Kies jouw locatie en taal.
Case Study

Isala ziekenhuis case

jan. 19. 2022

Isala stroomlijnt zorgprocessen met Samsung

Betere en snellere communicatie tussen zorgverleners en met patiënten

Uitdaging: Door de nijpende personeelstekorten en de aanhoudende coronacrisis komt de zorgsector meer en meer onder druk te staan. Om patiënten de beste zorg te verlenen, telt elke efficiëntieslag. Hoe blijft iedereen op een vlotte manier met elkaar in contact? En hoe kunnen zorgverleners het snelst reageren op de noden van de patiënt? 

 

Oplossing: Het Isala-ziekenhuis rust zijn zorgverleners uit met de rugged smartphones van Samsung. Een solide toestel waarop verpleegkundigen alle meldingen van patiënten ontvangen. En waarop artsen gemakkelijk en in realtime elektronische patiëntendossiers bekijken. 

Om de digitale zorgprocessen in goede banen te leiden, moeten de mobiele toestellen in het Isala-ziekenhuis niet alleen slim zijn, ze moeten ook tegen een stootje kunnen. Die combinatie vond Ruben de Beuze, ICT-functionaris voor netwerken en telefonie in het Isala-ziekenhuis, in de Galaxy XCover 5-smartphone en Samsung Knox. Hij legt uit hoe deze totaaloplossing het werk van de verpleegkundigen en artsen gemakkelijk maakt. En ook zijn eigen taken verlicht. 

UITDAGING: kwalitatieve zorg verlenen in elke situatie

Met een capaciteit van zo’n 1.100 bedden is Isala een van de grootste ziekenhuizen in Nederland. Vlot en snel met elkaar communiceren is een vereiste. Want in een ziekenhuis is bedrijfscontinuïteit niet zomaar een kwestie van productiviteit. Een gemiste zorgmelding kan veel grotere gevolgen hebben dan enkel een ontevreden patiënt. Daarom hebben de zorgverleners een solide, betrouwbaar toestel nodig, dat bovendien nauwkeurig beheerd kan worden.  

OPLOSSING: robuuste, veelzijdige smartphones

“We maakten al langer gebruik van Samsung-toestellen in het ziekenhuis, maar in 2019 hebben we de samenwerking opgeschroeft”, vertelt Ruben. “Sindsdien hebben al onze medewerkers een smartphone van Samsung. De zorgverleners gebruiken een rugged toestel, de Galaxy XCover 5. Het ondersteunend personeel heeft een Galaxy A52. En met de toepassingen van Samsung Knox beheren we gemakkelijk de hele vloot.” 

 

“Met de Galaxy XCover 5 kunnen de artsen elektronische patiëntendossiers bekijken en intern bellen via ons privaat netwerk. Met een viercijferig nummer krijgen ze snel en eenvoudig collega’s aan de lijn. En de verpleegkundigen ontvangen er ook alle zorgmeldingen van patiënten op.” 

 

“Wanneer een patiënt op de bel of noodknop drukt, komt die melding via de software IQ Messenger bij de juiste verpleegkundige terecht”, legt Ruben uit. “De telefoons die we vroeger gebruikten waren verbonden met de meldknoppen van bepaalde bedden. Een statische situatie, waarin de vaste verbinding tussen telefoon en bed bepaalt welke verpleegkundige welke patiënten verzorgt. Met de XCover-smartphones kunnen we in enkele clicks de bedden, en dus de workload, herverdelen.” 

 

Samsung Knox was de overtuigende factor in zijn keuze voor Samsung-toestellen, zegt Ruben. “Het beveiligingsplatform is het beste in zijn soort. En doordat het volledig complementair is aan onze bestaande IT infrastructuur paste het perfect in onze strategie. De aanvullende functies maken het werk echt gemakkelijker.” 

 

“Met Samsung Knox SDK en MDM plaatsen we alle smartphones in kioskmodus, wat de functionaliteiten beperkt tot het hoognodige”, licht Ruben toe. “Zo voorkomen we dat zorgverleners extra applicaties installeren, want die kunnen de werking van IQ Messenger in het gedrang brengen.”

 

“Bovendien gebruiken we Knox E-FOTA om bij iedere systeemupdate de werking van het verpleegoproepsysteem te garanderen. Per kwartaal rollen we de updates uit in één afdeling voor een test van twee weken. Pas wanneer die test goed loopt, rollen we de updates uit op alle toestellen.” 

 

En hoewel Isala voorlopig trouw blijft aan het MDM van Mobile Iron, kunnen ze dankzij Knox Service Plugin de nieuwe features van Knox Platform for Enterprise onmiddellijk in gebruik nemen zodra ze commercieel beschikbaar zijn. 

 

“Ten slotte proberen we nu Knox Asset Intelligence uit”, vertelt Ruben. “Daarmee kunnen we de functionaliteiten van de devices goed opvolgen. We krijgen bijvoorbeeld zicht op de batterijduur van de smartphones. En de applicatie voorspelt wanneer het tijd wordt om nieuwe batterijen aan te schaffen. Zo zijn we altijd net een stapje voor.” 

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.