Others

5 tips

waardoor jouw team efficiënt thuiswerkt

Feb 12. 2021
Samsung space monitor aan een bureau

Steeds meer werknemers verwachten en appreciëren dat je thuiswerk aanbiedt. Maar als werkgever ben je bezorgd om de productiviteit, of om tijdsverlies als technologie niet vlot functioneert. Met deze vijf tips verzeker je betrouwbaar thuiswerk door en voor jouw team.

Blijf samenwerken

1. Blijf samenwerken


Thuiswerken betekent niet dat je alleen werkt. Het is net heel belangrijk dat werknemers op afstand nauw blijven samenwerken. Zo behoud je de dynamiek van teamwerk inclusief feedback en controlemechanismen, raken collega’s niet geïsoleerd en blijven ze gemotiveerd.

Een eerste noodzaak bij thuiswerk is een goede tool voor video conferencing: wij raden Google Duo aan, dat prachtig samenwerkt met de Galaxy S21(+) 5G en de S21 Ultra 5G.
Met die combinatie ben je zeker van superieure beeld- en geluidskwaliteit, zonder verbindingsproblemen en heel makkelijk in gebruik. Met Google Duo en de nieuwste Galaxy flagships ben je handsfree en hyperefficiënt.

Vrouw houdt een samsung smarpthone vast

2. Verzeker veiligheid en privacy


Je wil zeker zijn dat werkdocumenten veilig staan op de smartphone of tablet van je mensen, zelfs wanneer ze die privé gebruiken?
Samsung Knox biedt de oplossing. Met het Knox Platform for Enterprise (KPE) kunnen zaakvoerders en IT-departementen toestellen van werknemers beveiligen in meerdere lagen, zelfs de hardware. En met de Veilige Map scheidt iedereen heel makkelijk werk van persoonlijke documenten of apps.

Man werkt op samsung tablet

3. Een comfortabele werkplek – online en offline


Een snelle, betrouwbare internetverbinding is onmisbaar om efficiënt te werken. Maar comfort en ease-of-use zijn ook offline nodig om je werknemers gemotiveerd en productief te houden.
Geef werknemers een checklist voor hun thuiswerkplek:

1. voldoende licht;
2. een ergonomische stoel;
3. een koptelefoon die geluid buitenhoudt (zoals de AKG Y600NC) of earphones die het omgevingsgeluid filteren op basis van je voorkeuren (zoals de Galaxy Buds Pro);
4. een even performante pc als op het werk, door het gebruik van een Solid State Drive;
5. uitrusting aangepast aan jouw bedrijf en jobs.

Zijn een of meerdere werknemers door omstandigheden verplicht om langdurig thuis te werken? Dan kan het nuttig zijn een IT-medewerker in te schakelen voor het creëren van de optimale thuiswerkplek.

Vrouw werkt met Curved Qled monitor

4. Meer productiviteit met een groot scherm


Op kantoor hebben we alle tools in handen voor maximale efficiëntie. Overschakelen naar thuiswerk kan een verlies aan snelheid en dus productiviteit betekenen.

De Smart Monitors M5 en M7 bieden dé oplossing:

1. Office 365 staat er al op, zodat je altijd aan documenten kan sleutelen;
2. via Remote Access heb je rechtstreeks toegang tot je werkcomputer;
3. met de Samsung Smart Hub open je vlot Netflix, YouTube en co, zodat je na het werk snel naar relaxmodus schakelt.
Oefen je een grafische job uit? Dan is de TU87F UHD Monitor wellicht iets voor jou, want die toont de diepste kleuren ooit. Hou je van orde? Kies dan voor een scherm met USB-C ingang. Die laat je toe om in serie te schakelen zonder een wirwar aan kabels of docking stations. Een groot voordeel!

Vrouw werkt op laptop

5. Plan en meet


Plannen is zo mogelijk nog belangrijker als je team van thuis uit werkt. Hou zeker een gezamenlijke agenda bij, bijvoorbeeld met Google Calendar, en zorg dat je de tijdsbesteding van werknemers meet met een registratietool .
Met vlotte video calls, beveiligde toestellen, een comfortabele werkplek, het juiste scherm en een feilloze planning zijn jouw teams helemaal klaar voor betrouwbaar thuiswerk!