Kies jouw locatie en taal.
Others

Knox E-FOTA One

jun. 18. 2020

Nieuwe melding: update nú je besturingssysteem. Wat is de eerste reflex van heel wat mensen? Nu even niet! Uitstellen dus! Vanaf dat moment lopen je mobiele toestellen – en dus je bedrijfsdata – gevaar. In deze Expert FAQ belicht Radboud-Jan Haarman, expert in Mobility & Security bij Samsung, hoe Knox E-FOTA One je de controle geeft.

“De afgelopen maanden zijn veel bedrijven in een hoge versnelling in hun digitale transformatie terechtgekomen. En sowieso evolueren de meeste bedrijven naar een mobile-first aanpak. De tijd dat al je medewerkers werkten aan een desktopcomputer op kantoor, is voorbij. Dat brengt veel voordelen en flexibiliteit met zich mee.

Maar het betekent ook dat je kwetsbaarder bent voor cybercriminaliteit. Ik noem het de ‘surface of attack’: zonder een sterk beleid en goed beheer is elk mobiel toestel een mogelijke zwakke schakel in je verdediging tegen phishing of hacking.”

“Het enige veilige mobiele toestel is een toestel dat goed is geüpdatet. En daar wringt de schoen. De meeste gebruikers staan niet stil bij de firmware op hun toestel. Komt er een update binnen op een vervelend moment – tijdens een belangrijke call bijvoorbeeld? Dan stellen ze de update uit.

En voordat je het weet draait dus op elk toestel een andere OS-versie, met alle bugs en compatibiliteitsproblemen die je daarbij kunt verwachten. Een efficiënt Enterprise Mobility Management, ook wel EMM genoemd, is van cruciaal belang. Het zorgt ervoor dat elk toestel altijd optimaal functioneert.”

“Met Knox E-FOTA One heb je nog maar één platform nodig om te beheren welke OS-versie en firmware draaien op al je toestellen. Als IT-admin heb jij alle controle. Je bepaalt welke software je updatet en wanneer, en je rolt pas updates uit wanneer die grondig getest en gevalideerd zijn.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om nog niet over te schakelen naar een nieuwe OS-versie tot je zeker weet dat alle apps compatibel zijn.”

“Via één gebruiksvriendelijk platform krijg je de controle over OS-versiebeheer. Alle toestellen staan in een overzichtelijke lijst. Per campagne geef je aan welke toestellen je wilt updaten en wanneer dat moet gebeuren.

Je schakelt onzekerheden uit door updates verplicht te maken, zonder mogelijkheid voor gebruikers om de update over te slaan en dan te vergeten. Op die manier garandeer je zelf de stabiliteit van de hele mobiele vloot.”

“Vroeger kon je kiezen tussen Knox E-FOTA on MDM en Knox E-FOTA Advanced. De functionaliteiten van die twee komen nu samen in één platform, Knox E-FOTA One. Daarmee zijn we de eerste op de markt.

E-FOTA One werkt naadloos samen met bestaande EMM zoals Microsoft Intune, Workspace One, en binnenkort nog andere, maar we bieden ook zelf een systeem aan voor Mobile Device Management: Samsung Knox Manage.”

“Als je de Knox Suite hebt, is je E-FOTA-licentie automatisch geactiveerd. Heel eenvoudig!

Knox E-FOTA One is trouwens ook volledig geïntegreerd in de Samsung Knox Solutions. Dat betekent: een vertrouwde user interface en een plek die al je security-features bundelt.”

“Bijna niets. Als IT-admin stel je zelf in wanneer je een update wil laten installeren, bijvoorbeeld ’s avonds wanneer de gebruiker niet meer aan het werk is, maar rustig voor de TV zit. Om er zeker van te zijn dat je geen belangrijk werk onderbreekt, kun je meldingen instellen.

Je staat de gebruiker bijvoorbeeld toe om de update een paar uur uit te stellen. Of je kondigt aan dat het toestel over 20 minuten automatisch zal updaten. Als gebruiker heb je nog maar één ding te doen: je SIM PIN-code invoeren nadat het toestel opnieuw is opgestart.

Simpeler kan het niet.”

Knox E-FOTA One inzetten in je bedrijf: dat is kiezen voor stabiliteit, controle én gebruiksvriendelijkheid. Start hier.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.