Kies jouw locatie en taal.
Others

Een interactieve winkelervaring op maat?

Beter Bed doet een beroep op Samsung-technologie voor nieuw winkelconcept

nov. 04. 2021

Uitdaging: Beter Bed wil klanten nog doeltreffender begeleiden naar de optimale slaapervaring.


Oplossing: Met de digital signage-technologie van Samsung kan Beter Bed klanten niet alleen tonen hoe ze beter slapen, maar het hen ook laten beleven.

 

Wie goed slaapt, is gelukkiger, gezonder en productiever. Daarom wil Beter Bed met zijn hoogwaardige producten iedereen de best mogelijke slaapervaring bieden. “We gingen op zoek naar een manier om de beleving van de klant en interactie te verbeteren”, vertelt Marc Janssen, Senior Manager Sales IT Division bij Samsung. Het resultaat? Een state-of-the-artwinkel waar helder advies en de wensen van de klant écht centraal staan.

UITDAGING: Klanten nog beter begeleiden naar de optimale slaapervaring

“Goed slapen begint met een bed dat precies bij je past”, zegt Martijn Akkermans, Director of Retail Operations bij Beter Bed. “Als marktleider hebben we de expertise en ervaring om iedereen te helpen om de perfecte slaapervaring te creëren.”

 

Het nieuwe winkelconcept brengt die expertise optimaal naar voren, zegt hij. “We willen klanten in elke fase van de customer journey voorzien van professioneel en onafhankelijk advies. Zowel online als in de winkel, zoals hier in Groningen. Samen met Samsung Business Center bekeken we hoe we dat kunnen realiseren. Met dit nieuwe winkelconcept tot gevolg.”

Beter Bed Beter Bed

OPLOSSING: Slimme sensoren en displays creëren een interactieve winkelervaring

“Veel retailers zetten in op een omnichannel aanpak, waarbij de online- en offlineklantreis naadloos in elkaar overlopen,” zegt Marc Janssen, Senior Manager Sales IT Division bij Samsung. “De digital signage-technologie biedt een koopervaring op maat die de interactie én de conversie verhoogt.” 

“De twaalf meter brede led wall toont automatisch
de juiste productinformatie wanneer een klant dichterbij komt.”

— Mark van Deurzen, directeur en eigenaar van het Samsung Business Center

Het technologische pronkstuk in de winkel? “Dat is de twaalf meter brede led wall boven het uitgelichte assortiment matrassen”, antwoordt Mark van Deurzen, directeur en eigenaar van het Samsung Business Center. “Slimme sensoren pikken op wanneer een klant in de buurt van een matras komt. Het grote display toont dan alle nodige productinformatie.”

 

“Alle displays zijn ook makkelijk via software vanop afstand te bedienen”, vult Janssen aan. “Bovendien zijn ze een stuk duurzamer dan de traditionele point of sale-materialen. Dat versterkt je imago.”

 

“De set-up in de Beter Bed-winkel is uniek in zijn soort”, licht van Deurzen toe. "Deze innovatieve oplossingen sluiten perfect aan op onze missie: samen met onze klanten de toekomst ontwerpen.”

 

Een winkelervaring creëren die niet alleen de klantbeleving maar ook de conversie verbetert? Dat kan ook in jouw zaak. Onze experts helpen je graag verder

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.