Kies jouw locatie en taal.
Others

Rugged devices: bestand tegen de harde realiteit van logistiek

aug. 24. 2020

Sterke logistiek betekent een zo vlot mogelijke keten van bestelling tot levering. Een handmatig proces is gevoelig voor menselijke fouten, met vertraging of zelfs schade tot gevolg. Digitaliseren is dé oplossing. Zeker met toestellen die gebouwd zijn voor logistieke taken en omstandigheden, van het kantoor tot het magazijn, van in de heftruck tot in de vrachtwagen.

De Samsung Galaxy rugged devices zijn er voor medewerkers in iedere stap van het logistieke proces. Een orderpicker is constant mobiel en scant of fotografeert onderweg producten. Hij is productiever met een licht en tegelijk stevig toestel, zoals de rugged smartphones XCover Pro of XCover 4S. Een ploegleider behoudt het overzicht en werkt aangenaam op de 10 inch Tab Active Pro. En een collega op de heftruck, die voert taken het makkelijkst uit op de kleinere Tab Active2.

Samsung-expert Caroline Steenhaut kent de logistieke sector door en door. Voor elke taak en situatie biedt ze je een robuuste oplossing:

Gebouwd voor het hardere werk… zelfs wanneer het botst

In het magazijn is er continu beweging. Rijden met de trillingen van een heftruck of snel schakelen tussen het gebruik van een digitaal toestel en je handen, dat houdt risico’s in. Zeker in een omgeving met harde materialen, waarin stof of zand onvermijdelijk zijn.

De Samsung Galaxy rugged smartphones en tablets zijn gemaakt voor dat werk:


• Ze voldoen aan de hoogste militaire standaarden voor duurzaamheid en prestaties (MIL-STD-810G).
• Ze zijn bestand tegen stof, vuil en zand en tot 1,5 meter diep waterbestendig (IP68).
• Een val of langdurig schokken doen hen niets.
• Hoge en lage temperaturen kunnen de toestellen moeiteloos aan.
• Bovendien kan je ze altijd en overal snel bedienen, zelfs met werkhandschoenen aan.

Optimaal en digitaal orders picken

Doet je bedrijf nog aan paper-based picking? Dan weet je wellicht dat het eenvoudiger en accurater kan. De oplossing is digitaal: met behulp van mobiele technologie schakel je over naar het baanbrekende vision picking, orders pikken met een augmented reality (AR) blik op het magazijn.

De Galaxy Tab Active2 en Tab Active Pro zijn klaar voor AR. Een AR-app wijst je magazijnbeheerder snel en duidelijk de kortste weg. Moet hij daarbij een terugkerende taak uitvoeren, zoals het scannen van goederen? Dan stel je een programmeerbare toets in om de scan-app met één druk te openen.

AR, scantechnologie en de programmeerbare toetsen op de robuuste Galaxy tablets geven je alle mogelijkheden om het logistieke proces te verbeteren. De keten wordt korter en alles gaat sneller. Je medewerkers zijn ook fan, want hun werk wordt prettiger! 

Bliksemsnel aftekenen en opvolgen

De overgang van handmatig naar digitaal geldt ook voor het aanvullen van checklijsten en het aftekenen van vrachtbrieven. De Galaxy Tab Active 2 en Galaxy Tab Active Pro zijn uiterst geschikt om die taken vlot en onder alle omstandigheden uit te voeren. Beide tablets komen standaard met een Die schrijft zoals op papier en is bestand tegen water (IP68). Je team handelt orders naadloos af in elke omgeving.

Wanneer je ploegbaas even gaat zitten om een overzicht te krijgen over de stock of om een leveringsproces te optimaliseren, gebruikt hij ook de Tab Active Pro. Dankzij de DeX -functionaliteit kan hij meteen documenten bewerken zoals op een desktop. Simpelweg door de tablet met één kabeltje aan een scherm te verbinden. Hij werkt dus écht flexibel – mobiel of aan een bureau – en dat betekent minder kantoorruimte en pc’s. 

Instant communicatie

Je ploegen werken in hoog tempo. Alles moet efficiënt. En toch loopt soms iets fout: een vorklift gaat stuk, een levering ontbreekt, …
Met een rugged toestel op zak kom je snel tot een oplossing. Met één en hetzelfde device neemt je medewerker een foto van de schade aan de vorklift, stuurt ze door en roept via zijn push-to-talk app en knop nieuw transport op.

Gegevens altijd en overal beschermd

Hackers worden steeds intelligenter en inventiever. Naast een robuust omhulsel is ook de beveiliging van je bedrijfsgevoelige data van levensbelang. Een aanval op verouderde digitale apparatuur is makkelijk uit te voeren. Zo’n inbreuk kan je systemen en je processen volledig stilleggen, met groot verlies als gevolg.
De Samsung Galaxy XCover Pro, XCover 4S, Tab Active Pro en Tab Active2 maken ook op het gebied van veiligheid geen compromissen:


Hackers worden steeds intelligenter en inventiever. Naast een robuust omhulsel is ook de beveiliging van je bedrijfsgevoelige data van levensbelang. Een aanval op verouderde digitale apparatuur is makkelijk uit te voeren. Zo’n inbreuk kan je systemen en je processen volledig stilleggen, met groot verlies als gevolg.
De Samsung Galaxy XCover Pro, XCover 4S, Tab Active Pro en Tab Active2 maken ook op het vlak van veiligheid geen compromissen:

• Inloggen gebeurt via biometrische identificatie, met gezichtsherkenning of een vingerafdruk. Probeert iemand via de gekoppelde tablet een lift te bedienen die niet de zijne is, dan maakt hij geen enkele kans. Wordt er toch een toestel gestolen, dan kan de dief er niet mee aan de slag. Bovendien biedt biometrische identificatie aan je medewerkers extra gebruiksgemak: inloggen gaat in no-time en met slechts één vinger of helemaal handsfree.
• De hele reeks toestellen is standaard uitgerust met Samsung Knox. Inclusief ingebouwde beveiliging op chip-niveau, centrale configuratie van je veiligheidsinstellingen, constante scans op gegevensinbreuken en malware, altijd up-to-date applicaties en meer. Lees hier alles over de ijzersterke Knox beveiliging voor zakelijke toestellen.

Altijd energie, hoe lang de shift ook is

Werktijden in de logistiek zijn intens. En je digitale toestellen? Die moeten vaak meerdere shiften draaien. Een batterij die lang meegaat en snel oplaadt is dus van groot belang.
Alle Samsung Galaxy rugged devices hebben een lange batterijduur - 9 tot 15 uur, zelfs bij internetgebruik. Bovendien zijn de batterijen vervangbaar.
Continuïteit verzekerd, want je switcht in no time van een lege naar een volle batterij.

Ook verdwenen opladers zijn geen probleem meer: de XCover Pro, Tab Active Pro en Tab Active2 beschikken over een ingebouwde POGO- verbinding, waarmee je de toestellen snel in een docking station kan opladen.


Voor elk profiel, voor elke situatie in de logistiek bestaat het gepaste rugged device. Ontdek hier meer over de reeks.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.