Kies jouw locatie en taal.
Others

Samsung Galaxy S21 5G en Knox: nu nóg langer veilig mobiel werken

mrt. 09. 2021

Nu we steeds vaker op afstand werken, moeten we onze bedrijfsgegevens extra beveiligen. Met de Galaxy S21 5G schenk je jouw werknemers gemoedsrust. Want het ingebouwde Knox-beveiligingssysteem waakt op élk niveau over je bedrijfsgegevens – van hard- tot software.

Dieter Billemon, Pre Sales Consultant bij B2B Mobile Samsung Electronics, legt uit hoe Samsung Knox dat klaarspeelt.

Zeker. De netwerkverbinding thuis is vaak minder goed beveiligd dan op het werk, bijvoorbeeld. Als je een verkeerde e-mail of app opent, breng je je de bedrijfsdata in gevaar. Daarom vragen veel bedrijven aan hun werknemers om thuis een beveiligde VPN-verbinding op te zetten.

Dankzij Samsung Knox zit die VPN-verbinding volledig verweven in de Galaxy S21 5G. Zodat werknemer en werkgever zorgeloos kunnen surfen.

In veel smartphones ligt de beveiliging als een extra laag bovenop de chip met bedrijfsgegevens. Maar die structuur houdt risico’s in, want hackers kunnen als het ware onder die beveiligingslaag door kruipen om de bedrijfsdata te bemachtigen.

Daarom kiezen wij ervoor om de Knox-beveiliging in de chip zélf in te bouwen. De opgeslagen data blijven geëncrypteerd tot de beheerder toestemt om ze vrij te geven. De bedrijfsgegevens zijn dus onkraakbaar.

Met de Enterprise Editions kun je een jaar lang proeven van de Knox Suite. Deze totaaloplossing op vlak van security bevat:

• Knox Platform for Enterprise om je toestellen op hardware- en softwareniveau te beveiligen;
• Knox Mobile Enrollment om het securitybeleid automatisch te installeren en uit te rollen;
• Knox Manage en Knox E-FOTA om je toestellen en data vlot te beheren.

Daarnaast geniet je organisatie van minstens twee jaar productcontinuïteit, zodat je toestellen van hetzelfde model kunt blijven bijbestellen. En heb je minstens vier jaar recht op firmware- en security-updates.

Je kan dus op beide oren slapen, want alles is ingebouwd in één beveiligingssysteem. Alle risico’s zijn gedekt.

Knox Suite is heel gebruiksvriendelijk. Gedaan met die verschillende licenties: de IT-dienst beheert alle toestellen op één overkoepelende plek. Minder administratie en tijdsverlies voor je medewerkers. En meer controle voor je organisatie, want jij bepaalt welke apps je medewerkers gebruiken.
Daarnaast is er ook geen fysiek contact meer nodig tussen IT en je team – een voordeel in tijden van corona. We leveren het toestel gebruiksklaar bij je medewerker, met vooringesteld account.

Wijzigt er iets binnen het applicatiepakket? Dan kan de IT-dienst die wijzigingen simultaan doorvoeren op alle smartphones. En is je werknemer zijn toestel kwijt? Dan reset IT het toestel op afstand, zodat de bedrijfsdata niet in gevaar komen.

Meer weten over hoe de S21 5G jouw bedrijfsgegevens extra veilig houdt? Neem contact op met onze experten.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.