De firmware van je Samsung soundbar updaten

Een Samsung soundbar onder een Samsung TV

Af en toe levert Samsung belangrijke firmware-updates voor je soundbar. Door de firmware van je soundbar bij te werken krijg je alle voordelen van de nieuwste verbeteringen. Als er een update beschikbaar is van Samsung, en je soundbar is verbonden met het internet, zal hij automatisch kunnen updaten. Je kunt de update ook rechtstreeks van Samsung downloaden naar een USB-apparaat, en dan uploaden naar je soundbar. Of werk je soundbar bij met de SmartThings-app.

Opmerking: Niet alle Samsung soundbars ondersteunen een wifi-verbinding. Als je soundbar geen wifi-verbinding ondersteunt, kun je de firmware niet automatisch of via de SmartThings-app updaten.

Je kunt je soundbar zo instellen dat hij automatisch via internet wordt bijgewerkt als de soundbar is uitgeschakeld. Daarvoor moet je je soundbar verbonden houden met een wifi-netwerk. Door je soundbar toe te voegen aan de SmartThings -pp op je mobiele apparaat kun je een wifi-verbinding tot stand brengen. Onze SmartThings-app instructies helpen je om je soundbar aan te sluiten via wifi. Kijk voor meer informatie bij "Een goede manier om je soundbar aan te sluiten (wifi)" van onze Samsung soundbar installatiegids.

Een tv, een Samsung Soundbar en WiFi Router op een standaard

Opmerking: De wifi-verbinding van de soundbar wordt onderbroken als het netsnoer van de soundbar wordt losgekoppeld, of als de stroom wordt afgesloten. Je moet de soundbar opnieuw met je wifi-netwerk verbinden zodra de stroom weer aangaat, of wanneer het netsnoer opnieuw wordt aangesloten.

Opmerking: Sommige soundbar modellen gebruiken een microUSB poort en hebben een adapter nodig om te updaten.

1 Om de firmware van de soundbar bij te werken ga je naar het Samsung Downloadcentrum. Je kunt je producttype selecteren en dan naar je soundbar zoeken, of kies Modelcode of naam zoeken om naar de ondersteuningspagina voor je specifieke soundbar model te gaan.
2 Selecteer vervolgens Handleidingen & Downloads, en zoek dan het firmware-bestand voor je soundbar. Als je meerdere firmware-versies vindt, installeer dan de nieuwste versie. Kies Download naast de versie om het gecomprimeerde bestand te downloaden.
3 Als het bestand klaar is met downloaden, zoek het dan op je pc en pak het bestand uit.
4 Navigeer door de mappen tot je bij de bestanden komt die nodig zijn voor de update. Kopieer of verplaats de bestanden van de firmware naar je USB-stick (zorg dat de opslagcapaciteit groot genoeg is voor de bestanden).

Opmerking: Wanneer je de bestanden kopieert of verplaatst naar je USB-stick, plaats ze dan niet in een map. Als ze in een map staan, kan de soundbar de firmware niet vinden.

5 Als je soundbar is uitgeschakeld, zet je de soundbar aan met de afstandsbediening of de aan/uit-knop direct op de soundbar.
6 Sluit vervolgens de USB-stick met de firmware-update voor je soundbar aan op een USB-poort van de soundbar. De poort bevindt zich meestal aan de achterkant.
USB-stick aansluiten op een USB-poort van een Samsung soundbar

Opmerking: Afhankelijk van het model moet je met de bronknop op de soundbar overschakelen naar de USB-bron.

7 De update begint en op het display van je soundbar knippert "UPDATE" of de huidige voortgang (%) tijdens het proces.
8 Als de update klaar is, gaat de soundbar uit.

Opmerking: Als je soundbar niet bijwerkt of problemen ondervindt, neem dan contact op met Samsung Support voor verdere hulp.

Opmerking: Gebruik deze methode als je niet kunt updaten via USB.

1 Zorg ervoor dat je soundbar op hetzelfde wifi-netwerk is aangesloten als de SmartThings-app op je telefoon of tablet.
2 Open de SmartThings-app op je telefoon of tablet, en navigeer dan naar en selecteer de soundbar om het bedieningsmenu ervan te openen.
De SmartThings-app is geopend op een mobiel apparaat, naast een Samsung soundbar en een tv, en toont het bedieningsscherm van de soundbar
3 Tik op het pictogram Meer opties (de drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm.
4 Tik op Informatie, vervolgens op Firmware-update en vervolgens op Nu updaten.
5 Volg de instructies op het scherm totdat de update voltooid is.

Opmerking: Als de soundbar verbonden is met het internet, ontvangt hij automatisch software-updates, zelfs als de soundbar is uitgeschakeld.