Kies jouw locatie en taal.
Case Study

Opening röntgenkamers en mobiele systemen in het Bravis ziekenhuis:

betere workflow, meer efficiëntie

dec. 08. 2021

*Menno van den Berg bij de officiële opening van de Buckykamers in het Bravis Ziekenhuis.

 

Uitdaging: Er worden nog veel röntgenonderzoeken aangevraagd in Belgische en Nederlandse ziekenhuizen. Om de afdeling radiologie minder te belasten, zocht Bravis ziekenhuis naar systemen om de onderzoeken zo snel, efficiënt en kwaliteitsvol mogelijk uit te voeren.  

Oplossing: Samsung richtte vijf röntgen- of buckykamers in met het volautomatische GC85A-systeem en leverde twee nieuwe mobiele röntgensystemen. Het grote voordeel? Tijdswinst en gebruiksgemak: op basis van de patiëntengegevens kiest het systeem automatisch het juiste type onderzoek. Daarbij worden ook meteen enkele parameters ingesteld, zoals positie en belichting.

 

 

Bravis ziekenhuis wil de beste zorg voor zijn patiënten. Daarom gaat het ziekenhuis regelmatig op zoek naar nieuwe technologieën om zijn dienstverlening te verbeteren. De röntgensystemen GC85A en GM85 sluiten volledig aan bij die ambitie. De röntgenscans verlopen nu nog vlotter en efficiënter. 

 

“Samsung richtte samen met Biomedic  vijf röntgen- of buckykamers in met het volautomatische röntgensysteem GC85A: drie in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en twee in Bergen-op-Zoom”, vertelt Luc van Dalen, Senior Key Account Manager Benelux bij Samsung Electronics. “Voor weinig mobiele patiënten voorzagen we in elke afdeling ook de mobiele GM85, een volwaardig röntgensysteem dat je gemakkelijk naar de patiënt toe brengt.”

 

UITDAGING: betere workflow voor röntgenonderzoeken

Veel patiënten vinden röntgenonderzoeken oncomfortabel. Ze moeten in een moeilijke houding gaan liggen, zodat de radiologische laborant hun kwetsuur in beeld kan brengen. De radiologische laborant moet dan weer rekening houden met verschillende parameters, zoals belichting, grootte van het lichtveld en natuurlijk de positionering van de patiënt. Geen sinecure om zo’n onderzoek snel en efficiënt te laten verlopen.

“Daarom gingen we op zoek naar technologische systemen om die onderzoeken te ondersteunen”, vertelt Erik van Braam, manager Medische Beeldvorming bij Bravis ziekenhuis. “Belangrijke criteria? Een loepzuivere beeldkwaliteit, zodat de radioloog breuken en kwetsuren nauwkeurig kan onderzoeken. Een intuïtieve gebruikersinterface, waarmee de radiologische laborant vlot aan de slag gaat. En een alternatief voor weinig mobiele patiënten, zoals patiënten op Intensive Care.”

OPLOSSING: efficiënter werken met het volautomatische en intuïtieve röntgensysteem GC85A

Samsung installeerde In vijf buckykamers een GC85A-röntgentoestel. “Het systeem werkt volledig automatisch: als de radiologische laborant de patiënt op de digitale werklijst selecteert, zorgt het systeem zelf voor de juiste positie, belichting én veldgrootte van de opnames.”

 

De GC85A bevat een camera om de patiënt ook achter het loodscherm – waar de opnames worden gemaakt – te kunnen zien. Met de camera controleert de radiologische laborant of het te onderzoeken lichaamsdeel nog juist in beeld ligt.

“Om alles vlot te laten verlopen, ontwierpen we een intuïtieve gebruikersinterface én voorzien we een smart control, zodat de radiologische laboranten het röntgentoestel ook op afstand kunnen bedienen.”

“De GC85A garandeert kwaliteitsbeelden, zelfs bij verlaagde stralingsniveaus”

— Luc van Dalen, Senior Key Account Manager Samsung

En de beeldkwaliteit? “Die is uitmuntend, dankzij de geavanceerde S-enhanced-techniek die automatisch ruis uit de beelden verwijdert. Daardoor kunnen we zelfs bij lage stralingsniveaus hoogkwalitatieve beelden garanderen.”

 

Zowel in Roosendaal als Bergen-op-Zoom leverde Samsung Biomedic ook het mobiele röntgensysteem GM85 van Samsung. Dankzij het lichte en compacte model rijden de radiologische laboranten het röntgensysteem makkelijk naar de patiënt toe. “En de mogelijkheden zijn nagenoeg dezelfde als die van de GC85A. Het is echt een kleine röntgenkamer op wielen!”

 

Binnenkort rolt Samsung ook zijn smart center uit in Bravis ziekenhuis: een managementtool die de logistieke informatie van alle aangesloten toestellen verzamelt. “Zo kun je centraal bekijken hoe vaak bepaalde onderzoeken worden uitgevoerd. En als één van de toestellen een probleem aangeeft, dan krijg je daar via het smart center een melding van.”

Erik van Braam is tevreden over de samenwerking met Samsung. “De installatie van de buckykamers en de mobiele röntgensystemen is erg soepel verlopen. Bovendien hebben we met Samsung goede afspraken gemaakt rond service en opleidingen. Dus ook daar verwacht ik een constructieve samenwerking.”

 

 

Efficiëntere röntgenonderzoeken, meer tijdswinst én betere zorg? Onze experts vertellen je graag hoe de GC85A en de GM85 daarbij helpen. 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.