De toetsen op Galaxy werken niet meer | Samsung NL

Als je het geluid op je telefoon niet kunt aanpassen met de volumetoetsen of de telefoon niet kunt uitschakelen met de zijtoets, moet je eerst vaststellen of het een softwareprobleem of een hardwareprobleem is. Volg de onderstaande gids om het probleem met de niet werkende toetsen op te lossen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Het probleem vaststellen met de Samsung Members-app

Eerst moet je de oorzaak van het defect aan de toetsen vaststellen. Controleer of het hoesje of vreemde deeltjes de toetsen blokkeren.

Als het probleem wordt veroorzaakt door de hardware van je telefoon, raden wij je aan ons Servicelocaties te bezoeken. Maar voordat je een afspraak boekt, moet je een diagnose stellen van de oorzaak van de storing. Volg de onderstaande stappen om uit te vinden wat het probleem veroorzaakt.

Open de Samsung Members-app Open de Samsung Members-app

Stap 1. Open Samsung Members. Als de app niet op je telefoon is geïnstalleerd, kun je hem downloaden in de Galaxy Store.

Hulp krijgen van Samsung Members Hulp krijgen van Samsung Members

Stap 2. Selecteer Ondersteuning.

Samsung Members Testen weergeven in Diagnoses Samsung Members Testen weergeven in Diagnoses

Stap 3. Selecteer Testen weergeven.

Tik op Knoppen in Diagnoses Tik op Knoppen in Diagnoses

Stap 4. Selecteer Knoppen en volg de instructies op het scherm.

Bezoek het servicecentrum indien actie vereist is Bezoek het servicecentrum indien actie vereist is

Stap 5. Als er een bericht Actie vereist op het scherm verschijnt, raden wij je aan ons servicecentrum te bezoeken.

Als de Samsung Members -app geen hardwareprobleem met de knoppen identificeert, probeer dan alle instellingen te resetten om de zaak op te lossen.

Algemeen beheer in instellingen Algemeen beheer in instellingen

Stap 1. Ga naar Instellingen en navigeer naar Algemeen beheer.

Selecteer Reset Selecteer Reset

Stap 2. Selecteer Resetten.

Selecteer Alle instell. resetten Selecteer Alle instell. resetten

Stap 3. Selecteer Alle instell. resetten.

Tik op Instellingen resetten Tik op Instellingen resetten

Stap 4. Tik op Instellingen resetten.

Controleer de informatie en tik op Reset Controleer de informatie en tik op Reset

Stap 5. Controleer de informatie op het scherm en tik op Resetten.

Let op:

• Als je Alle instellingen reset, worden je gegevens niet gewist.

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van de telefoon kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.