Hoe kan ik foto’s die ik met mijn camera maak automatisch opslaan op mijn smartphone?

Als je camera verbonden is met een smartphone dat de Autoshare functie ondersteunt en je hebt verbinding gemaakt met een WLAN of WiFi netwerk, dan kun je instellen dat de foto’s die je maakt op de camera automatisch worden opgeslagen op je smartphone.

De Autoshare functie wordt ondersteund door de Galaxy telefoons, Galaxy Tablets en iOS toestellen. Voordat je deze functie gebruikt, let je op de volgende punten:

- Zorg ervoor dat de laatst beschikbare softwareversie is gedownload op je mobiele toestel. Bij een oudere versie kan het zijn dat de Autoshare functie niet goed werkt.
- Download de Samsung Smart Camera app op je toestel, o.a. via de Google Play Store.
Deze app is compatible met toestellen uit 2013 en later.
- Activeer NFC in de instellingen van je mobiele toestel en houd je toestel in de buurt van de NFC tag op de camera. Deze bevindt zich vaak aan de linkerzijkant op de camera. Deze functie is beschikbaar voor Android toestellen, versie 2.3 of hoger. Dit is niet beschikbaar op iOS toestellen.
- Voer een geheugenkaart in je mobiele telefoon voordat je deze functie gebruikt.
- Als je deze functie hebt ingesteld, blijft deze geactiveerd, zelfs als je naar de camera modus schakelt.
- Houd er rekening mee dat deze functie bij sommige standen of bij bepaalde camera opties niet werkt.

Autoshare te activeren
1. Ga vanuit de camera modus naar het menu.
2. Druk op  → AutoShare en zet deze 'Aan'.

Ga vervolgens verder op je smartphone.
3. Open de 'Samsung Smart Camera app'.
- iOS: zet WiFi eerst aan voordat je de app opent.
- Bij gebruik van een NFC toestel, activeer NFC in de instellingen en houd je smartphone dichtbij de NFC tag van de camera. Controleer of de smartphone verbonden is met de camera. Dan kunt je naar stap 6 gaan.
4. Selecteer de camera uit de lijst en verbind je smartphone aan de camera. Je smartphone kan met 1 camera tegelijkertijd verbinding maken.
5. Geef op de camera toestemming om verbinding met je smartphone te maken.
- Indien de camera en smartphone al eerder met elkaar zijn gebonden, gebeurt dit automatisch.
- Er verschijnt een icoon op het scherm van de camera dat aangeeft dat er verbinding is gemaakt.

6. Maak een foto met de camera. Deze foto wordt opgeslagen op de camera en vervolgens overgezet op je smartphone. Video clips die zijn opgenomen met de camera worden alleen opgeslagen op je camera zelf.