Samsung Galaxy cihazınızda fabrika ayarlarına sıfırlama nasıl yapılır

Son Güncelleme Tarihi : 2026-09-03

Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamak, telefonu fabrika varsayılan ayarlarına geri yükler ve cihazda depolanan tüm kişisel verileri siler. Başlamadan önce fotoğraflarınız, videolarınız ve belgeleriniz dâhil olmak üzere tüm önemli verileri yedeklediğinizden emin olun.

Üzerinde sıfırlama simgesi bulunan Samsung Galaxy telefon ekranı.

Not: Menü adları, ayarlar ve ekran düzenleri modele ve yazılım sürümüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Fabrika verilerine sıfırlama, telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürür ve tüm kişisel verileri siler. Fabrika verilerine sıfırlama işlemini gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Not: Cihazda bir Samsung hesabında oturum açılmışsa, sıfırlama işlemini tamamlamak için Samsung hesabının parolasını girmeniz gerekir.

Genel yönetim seçeneği vurgulanmış Ayarlar menüsü. Genel yönetim seçeneği vurgulanmış Ayarlar menüsü.

1. Ayarlar öğesini açın > Genel yönetim öğesini seçin.

Genel yönetim menüsü, Sıfırla seçeneği vurgulanmış durumda. Genel yönetim menüsü, Sıfırla seçeneği vurgulanmış durumda.

2. Sıfırla öğesine dokunun.

Fabrika verilerine sıfırlama seçeneği vurgulanmış Sıfırla ekranı. Fabrika verilerine sıfırlama seçeneği vurgulanmış Sıfırla ekranı.

3. Fabrika verilerine sıfırlama öğesine dokunun.

Fabrika verilerine sıfırlama ekranında Sıfırla düğmesi vurgulanmış. Fabrika verilerine sıfırlama ekranında Sıfırla düğmesi vurgulanmış.

4. Sıfırla öğesine dokunun.

Sıfırla ekranında Tümünü sil düğmesi vurgulanmış durumda. Sıfırla ekranında Tümünü sil düğmesi vurgulanmış durumda.

5. Tümünü sil öğesine dokunun.

Giriş alanında birkaç parola bulunan Samsung account ekranı. Giriş alanında birkaç parola bulunan Samsung account ekranı.

6. Sıfırlamayı tamamlamak için Samsung hesabınızın parolasını girin.

Google FRP nedir?

Google Fabrika Ayarlarına Sıfırlama Koruması (FRP), cihazınızın kaybolması veya çalınması durumunda korunmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir güvenlik özelliğidir.

Bir Google hesabı bir cihaza kaydedildiğinde, cihaz yeniden kullanılabilmeden önce fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra FRP hesap doğrulaması gerektirebilir.

Bu özellik, Google'ın güvenlik politikasının bir parçası olarak Android 5.1 (Lollipop) ve sonraki sürümlerini çalıştıran Android cihazlarda bulunur.

FRP ne zaman etkinleştirilir?

FRP, cihaz Ayarlar'daki Fabrika verilerine sıfırlama seçeneği dışındaki yöntemler kullanılarak sıfırlandığında tetiklenir.

Cihaz yeniden başlatıldıktan sonra kuruluma devam edilebilmesi için cihazda daha önce kayıtlı olan Google hesabını doğrulamanız gerekebilir.

Android 9 ve sonraki sürümlerini çalıştıran cihazlarda, desen, PIN veya parola gibi daha önce yapılandırılmış ekran kilidi yöntemini kullanarak sahipliği doğrulayabilirsiniz.

Not: Google hesabı parolanızı hatırlamıyorsanız veya sıfırlama sonrasında Google hesabı doğrulamasını tamamlayamıyorsanız yardım için bir Samsung servis merkezini ziyaret edin.

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz