Kies jouw locatie en taal.
Others

Roderick Niehorster gunt ons een blik onder de motorkap van de 980 Pro SSD

nov. 27. 2020

980 Pro SSD is snel, betrouwbaar en spaarzaam

Roderick Niehorster is Marketing Manager Memory Business bij Samsung Electronics Benelux. Hij noemt de 980 Pro SSD “op dit moment de snelste NMVe SSD met PCIe 4.0 interface op de markt.” Professionele techreviewers stemmen in. Maar wat betekent dat nu? En wat heeft de 980 Pro SSD nog meer in huis? Dat legt Roderick je haarfijn uit, in drie stappen.

Supersonisch schrijven en lezen met PCIe 4.0

“Wil je grote bestanden bewerken, zoals 4K- of zelfs 8K-videobeelden? Dan vergt dat veel van je pc. Hogere datasnelheden, dat betekent efficiënter werken en dus minder kosten. De 980 Pro SSD (250GB/500GB/1TB) werkt daarom met de PCIe 4.0-interface en verdubbelt zo de datasnelheid ten opzichte van PCIe 3.0, de vorige generatie.”

“Samsung heeft alle kerncomponenten, zoals DRAM en NAND zelf ontworpen om het volledige potentieel van PCIe 4 te benutten. Reken op sequentiële leessnelheden tot wel 7GB/s. De voorwaarde is wel dat je processor, chipset en moederbord PCIe 4.0 ondersteunen.”

“Je kunt de 980 Pro SDD ook gebruiken met PCIe 3.0 – hij is dus backwards compatible. Hij haalt dan niet dezelfde prestaties, maar je bent wel voorbereid op de toekomst. Werk je nog met HDD? Dan is de stap naar de 980 Pro SSD te groot voor je pc. Daarom bieden we een ruimer pakket van storage-oplossingen aan, denk aan de Samsung 860 EVO-reeks.”

De SSD met onoverwinnelijk uithoudingsvermogen

“De innovatie van de 980 Pro SSD is ingegeven door high-end pc-gaming en de toenemende verwachtingen van de veeleisende professionele gebruiker. Daardoor biedt de SSD de hoogwaardige prestaties die nodig zijn voor data-intensieve activiteiten zoals grafisch ontwerp, audiovisuele productie en complexe datamodellering. De SSD versterkt bovendien ook andere componenten, zoals je RAM en grafische kaarten.”

“De 980 SSD Pro gaat jaren en jaren mee. Hij is niet zomaar kapot te schrijven. De versie met 1TB opslag heeft bijvoorbeeld een uithoudingsvermogen van 600 TBW (terabytes written ). Pas wanneer je die hoeveelheid data hebt geschreven, kun je in principe aanlopen tegen een storing of defect. Stel nu dat je de drive 5 jaar lang gebruikt – zolang als de garantieperiode – dan kun je elke dag 300GB naar je SSD schrijven. Veel meer dan nodig dus. Bovendien kan de 980 Pro SSD goed omgaan met hitte.”

“Voor extra betrouwbaarheid gebruik je de 980 Pro SSD het beste in combinatie met de Samsung Magician-software. Die optimaliseert de prestaties van je drive, installeert belangrijke firmware-updates installeren en beschermt al je gegevens.”

980 Pro SDD weet raad met warmte en energie

“De 980 Pro SDD bundelt heel wat kracht en snelheid op een kleine oppervlakte. Dat zorgt voor extra warmte. Om constant hoge prestaties te garanderen moet je die warmte onder controle houden. De 980 PRO doet dat met een coating van nikkel op de Samsung Elpis Controller en met een koperen plaatje dat de warmte verspreidt. Ook de dynamic thermal guard draagt zijn steentje bij. Dat is een softwarebeveiliging die ervoor zorgt dat de schijf blijft werken bij te grote hitte. Zo wordt schade voorkomen.

“De PCIe 4.0-interface brengt meteen al een lager energieverbruik met zich mee. De kleine Nand-chip dringt dat verbruik nog verder terug – hoe kleiner de Nand, hoe efficiënter.”

“In een test van Tom’s Hardware eindigde de 980 Pro SDD van 1TB op een tweede plaats op het gebied van power efficiency. Maar één andere SSD verbruikte minder energie om 50GB aan data te kopiëren. In diezelfde test kwam de 980 Pro SDD als allersnelste uit de bus.¹ Duizelingwekkende snelheid en kracht kunnen dus prima samengaan met energie-efficiëntie. Ook in een test van Tweakers staat de 980 Pro SSD bovenaan de ranglijst, onder meer op het gebied van prestaties en consistentie.²” 

 

De 980 Pro SSD is beschikbaar in 250GB, 500GB en 1TB. Ontdek alle features en specs.

 

¹ Samsung 980 Pro M.2 NVMe SSD Review: Redefining Gen4 Performance, Tom’s Hardware, september 2020 https://www.tomshardware.com/reviews/samsung-980-pro-m-2-nvme-ssd-review/3 - geraadpleegd 22 oktober 2020
² Samsung 980 PRO-ssd's Review. Samsungs overstap naar PCIe 4.0, Tweakers, september 2020 https://tweakers.net/reviews/8182/1/samsungs-980-pro-ssds-getest-de-overstap-naar-pcie-40-eindelijk-gen4.html - geraadpleegd 10 november 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.