Samsung Flip

template - Build, Measure, Learn cycle

Introductie

Eric Ries omschreef in zijn boek uit 2011 hoe de Build, Measure, Learn methodiek startups kan behoeden voor enorme investeringen in een goed idee, zonder dat hier uiteindelijk potentie in zit.

Met deze Samsung Flip template ga je ervan uit dat het noodzakelijk is om zo snel mogelijk iets te maken, waarmee je kunt meten of je eindproduct zal voldoen aan de vraag. Met deze data kun je het idee verbeteren, en sneller en goedkoper tot een innovatief en winstgevend eindresultaat komen.

De Build, Measure, Learn cyclus template werkt niet alleen voor startups, maar ook voor ondernemingen die veel aan productontwikkeling en innovatie doen.

Rules of the game

Startups lopen het gevaar dat ze vinden dat de doelgroep die zij voor ogen hebben alleen iets over het eindproduct kunnen vinden. Alle data die verzameld wordt aan de hand van een minder product, dan dit definitieve eindproduct, is volgens hen niet relevant.

Voor dit soort ondernemers is het belangrijk om te beseffen dat de verzamelde data, die niet met het definitieve eindproduct worden verkregen, alsnog van waarde kunnen zijn ter inspiratie voor aanpassingen of verbeteringen waar zelf nog niet aan gedacht is.

Stappen

 1. MVP - minimum viable product
  Definieer wat er binnen de kortst mogelijk tijd en met een minimaal benodigd budget gerealiseerd kan worden. Dit kunnen ook schetsen, 3D modellen of een mock-up van een softwareapplicatie zijn.

 2. Data & doelgroep
  Definieer wat je te weten wilt komen - wilt meten - en stel een vragenlijst op.
  Definieer bij wie en hoe je deze vragen wilt stellen, en waar deze doelgroep aan moet voldoen.

 3. Leer & innoveer
  Analyseer de output en cluster de uitkomsten.

 4. Brainstorm
  Brainstorm op welke wijze, met de uitkomst, de kansen op succes vergroot kunnen worden.

Naar alle brainstorm templates  |  Naar alle creative brainstorm templates

References: Inspired on the model by Eric Ries. Free interpretation by Ben Steenstra - mindd.calltheone.com