikaciji Galaxy Wearable za poboljšanje kvalitete zvuka tijekom poziva

Da biste poboljšali prijenos zvuka drugoj strani tijekom poziva, preporučuje se da omogućite opciju Zvukovi okruženja tijekom poziva.
 

Pomoću ove značajke moći ćete jasnije čuti vlastiti glas, što omogućuje prirodno naprezanje glasnica s obje slušalice.

1 Pokrenite aplikaciju Galaxy Wearable na mobilnom uređaju.
2 Napredno > Upotrijebi zvukove okruženja tijekom poziva.

Ostali savjeti za poboljšanje kvalitete zvuka:
 

Bežične mrežne usluge mogu biti onemogućene zbog problema s mrežom pružatelja usluga. Obavezno držite slušalice podalje od elektromagnetskih valova.
 

Pobrinite se da se slušalice i drugi Bluetooth uređaj nalaze unutar maksimalnog raspona za Bluetooth (10 m). Imajte na umu da se udaljenost može razlikovati ovisno o okruženju u kojem se upotrebljavaju uređaji.

Povremeno provjerite jesu li slušalice čiste

Kako biste omogućili dugotrajnu upotrebu slušalica bez ikakvih problema, preporučuje se povremeno čišćenje. Slijedite korake u nastavku za čišćenje bežičnih slušalica.

1 Nježno izvadite umetak za uho iz slušalice. Nemojte pretjerano povlačiti umetak za uho kada ga pričvršćujete ili odvajate. Umetak za uho može se potrgati.
2 Pomoću štapića za uho i suhog kista uklonite sav ušni vosak, ostatke i strane materijale. Nemojte primjenjivati pretjeranu silu prilikom uklanjanja ušnog voska ili ostataka. Prijemnik se može oštetiti.

Napomena:

Nemojte upotrebljavati tekućine poput alkohola ili vode sa sapunom za čišćenje slušalica Galaxy Buds+ jer nisu vodootporne.

Nakon sušenja slušalica također je potrebno očistiti tekući ušni vosak.

Slušalice treba istrljati suhom četkom tako da je strana zvučnika okrenuta prema dolje, kao što je prikazano na gornjoj slici.

3 Nakon potpunog čišćenja, pravilno vratite umetak za uho na slušalicu. Pokrijte jezičak na dnu slušalice umetkom za uho.
Provjerite ima li ažuriranja softvera aplikacije za Galaxy Buds+ i softvera za vaš mobilni uređaj

Preporučuje se da ažurirate instalirani softver na telefonu, tabletu, televiziji ili računalu. Prije ažuriranja slušalica, prvo ažurirajte softver na mobilnim uređajima. 
 

Ažurirajte telefon ili tablet Galaxy:

1 Idite na Postavke > Ažuriranje softvera.
2 Dodirnite Preuzmi i instaliraj.
3 Pratite upute na zaslonu.

Nakon ažuriranja mobilnog uređaja na najnoviju verziju, provjerite je li aplikacija koju upotrebljavate za slušalice Galaxy Buds+ također ažurirana na najnoviju verziju. Za ažuriranje softvera slušalica morate spojiti svoj mobilni uređaj na Wi-Fi ili mobilnu mrežu.
 

Ažurirajte aplikaciju Galaxy Wearable: 

1 Pokrenite aplikaciju Galaxy Wearable na mobilnom uređaju.
2 Idite na stavku O aplikaciji Galaxy wearable > dodirnite Ažuriranje.

Ažuriranje softvera slušalica
 

Ažurirajte softver slušalica putem usluge firmvera bežičnim putem (FOTA).
Pokrenite aplikaciju Galaxy Wearable na mobilnom uređaju i dodirnite Ažuriranje softvera slušalica.
 

  • Preuzimanje i instalacija: Ručno provjerite ima li ažuriranja i instalirajte ih. 
  • Automatsko preuzimanje preko Wi-Fi mreže: Postavite slušalice da automatski preuzimaju ažuriranja kada su povezane s Wi-Fi mrežom. 
  • Posljednje ažuriranje: Prikažite informacije o najnovijem ažuriranju softvera. 

Napomena: Snimke zaslona uređaja i izbornik mogu se razlikovati ovisno o modelu uređaja i verziji softvera.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama