Kies jouw locatie en taal.
Others

Opinie - "Veilig thuiswerken? Houd werk- en privégegevens dan strikt gescheiden!"

feb. 03. 2021

De afgelopen maanden zijn we massaal op zoek gegaan naar manieren om efficiënt thuis te werken. Er zijn zelfs organisaties die hun laptops aan de kant hebben geschoven en hun medewerkers hebben uitgerust met een smartphone of tablet, in combinatie met een professionele monitor. Met mobiele tools kan je meteen flexibeler en productiever werken, maar de verschuiving naar mobiel vraagt ook extra aandacht voor data security. Dat is bij veel organisaties nog niet helemaal doorgedrongen.

B2B vloot gaat mobile, meer dan ooit

Als Pre Sales Consultant luister ik goed naar klanten uit uiteenlopende sectoren. Zo heb ik de prioriteiten zien veranderen het afgelopen jaar:
• We kregen opvallend meer vragen uit de zorgsector, die willen dat patiënten en zorgverstrekkers makkelijk contact kunnen houden.
• We hebben heel wat medewerkers van het Bron- en Contactonderzoek bij de GGD’en voorzien van een tablet, muis en toetsenbord.
• Bij overheden en bedrijven groeide de vraag naar mobiele toestellen voor thuiswerkers.
Volledig gebruiksklaar, zodat ze niet eerst naar de IT-afdeling moeten.

Daarbij viel op dat heel wat organisaties security over het hoofd zien. Ze staan er bijvoorbeeld niet bij stil of toestellen ook privé mogen worden gebruikt. En of werk- en privégegevens gescheiden moeten blijven.

Toch is juist de muur tussen privé- en bedrijfsdata cruciaal om lekken en privacy-problemen te voorkomen. Wanneer ik die veiligheidsrisico’s ter sprake breng, reageren klanten meer dan ooit wat gealarmeerd.

Privétechnologie en -mailaccounts vergroten kans op datalekken

In de huidige thuiswerkcontext gaat iedereen op zoek naar persoonlijke efficiëntie: hoe krijg ik dit werk af, zonder al te veel gedoe? Zo vergeten mensen weleens de veiligheidsprincipes die op kantoor vanzelfsprekend zijn.

Als het handiger is voor thuiswerkers om snel bestanden te ‘WeTransferren’ via hun privélaptop, dan zullen ze dat misschien ook doen. En hoe zou je zelf reageren als je beveiligde VPN-verbinding voor vertraging zorgt?
 

 

“Meng bedrijfsgegevens nooit met persoonlijke data”

 

 

Heel wat mensen gebruiken hun privémailadressen om bedrijfspresentaties te verzenden. Helaas zijn die snelle oplossingen zelden de best beveiligde. Mijn stelregel is dan ook: meng bedrijfsgegevens nooit met persoonlijke data.

Hoe beter de mobiele netwerken, hoe groter de risico’s

Voor de coronacrisis werkte bijna 40% van de werkzame beroepsbevolking in Nederland geheel of gedeeltelijk thuis, en dat aantal is sindsdien alleen maar toegenomen. De vele thuiswerkers bevinden zich dus niet in die professioneel beveiligde netwerkomgeving, wel op de eigen Wi-Fi, die veel kwetsbaarder is voor hacking en lekken.

Als IT-beheerder wil je dus dat eventuele malware niet bij de zakelijke gegevens kan. Opnieuw: daarom moet je die data isoleren.

Er speelt nog een factor mee: onze netwerken worden steeds sneller en stabieler – met 5G als eerstvolgende mijlpaal. We hebben nog nooit zoveel op onze smartphone gewerkt als nu. En het dataverkeer is nog nooit zo druk geweest.

Met die toename stijgt ook de kans op datalekken. Hoe meer je medewerkers gebruikmaken van Wi-Fi en mobiele netwerken, hoe groter de risico’s. Dus moeten mobiele toestellen optimaal beveiligd worden.

Bescherm je smartphones tegen aanvallen

Productiviteit en een naadloze gebruikerservaring koppelen aan sterke security en mobiel beheer op afstand, daar ligt nu de uitdaging. De Enterprise Editions helpen je om al die domeinen tegelijk aan te pakken. En wil je je werknemers ook meteen de allerbeste werkbeleving bieden? Dan kies je het best voor de Galaxy S21 5G, S21+ 5G en S21+ Ultra 5G.

“Samsung Knox weert elke cyberattack deskundig af”

 

 

Elk toestel is uitgerust met de gelaagde beveiliging van Samsung Knox, dat verankerd zit in de hardware. Knox zorgt ervoor dat alle bedrijfsapps en -data in een afgeschermde werkcontainer zitten en dat de privacy van iedere werknemer gegarandeerd is.

Wordt het toestel door een onbeveiligd Wi-Fi-netwerk gevoelig voor aanvallen? Knox weert elke cyberattack deskundig af.

 

Beheer je mobiele vloot eenvoudig centraal

Bij de Enterprise Editions is ook de volledige Knox Suite voor IT-beheerders één jaar lang gratis inbegrepen. Daarmee beheer, beveilig en configureer je elk mobiel toestel uit de vloot op afstand.

Zo kan je als IT-admin een cruciale OS-update doorvoeren of een app installeren op het toestel van de werknemer. Zonder dat die daar iets van merkt. Handig nu work from home de norm is.

Met de Enterprise Editions ben je ten slotte zeker van continuïteit:
• Je bent krijgt minstens vier jaar lang securityupdates
zodat je de toestellen langer op een veilige manier kan gebruiken.
• De modellen blijven ook minstens twee jaar beschikbaar op de markt
Zo breid je je vloot eenvoudig uit.

Werk- en privégegevens strikt scheiden? Een noodzaak in dit thuiswerktijdperk. De Enterprise Editions geven je alvast alle hardware en functionaliteiten om dat te doen. Ontdek hoe de Galaxy S21(+) 5G en S21 Ultra 5G zorgen voor zekerheid.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.