Kies jouw locatie en taal.
Others

Visueel denken: meer ideeën, beter uitgewerkt

aug. 20. 2021

Innovatieve ideeën laten je organisatie groeien. Wil je de productiviteit en creativiteit van je medewerkers stimuleren? Introduceer ze dan in de wondere wereld van visueel denken. Met de Galaxy Z Fold 3 en S Pen kunnen ze hun creatieve denkvermogen op elk moment optimaal inzetten. 

Iedereen ‘spreekt’ dezelfde visuele taal

Stel: tijdens een brainstorm over jullie nieuwe bedrijfsvisie valt de term ‘flexibiliteit’. Iedereen is meteen enthousiast en jullie nemen flexibiliteit op als kernwaarde van de organisatie. Maar bij de uitwerking van de bedrijfsvisie ontstaat er onenigheid. Want terwijl je collega’s vooral aan flexibele werkroosters denken, wil jij je organisatie herstructureren zodat ze sneller inspeelt op verandering. Ai!
Hoe vermijd je zulke misverstanden? Maak abstracte begrippen concreet met visueel denken.
Voor een definitie van ‘visueel denken’ laten we Dan Roam aan het woord, auteur van The Back of the Napkin. Zijn stelling? Als je abstracte begrippen visueel voorstelt, ontdek je ideeën die anders niet zichtbaar zouden zijn. Want je zet niet alleen je ogen aan het werk, maar ook je verbeelding.

Omdat we de ongeschreven regels van de visuele taal allemaal kennen, kunnen we beelden snel interpreteren. Een voorbeeld:

Ook zonder context weten we: de linkse afbeelding stelt een daling in cijfers voor. En in de rechtse herken je net een stijging. Omdat visuele taal zo makkelijk werkt, is het een handig instrument om ideeën te ontwikkelen en te delen.

Meer interactie, betere ideeën

De beste ideeën passen op de achterkant van een servet, stelt Dan Roam. Door ideeën in één beeld samen te vatten, ontdoe je je idee van ballast en kom je sneller tot de essentie. Zo hou je niet alleen de focus scherp. Met je concrete visual heb je ook een krachtig verkoopinstrument in handen.

Denk even terug aan de brainstorm van hierboven. Hoe was de werkgroep wél tot een gedeelde definitie van ‘flexibiliteit’ gekomen? Zó:

1. Voorzie voor alle teamleden een mobiel device waarop ze digitaal kunnen tekenen, bijvoorbeeld via de app MS Whiteboard. Zo brainstormen ook je thuiswerkers mee.
2. Open in de app een bord waarin jullie tegelijkertijd werken.
3. Vraag je teamleden om hun definitie van ‘flexibiliteit’ in één tekening samen te vatten.
4. Iedereen klaar? Plaats alle ideeën naast elkaar en vergelijk. Welke verschillen merken jullie op? En welke gelijkenissen? Maak voldoende tijd om hierover te discussiëren, want zo komen jullie tot een gedragen definitie.

Die manier van werken zorgt niet allen voor rijkere ideeën. Je creëert ook een groter draagvlak, want tijdens de discussie leren medewerkers elkaar standpunt begrijpen en groeien ze naar elkaar toe.

Jouw servet is een smartphone

Visueel denken helpt je om ideeën te ontwikkelen én te verkopen. Met de Galaxy Z Fold3 en de digitale S Pen heb je alles in handen om snel aan de slag te gaan.

De opvouwbare Galaxy Z Fold3 reist overal met je mee. Heb je plots een geniale inval? Vouw je smartphone open tot de 7.6” display (juist ja, de grootte van een servet) en switch dankzij de navigatiebalk vlot tussen je apps. Samen met je collega’s brainstormen? Splits je scherm en zet je video- en tekenapp naast elkaar open. Zo kom je samen tot de beste ideeën.
De digitale S-pen ligt goed in de hand en werkt net zo vlot en intuïtief als een potlood. Gebruik je de S Pen om je ideeën uit te tekenen? Dan zet je je brein op verschillende manieren aan het werk. En omdat je tegelijkertijd observeert, visualiseert, tekent én kijkt, nestelen je bedenksels zich diep in je brein. Zo vergeet je geen enkele geniale inval!

Kies voor optimaal comfort de Note Package en berg je smartphone én S Pen samen op in één handige beschermhoes.

De Galaxy Z Fold3 en de S Pen zijn apart verkrijgbaar. Bundel je hun krachten? Dan heb je een straffe ideeënmachine in handen.Onze experts geven je graag meer info.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.