Kies jouw locatie en taal.
Case Study

ANWB

jan. 19. 2022

De Wegenwacht van de ANWB zet digitalisering in om hulpverlening te vergemakkelijken

Het beste toestel voor administratie, navigatie, verkoop en diagnoses

Uitdaging: De Wegenwacht van de ANWB heeft een stevige klus om haar leden met pech weer veilig op weg te krijgen. Om al die pechincidenten netjes te documenteren en op te volgen, zochten ze naar een slim alternatief voor hun papierwerk. Maar ook de diagnoses van routineproblemen en betalingen konden heel wat vlotter.

 

Oplossing: Met de rugged smartphones en tablets van Samsung handelen de Wegenwachten van de ANWB elk incident eenvoudig af. Navigatie, administratie, communicatie, verkoop en technische diagnoses gebeuren allemaal met een druk op de knop. Handig, toch?

De Wegenwacht – onderdeel van de ANWB – houdt de Nederlandse wegen veilig door leden met pech verder te helpen. De pechverhelpers moeten daarbij heel wat procedures opvolgen. Om die workflow in goede banen te leiden, gebruikt ANWB de robuuste smartphones en tablets van Samsung. Peter Mansveld, Sr. Consultant Design bij ANWB, legt uit hoe die devices tijd besparen en het leven van werknemers gemakkelijker maken.

UITDAGING: het overzicht bewaren langs de snelweg

Contact met klanten en collega’s, navigeren op drukke wegen, jezelf en andere chauffeurs in veiligheid houden en technische problemen oplossen. Als pechverhelper bij de ANWB hoort het er allemaal bij. Helaas is de vluchtstrook op de snelweg geen veilige plek om administratie af te handelen. Zeker als de pechverhelpers alles op papier moet regelen. Zo verliezen ze veel tijd. Tijd die ze goed kunnen gebruiken om een volgende gestrande chauffeur op weg te helpen.

OPLOSSING: de volledige workflow automatiseren met één device

“Iedere pechverhelper die met een Wegenwacht-voertuig rijdt, is uitgerust met een Samsung Galaxy A52s (Enterprise Edition). Pechverhelpers op de fiets en motor gebruiken een Samsung Galaxy XCover Pro”, vertelt Peter. “We hebben zelf een app ontwikkeld waarop alle informatie over het incident toekomt. De beschikbare pechverhelper krijgt een handig overzicht met het telefoonnummer, de locatie en de diensten waar de klant recht op heeft. In één klik verschijnt de precieze locatie van de gestrande chauffeur op Google Maps. Met een tweede klik belt de pechverhelper de klant op. Snel en efficiënt.”

 

Eens aangekomen gaat de pechverhelper aan de slag onder de motorkap. Motorolie of regendruppels op het scherm? Geen probleem, want de smartphones en tablets zijn ertegen bestand.

 

Is de klus geklaard? Dan meldt de pechverhelper het incident gereed in de app. Zo is de ANWB snel op de hoogte zonder dat de werknemer een uitgebreid verslag moet invullen. En op het einde van de dag neemt hij zijn smartphone gewoon mee naar huis.

 

“Een pechhulpverlening op de openbare weg is ook niet zonder risico’s. In geval van bijzondere hulpverleningen maakt de Wegenwacht soms een aantekening. In zo’n geval maakt de pechverhelper snel een paar foto’s van de situatie. Die foto’s helpen om te analyseren hoe we onze dienstverlening nog veiliger kunnen maken”, legt Peter uit.

OPLOSSING: tablet stelt diagnoses en regelt betalingen

In elk voertuig van de ANWB zit een rugged tablet: de Samsung Galaxy Tab Active3. Die dient als back-up voor de smartphone en andersom. Pechverhelpers kiezen zelf welk device ze gebruiken om hun incidenten af te handelen. Waarom de ANWB koos voor deze tablet? 

 

“De prijs-kwaliteitverhouding is heel goed én het is een van de weinige 8 inch-tablets op de markt. Dat is het ideale formaat voor de houder in onze voertuigen. Sommige werknemers verkiezen de tablet omdat ze de routebegeleiding op het grote scherm duidelijker vinden. En omdat onze voertuigen voorzien zijn van een eigen router, is er altijd een stabiele wifiverbinding”, vertelt Peter.

 

Nog een handige feature? Dat is de OBD-tester (on-board diagnostics) waarmee de tablet technische diagnoses stelt. Gaat er een waarschuwingslampje branden in de wagen van een klant? Dan verbindt de pechverhelper de tablet via een Bluetooth OBD dongle met het pechvoertuig. De tablet leest de gegevens uit en meldt wat er aan de hand is. 

 

Is er een onderdeel stuk? Dan schakelt de pechverhelper makkelijk over naar de verkoopmodule. Hij scant de barcode van het vervangonderdeel in zijn busje en de gegevens van de klant staan automatisch op het verkoopformulier. Meteen betalen via PIN of een digitale factuur? Ziezo, geregeld. Nadat de Wegenwacht van de ANWB het onderdeel heeft vervangen, rijdt de klant weer vrolijk verder. 

 

Benieuwd hoe Samsung-devices de workflow in jouw organisatie optimaliseren? Vraag advies aan onze experts. 

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.