Others

Je productie lean-and-mean maken met rugged devices

jan. 06. 2021

Lang voor COVID-19 evolueerden productieprocessen al naar lean manufacturing. Steeds meer bedrijven in de maakindustrie zetten stappen naar digitalisering om hun efficiëntie te verbeteren. En de keuze voor mobiel is daarbij een essentiële stap. Slimme toestellen die naadloos met elkaar verbonden zijn – en tegen een stootje kunnen – maken van jouw bedrijf een lean bedrijf. 


Wat verklaart de populariteit van rugged smartphones en tablets? Ze zijn val-, stoot-, water- en vuilbestendig. Ze zijn uitgerust met de nieuwste productiviteitstools. En ze gaan lang mee, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. 

Lean thinking:dé weg naar efficiëntie

Lean thinking komt erop neer dat je je productieproces opnieuw bekijkt en bijstuurt, en in elke fase ervan waarde toevoegt – van ontwerp en productie tot distributie en klantenservice. Welke onnodige activiteiten in de productiecyclus schroef je terug? En hoe optimaliseer je iedere schakel? Je productiepersoneel werkt bijvoorbeeld in verschillende ruimtes: het laadplatform, de winkelvloer en het magazijn. Naadloze communicatie en realtimetracking zijn daarom zo belangrijk. Met lean thinking ontdek je of alle radertjes gelijk lopen. En werk je aan minimale verspilling zonder overmatige inspanning. Optimale communicatie en gestroomlijnde processen helpen daarbij. Betrouwbare mobiele toestellen zijn je bondgenoten.

Go lean met rugged toestellen

De rugged toestellen van Samsung bieden heel wat mobiele productiviteitswinst. Ze maken het werk eenvoudiger en gestroomlijnder, efficiënter en veiliger:

• Je medewerkers kunnen hun handschoenen aanhouden bij het gebruik van hun rugged device dankzij een verbeterde touchherkenning. Zo boek je tijdswinst onder veilige werkomstandigheden.
• Dankzij de verwisselbare batterij in de rugged smartphones en tablets zijn je medewerkers niet langer aan het stopcontact gebonden wanneer de batterij leeg is. Snel een volle erin, zo simpel is dat.
• Met Samsung Knox bewaak je de privacy op ieder niveau. De meerlaagse ingebouwde beveiliging beschermt je bedrijfsdata tegen malware en andere bedreigingen.
• Met Samsung DeX, waarmee je je device aan een monitor koppelt, genieten je medewerkers van een complete desktopervaring bij complexere taken.
• De Tab Active2 en Tab Active Pro zijn klaar voor augmented reality (AR). Op zijn rugged tablet ervaren je mensen meer dan hun fysieke omgeving: bijhorende informatie, bijvoorbeeld waar een bepaald pakket heen moet, kan vlot worden verwerkt.
• Je medewerkers kunnen ook in veeleisende omstandigheden handig werken met de gebruiksvriendelijke en waterbestendige S Pen. Korte notities of aantekeningen maken ze snel digitaal. Zo gaat er geen informatie verloren.

De behuizing van de rugged smartphones en tablets heeft ingebouwde tijdwinst, efficiëntie en gebruiksgemak: alle middelen om barcodes of RFID-informatie te scannen, belangrijke informatie te delen en medewerkers te helpen om productief te werken.

Excellentie voor managers

Mobiele apps vervangen je dagelijkse controles op de werkvloer. Wil je als manager de planning en inventarisatie verbeteren? Bekijk de mogelijkheden in de app. Off-target prestaties? Met de app voor statistische procescontrole (SPC) krijg je meteen een melding.

Wil je een efficiënter productieproces? Download nu onze white paper.

Rugged toestellen van Samsung: duurzaam en functioneel

Gewone smartphones en tablets zijn niet bestand tegen een veeleisende productieomgeving. Dat verandert vanaf nu met de nieuwe rugged range. De XCover Pro, XCover 4S, Tab Active2 en Tab Active Pro:

• voldoen aan de hoogste militaire standaarden voor duurzaamheid en prestaties (MIL-STD-810G), waardoor glasbreuk verleden tijd is;
• zijn schokbestendig;
• zijn bestand tegen vuil, zand en stof en overleven tot 1,5 meter in het water * (IP68).

Galaxy Tab Active: gemaakt om te overleven

Dat de Galaxy Tab Active-reeks tegen een stootje kan, kwamen we ook proefondervindelijk te weten in het MIL-STD-810G-testlaboratorium*. Zo overleven de toestellen onder andere:

• een val van tot wel 5 meter, dankzij het Gorilla Glass 5-scherm
• temperaturen van -40°C tot 71°C
• extreme blootstelling aan stof en zoute mist
• 30 minuten anderhalve meter onder water en hevige stortregen
• ijsaanslag

Mobiele toestellen veranderden de productiewereld. Ze tilden processen naar het hoogste niveau. Nu luiden de rugged smartphone en tablet een nieuw tijdperk van efficiëntie in. Een tijdperk waarin het werk gewoon doorgaat, ook als je toestel valt. Hét bewijs dat duurzame technologieën de lean ambities van de productiesector waarmaken. Met de rugged smartphone en tablet verbeter je je productieproces dag na dag, in alle omstandigheden.

Ontdek meer over mobiele bedrijfsoplossingen die je werking veranderen in onze white paper of via één van onze experten.

 

* Het gebruik in de echte wereld zal afwijken van de specifieke omgevingscondities gebruikt in het MIL-STD-810G-testlaboratorium. Samsung garandeert de prestaties van het apparaat niet in alle extreme omstandigheden.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.