Waarom laadt mijn Galaxy S9/S9+ niet goed op?

Controleer eerst jouw datakabel, probeer het opnieuw met een andere kabel of controleer jouw draadloze oplader.

Opladen is voltooid, zelfs als het apparaat niet volledig is opgeladen

Tijdens draadloos of bekabeld opladen kunnen het apparaat en de lader te heet worden. Als het apparaat opwarmt of de omgevingsluchttemperatuur stijgt, kan de oplaadsnelheid automatisch trager verlopen.

Als de batterij tijdens het opladen een bepaalde temperatuur bereikt, kan de oplader mogelijk helemaal niet meer worden opgeladen. Dit is een normale werking om schade aan het apparaat te voorkomen.

Als het onderste gedeelte van het apparaat oververhit raakt, kan dit komen doordat de aangesloten USB-kabel is beschadigd. Vervang de beschadigde USB kabel door een nieuwe Samsung-goedgekeurde kabel.

Wacht tot het apparaat is afgekoeld en begin dan opnieuw met het opladen van het apparaat.

Let op: Gebruik alleen laders, batterijen, kabels en producten die door Samsung zijn goedgekeurd (bijvoorbeeld: draadloze oplader, USB-kabels, autoladers, Micro USB Connector, USB-voedingsadapter).

Hoe identificeer ik een geautoriseerde of een ongeautoriseerde draadloze oplader?

Niet-goedgekeurde draadloze opladers van Samsung voldoen mogelijk niet aan de WPC-standaard en kunnen een probleem met het opladen veroorzaken. Om mogelijke problemen te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat jouw oplader door Samsung is geautoriseerd. Houd rekening met de volgende punten:

Samsung-logo

Het Samsung-logo is uniek voor alle Samsung-producten. Het uiterlijk is recht en niet schuin, zoals je in deze afbeelding kunt zien:

Logo Samsung sur le chargeur

Serienummerlabel

Je door Samsung geautoriseerde lader zal altijd het CE-logo als volgt weergeven:

Étiquette numéro de série

Ook moet het lettertype van het serienummer vet en donker zijn dan de andere tekst.