Kies jouw locatie en taal.
Others

Opinie: ”MicroLED-displaytechnologie staat op het punt om de zakelijke markt te veroveren”

apr. 09. 2021

LCD, LED, OLED, … De wereld van de displaytechnologie evolueert tegen lichtsnelheid. Dat maakt het niet altijd eenvoudig om de juiste schermen te kiezen voor op kantoor, in toonzalen of op events. Maar wat zien we? Een nieuwe technologie is ondertussen volwassen genoeg om de zakelijke markt te veroveren. MicroLED wordt de displaytechnologie van de toekomst.

De gangbare schermtechnologieën van vandaag hebben onbetwistbare voordelen. LCD-schermen draaien moeiteloos de klok rond. OLED-schermen zijn dan weer sterk in de donkere tinten. En dankzij nieuwe technologieën zoals Quantum Dots en miniLED stralen de LCD- en OLED-schermen als geen ander.

Toch brengt microLED heel wat verbeteringen naar de markt. De technologie verlegt de grenzen op het vlak van kijkervaring, energie-efficiëntie en levensduur.

MicroLED, de wow-factor in je display

Bij MicroLED wordt elke pixel gevormd door drie minuscule ledlampjes van niet-organisch materiaal. Dat resulteert in een langere levensduur, scherper contrast en een hogere helderheid . Anders dan LCD, heeft MicroLED geen kleurfilter nodig om licht door te schijnen. Dat maakt de technologie bijzonder energiezuinig.

Elke pixel kan zichzelf aan- of uitschakelen. Zo tonen microLED-displays perfecte zwarte vlakken . Tegenover die ultieme donkerte staat een (piek)helderheid. Die haalt vandaag ongeveer 2000 nit, maar kan tot een duizelingwekkende 10.000 nit gaan in de toekomst. Ter vergelijking: een 8K QLED-display van Samsung heeft een standaardhelderheid van 500 nit.

MicroLED-panelen kunnen uitzonderlijk dun zijn en hebben geen bezels (of schermranden), waardoor ze naadloos aaneensluiten. Vanuit welke hoek je ze ook bekijkt, het beeld blijft haarscherp. Daarnaast kan elke pixel een compleet andere kleur aannemen dan zijn buur. Dat creëert een uitzonderlijke kleurcontrole. Kortom: microLED ontvouwt de ultieme HDR-kijkervaring , die maar één reactie uitlokt: wow!

Droomwagens en virtuele events: levensecht communiceren met microLED

Uiteenlopende sectoren omarmen de microLED-technologie al:


  • Automotive sector – Klanten configureren hun droomwagen op hun tablet en komen hem bewonderen bij de autodealer. Door het brede kleurenbereik glinstert elke metaalkleur.

  • Bewaking – In controlekamers zijn details, hoge contrasten en kijken vanuit meerdere hoeken van kapitaal belang.

  • Broadcasting – Breng je tijdens live-uitzendingen een videowall in beeld? Dan moet je vaak afrekenen met scanning lines, die de beeldkwaliteit verstoren. Niet zo met microLED.

  • Corporate – MicroLED-displays geven bedrijfsgebouwen een premium uitstraling en passen perfect in vergaderruimtes. En waarom geen virtuele events hosten in je eigen ministudio?
Dus, hoor ik je denken, de technologie is al beschikbaar op de markt? Absoluut! De naam? The Wall.

The Wall: microLEDs, mega-impact

The Wall is een modulaire microLED-display. Met bijvoorbeeld 4 bij 4 panelen bouw je een scherm met een diagonaal van 146” . Meer dan 3 meter breed en 1,80 meter hoog. Door dat modulaire karakter hoef je niet per se voor een rechthoekig scherm van standaardmaten te kiezen: geen vorm is te gek voor The Wall.

De kleuren van The Wall zijn echter dan echt, dankzij Ultra Chroma-technologie. En de zwarttonen zijn daarbij zwarter dan zwart, dankzij de Black Seal-technologie die een matte finish aanbrengt op het scherm. The Wall kan de klok rond draaien , en designelementen of branded content tonen in de downtime . Noem The Wall dus niet zomaar een scherm, het is een blikvanger in het interieur van je zaak.

Met microLED is de toekomst aangebroken

The Wall is beschikbaar met off-board power supply . Zo wordt het beeld nooit plots zwart en is de continuïteit verzekerd : dat is erg belangrijk voor bedrijfskritische controlekamers en tijdens live-uitzendingen. En terwijl een conventionele led-display 694 W/m2 energie gebruikt, halveert The Wall die consumptie (345 W/m2).

The Wall overtuigt je ook met zijn total cost of ownership : bij aanvang betaal je misschien iets meer, maar je scherm behoudt zijn helderheid wel 3 keer zo lang als een traditioneel ledscherm en gaat zuiniger om met stroom.

Ondertussen zullen we microLED-technologie zien opduiken in tal van andere display-oplossingen . Van je thuistelevisie tot het dashboard in de wagen. Inderdaad, met microLED is de toekomst aangebroken.


The Wall beleven? Ontdek de grootsheid van microLED.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.