Samsung Flip

Balanced scorecard template

Introductie

De Samsung Flip balanced scorecard template gaat over, zoals het woord al doet vermoeden, het gebalanceerd in kaart brengen van hoe een onderneming op verschillende bedrijfsaspecten scoort. De uitvinder Robert Kaplan gebruikt vaak de metafoor van een cockpit. Als de piloot alleen op de hoogte en snelheid let, dan is de kans groot dat het vliegtuig neer zal storten. Zo werkt dat ook als een onderneming op te weinig KPI’s (Key Performance Indicators) let.

Rules of the game

Als je gebruik maakt van deze balanced scorecard template is het essentieel om vooraf een heldere visie en strategie te hebben. Vervolgens breng je vanuit vier verschillende invalshoeken in kaart hoe je kunt meten of je strategie succesvol is en blijft.

Per invalshoek ga je dus bepalen welke doelen je hebt en hoe je deze kunt meten. Aan de hand hiervan kan je bepalen aan welke KPI’s je nog moet werken om te verbeteren of waar je op kan consolideren om je visie & strategie nog beter te kunnen uitvoeren.

Tip: Vanwege de multidisciplinaire aanpak vanuit verschillende invalshoeken, is het soms verstandig om expertises vanuit verschillende afdelingen te betrekken.

Perspectieven

 1. Financieel
  Dit betreft omzet, winst, cashflow, liquiditeit, koers van de aandelen, etc.

 2. Afnemers
  Dit betreft tevredenheid, retour bezoeken, herhaal aankopen, etc.

 3. Interne processen
  Dit betreft medewerkerstevredenheid, ziekteverzuim, verkoop, groeipotentie, etc.

 4. Groei en innovatie
  Dit betreft het vermogen om te innoveren en beter te kunnen worden in wat je doet.

Naar alle brainstorm templates  |  Naar alle strategy brainstorm templates

References: Free interpretation by Ben Steenstra - mindd.calltheone.com