Kies jouw locatie en taal.
Case Study

Echosysteem met innovatieve technologie:

accuraat radiologisch onderzoek gegarandeerd

nov. 29. 2021

Uitdaging: De radiologen van het IJsselland Ziekenhuis willen hun patiënten de beste zorg geven. Maar om correcte diagnoses te stellen, moeten hun echosystemen de kleinste laesies of afwijkingen kunnen opsporen.

 

Oplossing: De RS85 Prestige levert haarscherpe echo’s en maakt fusie-onderzoeken mogelijk. Radiologen combineren daarbij echobeelden met CT- of MRI-scans, waardoor ze kleine en dieper liggende afwijkingen makkelijker herkennen.

In 2020 had het IJsselland ziekenhuis behoefte aan een nieuw echografiesysteem voor haar afdeling radiologie in Kralingen en in het ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Het ziekenhuis koos vol overtuiging voor de RS85 Prestige van Samsung.

 

“De haarscherpe beelden, intuïtieve bediening en innovatieve fusie-technologie helpen radiologen om afwijkingen in het lichaam eenvoudig op te sporen. Zo kunnen dokters sneller de juiste behandeling opstarten”, vertelt Luc van Dalen, Sr Key Account Manager Benelux, Health Medical Equipment bij Samsung Electronics.

UITDAGING: accuraat radiologisch onderzoek voor snelle en juiste diagnoses

Tijdens een echografisch onderzoek brengen de radiologen van het IJsselland Ziekenhuis organen, spieren, klieren en bloedvaten in beeld met behulp van geluidsgolven. Zo verzamelen ze informatie over de grootte, de structuur en eventuele pathologische afwijkingen van specifieke lichaamsdelen.

 

“De laatste jaren is het aantal echo-onderzoeken in ziekenhuizen sterk toegenomen”, aldus Luc. “Nieuwe technieken en applicaties stellen radiologen in staat om afwijkingen beter op te sporen.”

 

In 2020 ging het IJsselland Ziekenhuis op zoek naar een nieuw echografiesysteem. Na een uitgebreid selectieproces koos het ziekenhuis voor het premiumsysteem van Samsung, de RS85 Prestige.

OPLOSSING: echosysteem RS85 Prestige spoort kleine en diepe laesies op dankzij vernieuwende fusie-technologie

Samsungs echosysteem RS85 Prestige bundelt alle features die radiologen nodig hebben om scherpe beelden te maken. “Dankzij de vernieuwde technologieën dringen echosignalen het lichaam nu verder binnen, waardoor we ook kleine en dieperliggende afwijkingen in beeld brengen.”

“Met de RS85 Prestige kun je echo’s combineren met een CT- of MRI-scan, voor extra nauwkeurige diagnoses”
– Luc van Dalen, Sr Key Accountmanager Samsung

Bovendien kun je de echobeelden combineren met een CT- of MRI-scan. . Met de S-Fusion™-technologie van Samsung kun je verschillende beelden automatisch, snel en nauwkeurig samenvoegen. Daardoor kun je tijdens het echografisch onderzoek puncties uitvoeren die je vroeger tijdens een CT- of MRI-scan moest doen.

 

“Op de CT of MRI bekijken de radiologen waar de laesie zich bevindt”, legt Luc uit. “Onder echogeleiding kunnen ze vervolgens met de naald precies naar het gebied gaan wat de radioloog wil puncteren. Die techniek is nog vrij nieuw. Daarom begeleidt onze applicatiespecialist de eerste fusie-onderzoeken, zodat de procedure optimaal wordt ondersteund. Zelf ga ik ook regelmatig langs om vragen en wensen goed te stroomlijnen.”

 

Het IJsselland Ziekenhuis is alvast enthousiast over de RS85 Prestige. “De radiologen genieten van het gebruiksgemak en zijn erg onder de indruk van de beeldkwaliteit.”

 

Graag meer informatie over de RS85 Prestige? Onze experts lichten de features graag voor u toe.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.