Kies jouw locatie en taal.
Others

5 tips waarmee je team efficiënter kan thuiswerken

feb. 12. 2021

Thuiswerken is flink ingeburgerd in Nederland. Maar als werkgever vraag je je toch wel eens af hoe productief je mensen eigenlijk zijn, en of er geen tijd verloren gaat door haperende technologie. Met deze vijf tips kunnen ook jouw medewerkers thuis optimaal presteren.

1. Blijf samenwerken

Thuiswerken betekent niet dat je alleen werkt. Het is net heel belangrijk dat werknemers op afstand nauw blijven samenwerken. Zo behoud je de dynamiek van teamwerk inclusief feedback en controlemechanismen, raken collega’s niet geïsoleerd en blijven ze gemotiveerd.

Een eerste noodzaak bij thuiswerk is een goede tool voor video conferencing: wij raden Google Duo aan, dat prachtig samenwerkt met de Galaxy S21(+) 5G en de S21 Ultra 5G.
Met die combinatie ben je zeker van superieure beeld- en geluidskwaliteit, zonder verbindingsproblemen en heel makkelijk in gebruik. Met Google Duo en de nieuwste Galaxy flagships ben je handsfree en hyperefficiënt.

2. Garandeer veiligheid en privacy

Je wil zeker zijn dat werkdocumenten veilig staan op de smartphone of tablet van je mensen, zelfs wanneer ze die privé gebruiken?
Samsung Knox biedt de oplossing. Met het Knox Platform for Enterprise (KPE) kunnen zaakvoerders en IT-departementen toestellen van werknemers beveiligen in meerdere lagen, zelfs de hardware. En met de Veilige Map scheidt iedereen heel makkelijk werk van persoonlijke documenten of apps.

3. Een comfortabele werkplek – online en offline

Een snelle, betrouwbare internetverbinding is onmisbaar om efficiënt te werken. Maar comfort en ease-of-use zijn ook offline nodig om je werknemers gemotiveerd en productief te houden.
Geef werknemers een checklist voor hun thuiswerkplek:

1. voldoende licht;
2. een ergonomische stoel;
3. een koptelefoon die geluid buitenhoudt (zoals de AKG Y600NC) of earphones die het omgevingsgeluid filteren op basis van je voorkeuren (zoals de Galaxy Buds Pro);
4. een even performante pc als op het werk, door het gebruik van een Solid State Drive;
5. uitrusting aangepast aan jouw bedrijf en jobs.

Zijn een of meerdere werknemers door omstandigheden verplicht om langdurig thuis te werken? Dan kan het nuttig zijn een IT-medewerker in te schakelen voor het creëren van de optimale thuiswerkplek.

4. Een groot scherm werkt beter

Op kantoor hebben we alle tools in handen voor maximale efficiëntie. Overschakelen naar thuiswerk kan een verlies aan snelheid en dus productiviteit betekenen.

De Smart Monitors M5 en M7 bieden dé oplossing:

1. Office 365 staat er al op, zodat je altijd aan documenten kan sleutelen;
2. via Remote Access heb je rechtstreeks toegang tot je werkcomputer;
3. met de Samsung Smart Hub open je vlot Netflix, YouTube en co, zodat je na het werk snel naar relaxmodus schakelt.
Oefen je een grafische job uit? Dan is de TU87F UHD Monitor wellicht iets voor jou, want die toont de diepste kleuren ooit. Hou je van orde? Kies dan voor een scherm met USB-C ingang. Die laat je toe om in serie te schakelen zonder een wirwar aan kabels of docking stations. Een groot voordeel!

5. Plan en meet

In een normale kantoorsituatie is plannen al belangrijk, maar als je hele team thuiswerkt wordt een schema echt essentieel. Hou daarom een gezamenlijke agenda bij, bijvoorbeeld met Google Calendar. Met een registratietool kan je meten wanneer je mensen aan het werk zijn.

Met soepel verlopende video calls, goed beveiligde toestellen, een comfortabele werkplek, het juiste beeldscherm en een feilloze planning zullen je teams perfect thuis kunnen werken!

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.