Kies jouw locatie en taal.
Others

Online vergaderen: overal, zonder compromissen

jun. 21. 2021

Nu we steeds meer hybride werken, is het aantal virtuele meetings exponentieel gestegen. Dus vroegen we aan Kristof Willems, Senior Product Manager Professional Display: zullen we ooit nog terug naar de vergaderzaal keren? “De kans is groot dat er bij iedere vergadering wel iemand vanop afstand deelneemt.” Met welke set-up kun je dan overal vlot aan die vergadering deelnemen?
Kristof licht vijf onmisbare features toe.

1. Overal een set-up op maat met Meet Easy

De juiste set-up is een absolute voorwaarde voor productief samenwerken en vergaderen. Daarom sloegen Samsung en Logitech de handen in elkaar. “De vraag naar eenvoudige vergaderoplossingen is groot”, vertelt Kristof. "Samen creëerden we de Meet Easy-bundels: totaalpakketten voor de vergaderzaal, maar ook voor wie op afstand werkt."

“De merken vullen elkaar perfect aan. Logitech is marktleider in de invoerapparatuur, en zorgt voor de camera, headset of microfoon en luidspreker, toetsenbord en muis. En de displays van Samsung brengen het beeld tot leven.”

Hoe kies je je bundel? “Voor de vergaderzaal bieden we drie bundels, op maat van een kleine, middelgrote en grote ruimte. Daarin kies je de display die het best bij je noden en je budget past. En voor telewerkers kies je devices op basis van het takenpakket. Zo heeft een grafisch vormgever een ander scherm nodig dan wie enkel de basistoepassingen gebruikt.”

Je installeert de producten van Logitech in enkele kliks. “De oplossingen zijn heel flexibel. Alle gebruikelijke applicaties zoals Google Meet, Zoom of Microsoft werken naadloos op de devices.”

2. State-of-the-artbeeld en -geluid met Cisco Webex

“Aan de hand van onze samenwerking met Cisco willen we onze QMR displays en Flip 2 perfect laten aansluiten op Webex, Cisco’s applicatie voor videoconferenties”, zegt Kristof.

De bundels combineren een Webex Room Kit met een UHD-scherm van Samsung. Zo zie je je collega’s in 4K. “Bovendien stellen de set-ups zelf de kleuren en helderheid op punt. Ze passen het beeld aan op het formaat van je scherm, zodat je hele presentatie op jouw display en op dat van anderen past.”

3. Meer interactie voor de meest creatieve ideeën

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Met de Flip 2, onze digitale flipchart, presenteer je al je ideeën op een visueel aantrekkelijke manier. Kies uit meer dan vijftig kant-en-klare templates om je project vorm te geven.

“Met de Webex on Flip 2 Room Kit hoeft maar één persoon ter plaatse te zijn om de brainstormsessie te starten. De rest van je team kan remote inloggen, en via Synchronized Screen Viewing wijzigingen aanbrengen. Maakt iemand notities in de presentatie? Dan zien de andere deelnemers die in realtime op hun scherm verschijnen.”

4. System-on-chip: integreert je pc in je scherm

Met een Smart-vergaderscherm met System-on-chip kun je presenteren zonder laptop of pc. “De chip heeft een eigen besturingssysteem waarop alle programma’s van Office 365 al geïnstalleerd zijn. Je hoeft dan alleen nog verbinding te maken met de cloud of het netwerk van je kantoor om je presentaties, spreadsheets of mediabestanden te tonen”, legt Kristof uit.

System-on-chip is ook in je thuisset-up een meerwaarde. “De Smart Monitoren M5 en M7 geven je via remote access toegang tot je pc op kantoor.”

5. Ondoordringbare veiligheid

Nu meer en meer bedrijfsdata de cloud ingaan, wil je de beveiliging extra versterken.

Samsung Knox is de totaaloplossing op het vlak van security. De beveiliging zit niet alleen in de software, maar in iedere laag van de technologie. Ook in de hardware”, verduidelijkt Kristof. “Stel: een hacker probeert in je Samsung-scherm of -smartphone een chip te installeren die alle data kopieert. Knox signaleert zoiets onmiddellijk, en houdt de overdracht van data tegen.”

Benieuwd hoe jij je set-up voor online vergaderen optimaliseert? Neem contact op met onze medewerkers en krijg persoonlijk advies.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.