Tärkeimmät muutokset Android-versioon 9.0

Android-version 9.0 käyttöjärjestelmä on päivitetty intuitiivisella ja helppokäyttöisellä asettelulla ja kaikki toiminnot ovat helppoja käyttää yhdellä kädellä.

Lue lisää joistakin tärkeimmistä mutoksista alta.

Huomaa: Android-versio 9.0 on ladattavissa vain tiettyihin malleihin ja tämä voi vaihdella alueittain. Tämä ohjelmisto on oletuksena S10-malleissa.

Huomaat, että etusivu, puhelinsovellus, kalenteri, viestit, sähköposti, ilmoituspaneeli ja monet muut kohteet on aseteltu uudelleen käyttökokemuksen parantamiseksi. Useiden kuvakkeiden ja valikkojen muotoilu on käyttäjäystävällisempi ja yksinkertaisempi.

Android 9.0, etusivun päivitetty asettelu

Always on Display

Always on Display (AOD) -oletuskello on nyt vaakasuorassa ja siinä on värilliset kuvakkeet. Se näyttää jäljellä olevan akkuajan, jäljellä olevan ajan täyteen lataukseen sekä muiden yhdistettyjen laitteiden, kuten kuulokkeiden akun tiedot. Sen asettelu on myös täysin muokattavissa lataamalla kuvia tai GIF-animaatioita.

Videon toisto

Videon toiston ohjauspainikkeet ovat siirtyneet. Ne löytyvät nyt näytön alalaidasta, jolloin niiden käyttö on helpompaa.

Android 9.0, videon toiston päivitetty asettelu

Laitteen ylläpito

Aiempi alue "Laitteen hoito" kohdassa "Asetukset" on nyt "Laitteen ylläpito".

Android 9.0, Laitteen ylläpidon muuttuneet asetukset ja ominaisuudet

Löydät uusia "Virtatila"-vaihtoehtoja akun virransäästön optimointiin napauttamalla "Akku".

Android 9.0, Laitteen ylläpidon Virtatilan muuttuneet asetukset ja ominaisuudet

Voit myös vapauttaa tallennustilaa käyttämällä uutta "Tallennustila"aluetta, jossa voit analysoida laitteen käyttöä ja poistaa toistuvia tai ylimääräisiä tiedostoja.

Sijaintiasetukset

Sijaintiasetukset eivät sijaitse enää kohdassa "Yhteydet" vaan kohdassa "Biometriikka ja suojaus".

Älä häiritse

Ja "Älä häiritse" -asetus on siirretty "Äänet ja värinä" -valikosta kohtaan "Ilmoitukset".

Yötila

Tutustu "Yötila"-toimintoon, mikä muuttaa näytön tummaksi yöaikaan silmien rasittumisen vähentämiseksi. Se toimii auringon laskun ja nousun tai tiettyjen ehtojen mukaan. Se toimii vain Samsungin sovelluksiin ja voit asettaa sen napauttamalla "Asetukset" ja alavalikkoa "Näyttö".

Android 9.0, Uudet ominaisuudet, Yötila

Etusivun lukitus

Voit nyt rajoittaa kuvakkeiden liikkumista ja poistamista sekä uusien kuvakkeiden luomista etusivulla. Napauta "Asetukset", "Näyttö" ja "Etusivu" ja ota "Lukitse etusivun asettelu" käyttön pyyhkäisemällä valitsinta.

Gallerian albumit

Löydät galleriasta uuden kohdan "Albumit", joka on jaettu neljään kansioon viedeoille, suosikeille, sijainneille ja ehdotuksille. "Ehdotukset"-albumi suosittelee sisällön luomista tai poistamista laitteesi tallennusten perusteella.

Android 9.0, Uudet Gallerian albumit

Uudet yhteystiedot

Jos sinulla on tallentamaton numero viesteissäsi voit käyttää viestinäytöllä nopeasti ja helposti toimintoja "Lisää yhteystietoihin" tai "Estä numero".