Kies jouw locatie en taal.
Others

Met daisy chaining creëer je de perfecte werkplek

mei 12. 2022

Veel professionals kiezen voor het gemak van meerdere monitoren op hun werkplek. Maar wat met al die kabels, dongles en splitters op je bureau? “Daar heb je geen last van dankzij daisy chaining”, vertelt Matthias Verstraeten, productmanager bij Samsung Electronics Benelux.

“Met daisy chaining verbind je meerdere monitoren rechtstreeks met elkaar. Zo heb je maar één kabel nodig per scherm en zorg je voor een clean desk. Vaak heeft een daisy chaining-monitor ook een USB-C poort. Daarmee laad je snel je laptop of smartphone op.”

Wil je meerdere monitors verbinden op de klassieke manier? Dan heb je drie kabels nodig voor elke monitor die terug naar je desktop of laptop leidt. Je werkplek wordt al snel een rommeltje. Met daisy chaining koppel je monitors direct aan elkaar via de DisplayPort en één enkele kabel. Handig!

 

Ook als je hybride werkt is daisy chaining een groot voordeel. Eens op kantoor verbind je je laptop gewoon aan de eerste monitor en je bent meteen verbonden met al je schermen. Die langdradige set-up aan het begin van de werkdag mag je dus skippen.

Daisy chaining biedt voordelen voor professionals zoals procesoperators die werken met een groot aantal beeldschermen. Denk aan controlekamers van beveiligingsbedrijven, hulpdiensten of spoorwegen. Zij hebben meerdere monitors nodig om alle camera’s tegelijkertijd in de gaten houden of het verkeer te regelen.

 

In een kantooromgeving zorgt daisy chaining voor een gebruiksvriendelijke en nette werkruimte.

 

Werknemers willen steeds vaker meer dan één monitor om hun werkefficiëntie te vergroten. Ben je bijvoorbeeld bezig met projectmanagement of creatieve programma’s? Dan heb je veel baat bij een grote werkruimte. Met daisy chaining open je al je spreadsheets en programma’s naast elkaar zonder beeldkwaliteit te verliezen. Omdat je maar één kabel nodig hebt om al die schermen met je pc te verbinden, is een snelle, cleane set-up gegarandeerd.

Dat hangt in de eerste plaats af van de performantie van je laptop of desktop. Hoe meer monitors je verbindt, hoe zwaarder voor de grafische kaart. En dat vermindert de beeldkwaliteit.

 

Een andere factor die meespeelt is de soort technologie die je gebruikt. Daisy chaining werkt via Multiple Stream Technology (MST) of Single Stream Technology (SST). De meeste professionals maken gebruik van MST: je vergroot je werkplek met een breed scherm dat doorloopt over verschillende monitors. Met SST dupliceer je hetzelfde beeld op meerdere monitors. Dat is praktisch als je een les of presentatie geeft.

 

Voor MST zijn twee of drie schermen vaak ideaal. Wil je het beeld dupliceren met SST? Dan kan je tot tien monitors verbinden. Ga je voor meer, dan krijg je te maken met kwaliteitsverlies.

Voor daisy chaining heb je een specifieke soort monitors nodig. Let er bij de aankoop op dat ze de daisy-chain-optie en meerdere DisplayPorts hebben. Een aanrader zijn de Samsung S60UA-modellen, beschikbaar in 24, 27 en 32 inch. Dankzij de QHD-resolutie heeft zo’n scherm dubbel zoveel pixels als een Full HD-scherm. Dat betekent meer werkruimte en een haarscherp beeld. Zo zie je echt elk detail en krijg je dus meer real estate op dezelfde schermgrootte.

 

Naast twee DisplayPorts heeft de S60UA ook een USB-C poort waarmee je gemakkelijk je laptop of gsm oplaadt. En hij is uitgerust met een kwalitatief IPS-paneel, wat zorgt voor een optimale kijkhoek en kleurweergave. Die features komen de productiviteit alleen maar ten goede.

 

De workflow in je organisatie verbeteren dankzij een nette werkplek met veel schermruimte?

Ontek de S60UA-monitoren van Samsung

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.