Kies jouw locatie en taal.
Others

Rugged devices in de zorg

feb. 15. 2021

In de zorgsector telt elke seconde. “Net daar maken onze rugged smartphones en tablets het verschil”, vertelt Wouter Seinen, Vertical Executive Healthcare and Education bij Samsung Electronics Benelux.

“Doordat ze zo sterk zijn, kun je er als zorgverlener altijd op vertrouwen. Je moet je toestellen minder vaak vervangen. En hebt meer tijd voor patiënten of cliënten. Alle rugged toestellen zijn trouwens ook Enterprise Editions. Zo zijn gevoelige data altijd beschermd.”

Waarin verschilt een rugged toestel van een gewone smartphone of tablet?

Rugged devices zijn per definitie sterker. Ze zijn stootvast, valbestendig en stof- en waterdicht. Handig in de zorgsector. Want valt je smartphone in het water of op de vloer terwijl je een patiënt verzorgt? Dan loopt het toestel geen schade op. En kan je vlot verder werken.

Ook over hygiëne hoef je je geen zorgen te maken. Het touchscreen reageert vlot als je medische handschoenen draagt. En je kan de toestellen na gebruik medisch reinigen, zo vaak als nodig is.

Daarnaast beschikken al onze rugged toestellen ook over de XCover Key. Daarmee open je een vooraf geprogrammeerde app zonder het toestel te ontgrendelen: één druk volstaat. Interessant als zorgalarm, want je kunt je collega’s er snel mee om hulp vragen.

Zorgverleners werken met vertrouwelijke persoonsgegevens. Hoe worden die beschermd?

Al onze rugged toestellen zijn Enterprise Editions. Ze zijn niet alleen uitgerust met onze meerlagige Knox-beveiliging, die is ingebed in de hardware. We voorzien ook vier jaar lang security-updates.

Zorgverleners kunnen dus gerust hun smartphone of tablet gebruiken om de persoonlijke gegevens van cliënten of patiënten bij te houden.

Voor welke taken in de zorgsector zijn rugged toestellen ideaal?


Rugged toestellen zijn met name ideaal voor professionals die fysieke zorg verlenen. Ze kunnen de smartphones en tablets onder andere gebruiken om:

• elektronische patiënten- of cliëntengegevens te updaten
• tijdsregistratie bij te houden
• een digitaal consult te organiseren (beeldschermzorg)
• snel collega’s op te roepen in noodsituaties (zorgalarmering)
• scans te vergelijken in split-screen modus (mobiele echo’s)

Welke rugged toestellen raad jij daarvoor aan?

Dat hangt af van het type gebruik. Zo wordt de XCover Pro-smartphone vaak ingezet voor verpleegoproepsystemen (VOS) of om patiëntengegevens te scannen via Knox Capture. De sterke processor en het grote scherm maken het zorgverleners bovendien extra makkelijk om gegevens te vergelijken en te verwerken.

De Tab Active Pro is dan weer erg populair in de thuiszorgsector. Verplegers kunnen er snel en eenvoudig cliënten- of patiëntengegevens mee updaten. Of ze gebruiken de tablet voor een digitaal consult.

Welke winst leveren rugged toestellen op?

In de eerste plaats comfort. Zorgverleners hoeven niet extra voorzichtig om te springen met hun toestellen. En kunnen zich daardoor volop focussen op hun werk. Bovendien zijn al onze toestellen voorzien van de laatste Android-software, waardoor je hetzelfde gebruiksgemak ervaart als je privé gewend bent.

Voor de zorginstellingen zelf zijn rugged toestellen ook financieel voordelig. Toch op lange termijn, want je hoeft ze minder vaak te herstellen of te vervangen.

En de voordelen voor de IT-dienst?

Die winnen tijd. Niet iedere medewerker heeft een robuuste smartphone nodig – denk maar aan ondersteunende diensten zoals hr- of planningmedewerkers. Maar via Samsung Knox kan IT zowel rugged als niet-rugged toestellen centraal beheren, op eenduidige wijze.

De toestellen zijn bovendien purpose-built: je kan ze zo configureren dat ze perfect aansluiten bij het werkproces van iedere zorgverlener. Van een zorgalarm tot patiënten- of cliëntenadministratie.

De Enterprise Editions helpen je ook om op afstand updates van geteste firmware en besturingssystemen door te voeren. De volledige Knox Suite is 1 jaar lang gratis inbegrepen. En garandeert je op die manier continuïteit: dé basis voor sterke digitale zorgverlening.

De toestellen zijn daarnaast configureerbaar met elk type netwerk. En je kunt ze uitbreiden met verschillende accessoires, zoals een verwisselbare batterij of een multidevice charger. Handig in de zorg, waar zorgverleners vaak lange diensten draaien.

Wil je in jouw organisatie met rugged Enterprise Editions aan de slag? Onze experts helpen je verder.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.