Kies jouw locatie en taal.
Others

Walkie Talkie

jan. 11. 2021

Microsoft Teams en Samsung lanceerden in 2020 Walkie Talkie. We stellen vijf vragen aan Gino Verbelen, Product & Market Manager B2B Mobile bij Samsung Electronics Benelux. Want Walkie Talkie kan voor de maakindustrie, de logistiek en de bouwsector veel meer betekenen dan walken en talken.

Walkie Talkie is een onderdeel van Microsoft Teams. Dat is een samenwerkingstool voor collega’s met groepschat, videobellen, bestanden delen… en binnenkort de push-to-talk app Walkie Talkie.

Met Walkie Talkie zullen je teams veel tijd winnen. Push-to-talk betekent instant communicatie. Je drukt op een knop en er is ogenblikkelijk contact met de ontvanger, in tegenstelling tot bijvoorbeeld via telefoon waarbij er kans is op gemiste oproepen. De app maakt werken efficiënter en plezieriger, want je mensen kunnen – naast e-mail, telefoon en chat – nu ook instant communiceren via de eigen smartphone.

Walkie Talkie is uiterst geschikt voor de maakindustrie, de logistiek en de bouwsector.

In deze sectoren zijn veel afdelingen en productielijnen van elkaar afhankelijk, waardoor je medewerkers kort op de bal willen spelen. Valt er een machine uit? Of is een levering niet tijdig aangekomen? Dan moeten ze meteen ingrijpen.

Dankzij de Walkie Talkie toepassing kan dat snel en eenvoudig. Ze kiezen heel eenvoudig de collega die ze meteen willen spreken, want de contacten zitten al in Microsoft Teams.

De Galaxy XCover Pro heeft twee programmeerbare toetsen. De knop op de linkerzijde van het toestel kan je heel handig instellen als push-to-talk button voor Walkie Talkie.

Zo heeft een werknemer alle voordelen van een klassieke walkietalkie op zijn smartphone, het toestel dat hij kent en ook voor ander gebruik meedraagt.

Verder is de Galaxy XCover Pro ruggedized: hij is shock-proof, bestand tegen vallen tot 1,5 meter; en zo robuust dat hij voldoet aan militaire standaarden.

Dat is een groot voordeel voor medewerkers in productieomgevingen of de bouwsector. Hun mobiele toestellen bevatten heel wat waardevolle gegevens, zoals leveringsdata of bouwplannen. De Galaxy Xcover Pro beschermt die gegevens tegen onder andere stof, water en schokken.

Walkie Talkie is standaard uitgerust met Samsung Knox, geïntegreerde beveiliging op chipniveau. Werkgevers en IT-departementen kunnen nog extra beveiliging toevoegen, met bijvoorbeeld een container om werk en privé te scheiden via Knox Configure of Knox Manage.

Zo kunnen werknemers niet per ongeluk bedrijfsinformatie delen in een chatgesprek met vrienden, of familiefoto’s versturen in Microsoft Teams.

Naast het feit dat veel mensen vertrouwd zijn met hun smartphone en deze overal meedragen, zijn er twee belangrijke redenen om klassieke walkietalkies te vervangen door de Walkie Talkie technologie. Ten eerste, kan je via een Mobile Device Management-oplossing, zoals Knox Manage, de smartphones van je medewerkers centraal beheren. Microsoft Teams en Walkie Talkie zullen meteen laden wanneer je iemand een nieuwe telefoon geeft. Wordt een klassieke walkietalkie gestolen of verloren? Dan ben je die voorgoed kwijt. Via Mobile Device Management kan je een smartphone op afstand ‘neutraliseren’.

Ten tweede, is het fantastisch dat Walkie Talkie helemaal geïntegreerd is in Microsoft Teams. De collega’s waarmee iemand samenwerkt, zijn al gedefinieerd in Teams.
Ze kunnen die contacten naadloos gebruiken in Walkie Talkie.


De Walkie Talkie toepassing garandeert naadloze communicatie tussen je medewerkers. Vraag advies aan onze experten.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.