Puhelimen pikalataus langallisesti tai langattomasti

Galaxy S22- ja Galaxy S23 -sarjan laitteet tukevat langallista latausta sekä vaivatonta langatonta latausta. Lue alla olevasta oppaasta lisää eri latausvaihtoehdoista ja langattomasta virran jakamisesta.

Ennen kuin kokeilet seuraavia ohjeita varmista, että laitteesi ohjelmisto ja kyseiset sovellukset ovat päivitettyinä viimeisimpään saatavilla olevaan versioon. Päivittääksesi puhelimesi ohjelmiston, toimi seuraavien ohjeiden mukaan:

Vaihe 1. avaa Asetukset > ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Valitse Lataa ja asenna.

Vaihe 3. Seuraa näytöllä olevia ohjeita.

Lataa puhelimesi langallisella pikalatauksella ja supernopealla latauksella tai nopealla langattomalla latauksella

Galaxy S22- ja S23 -sarjan laitteissa voi käyttää pikalatausta ja langatonta pikalatausta, kun sinun on saatava puhelin käyttöön ja toimimaan nopeasti.

Superpikalataus on käytettävissä vain tietyissä puhelimissa ja sinun on käytettävä alkuperäistä Samsungin laturia sekä 25 W:n tai 45 W:n alkuperäistä adapteria.

• Pikalataus: Jos haluat käyttää pikalatausta, käytä laturia, joka tukee adaptiivista pikalatausta.
  • Nopea langaton lataus: Jos haluat käyttää tätä ominaisuutta, käytä laturia ja komponentteja, jotka tukevat nopean langattoman latauksen ominaisuutta. Suosittelemme käyttämään 25 W:n laturia Galaxy S22/S23 -laitteissa (akun kapasiteetti 3 700 mAh) ja 45 W:n laturia Galaxy S22+/S23+ -laitteissa ja Galaxy S22/S23 Ultra -laitteissa (akun kapasiteetti 4 500–5 000 mAh).
  • Supernopea lataus: Jos haluat käyttää supernopean latauksen ominaisuutta, käytä USB PD (Power Delivery) -laturia, joka tukee supernopeaa latausta. Laturiin on merkitty “Super Fast Charging” -teksti sekä latauskuvake. Suosittelemme käyttämään 25 W:n laturia S22/S23-laitteissa (akun kapasiteetti 3 700 mAh) ja 45 W:n laturia Galaxy S22+/S23+ -laitteissa ja Galaxy S22/S23 Ultra -laitteissa (akun kapasiteetti 4 500–5 000 mAh).
Pikalaturi Pikalaturi

Pikalaturi

Nopea langaton laturi Nopea langaton laturi

Nopea langaton laturi

Supernopea laturi Supernopea laturi

Supernopea laturi

Huomautus:

• Jos laturin teho ei ole riittävä, pikalataus- ja superpikalataustoimintoa ei voi ottaa käyttöön.
  • Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä, jos kyseessä ei ole Samsung hyväksymä adapteri.
  • Voit ladata akun nopeammin, kun laite tai sen näyttö on sammutettu.
  • Pikalataus- tai superpikalataustoimintoa ei voi käyttää vakiolaturilla.
  • Et voi käyttää sisäänrakennettua nopean/supernopean latauksen ominaisuutta, kun lataat akkua käyttäen vakioakkulaturia.
  • Jos laite kuumentuu tai ympärillä olevan ilman lämpötila nousee, latausnopeus voi pienentyä automaattisesti. Tämä on normaalia toimintaa, joka estää laitteen vahingoittumisen.
  • Virta-adapteri ja datakaapeli myydään erikseen. Jos haluat käyttää supernopeaa latausta, suosittelemme, että käytät alkuperäistä Samsung 45 W:n virta-adapteria ja 5 A:n Type-C–Type-C-kaapelia.
aktivoi pikalataus, vaihe 1 aktivoi pikalataus, vaihe 1

Vaihe 1. Käynnistä Asetukset-sovellus ja napauta Akun ja laitteen ylläpito.

aktivoi pikalataus, vaihe 2 aktivoi pikalataus, vaihe 2

Vaihe 2. Napauta Akku.

aktivoi pikalataus, vaihe 3 aktivoi pikalataus, vaihe 3

Vaihe 3. Napauta Lisää akkuasetuksia.

aktivoi pikalataus, vaihe 4 aktivoi pikalataus, vaihe 4

Vaihe 4. Napauta kytkintä kohdassa Pikalataus, Supernopea lataus tai Nopea langaton lataus.

Huomautus:

• Et voi ottaa tätä ominaisuutta käyttöön tai poistaa sitä käytöstä laitteessasi lataamisen aikana.

Lataa toinen laite käyttäen langatonta virranjakoa

Voit ladata toisen laitteen käyttäen puhelimesi akkua. Käytettäessä Langaton virranjako -ominaisuutta puhelimesi voi ladata langattomasti toista Galaxy-puhelinta, Galaxy Watch -kelloa tai Galaxy Buds -kuulokkeita. Sinun tarvitsee vain asettaa kaksi laitetta yhteen. Voit myös ladata toista laitetta jopa samalla, kun lataat puhelintasi. Jos haluat aktivoida Langaton virranjako -ominaisuuden, noudata alla olevia vaiheita.

Vaihe 1. Pyyhkäise alaspäin avataksesi ilmoituspaneelin.

Vaihe 2. Napauta Langaton virranjako -kuvaketta aktivoidaksesi ominaisuuden.

aktivoi langaton virranjako

Huomautus: Jos Langaton virranjako -kuvaketta ei ole, napauta Plus-kuvaketta ja vedä Langaton virranjako -kuvake pikapaneeliin.

Vaihe 3. Aseta ladattava laite keskelle puhelintasi niin, että laitteiden takaosat ovat toisiaan vasten. Kun lataaminen alkaa, tiedät sen ilmoitusäänestä tai värinästä. Kun lataus on valmis, irrota toinen laite puhelimestasi. Kun lataus on valmis, poista toinen laite puhelimestasi.

aktivoi langaton virranjako 2

Huomautus:

• Käytettävien lisävarusteiden tai kannen tyypin mukaan langaton virranjako -ominaisuus ei ehkä toimi oikein. On suositeltavaa poistaa kaikki lisävarusteet tai käytössä oleva kansi ennen tämän ominaisuuden käyttämistä.
  • Virran jakaminen jatkuu, kunnes latauslaitteen varauksesta on jäljellä 30 %, minkä jälkeen se pysähtyy.
  • Säädä laitteiden paikkaa, jotta voit varmistaa niiden yhteyden olevan hyvä, koska langattoman latauksen kelan sijainti vaihtelee laitteen mukaan.
  • Älä siirrä tai käytä kumpaakaan laitetta lataamisen aikana.
  • Tällä ominaisuudella voidaan ladata vain laitteita, jotka tukevat langattoman latauksen ominaisuutta.
  • Jotkin ominaisuudet eivät ole käytettävissä, kun virranjakoa käytetään.
  • Toiseen laitteeseen ladattavan virran määrä voi olla pienempi kuin puhelimestasi siihen jaettavan virran määrä.
  • Jos lataat toista laitetta laitteesi lataamisen aikana, käytettävän laturin tyypin mukaan voi tapahtua niin, että lataaminen hidastuu tai laite ei lataudu oikein.
  • Latausnopeus tai -teho voi vaihdella laitteen tilasta tai ympäristöstä riippuen.
  • Varmista ladatessasi langattomasti, että laturin ja laitteen välissä ei ole mitään ylimääräisiä esineitä, kuten luottokortteja, sormuksia tai metallikansia.

Voit asettaa laitteen lopettamaan virranjaon, kun jäljellä oleva akkuvirta laskee tietyn tason alle.

rajoita langatonta virranjakoa, vaihe 1 rajoita langatonta virranjakoa, vaihe 1

Vaihe 1. Käynnistä Asetukset-sovellus ja napauta Akun ja laitteen ylläpito.

rajoita langatonta virranjakoa, vaihe 2 rajoita langatonta virranjakoa, vaihe 2

Vaihe 2. Napauta Akku.

rajoita langatonta virranjakoa, vaihe 3 rajoita langatonta virranjakoa, vaihe 3

Vaihe 3. Napauta Langaton virranjako.

rajoita langatonta virranjakoa, vaihe 4 rajoita langatonta virranjakoa, vaihe 4

Vaihe 4. Napauta Akkurajoitus ja aseta sitten rajoitus.

On suositeltavaa käyttää vain Samsung hyväksymiä akkuja, latureita ja kaapeleita, jotka on erityisesti suunniteltu laitteellesi. Yhteensopimattomat akut, laturit tai kaapelit voivat aiheuttaa vakavia loukkaantumisia tai vahinkoa laitteellesi.

• Laturin yhdistäminen virheellisesti voi aiheuttaa vakavaa vahinkoa laitteelle. Takuu ei kata vahinkoa, joka aiheutuu virheellisestä käytöstä.
  • Käytä vain laitteen mukana toimitettuja USB Type-C -kaapeleita. Laite voi vahingoittua, jos käytät Micro USB -kaapeleita.
  • Jos lataat laitetta, kun monitoimiliitin on märkä, laite voi vahingoittua. Kuivaa monitoimiliitin huolellisesti ennen laitteen lataamista.
  • Säästä energiaa irrottamalla laturi pistorasiasta, kun sitä ei käytetä. Laturissa ei ole virtakytkintä, joten sinun on irrotettava laturi pistorasiasta, kun sitä ei käytetä, jotta vältät energian tuhlaamisen. Laturin tulee olla lähellä pistorasiaa ja helposti käytettävissä latauksen aikana.
  • Kun käytät laturia, on suositeltavaa käyttää hyväksyttyä langallista tai langatonta laturia, joka takaa latauksen suorituskyvyn.
  • Jos akun varaus on tyhjentynyt kokonaan, laitteeseen ei voi kytkeä virtaa välittömästi, kun laturi yhdistetään. Anna tyhjentyneen akun latautua muutaman minuutin ajan, ennen kuin kytket virran laitteeseen.
  • Jos käytät useita sovelluksia yhdellä kertaa, verkkosovelluksia tai sovelluksia, jotka tarvitsevat yhteyden toiseen laitteeseen, akun varaus tyhjenee nopeasti. Voit välttää virran katkeamisen tiedonsiirron aikana käyttämällä aina näitä sovelluksia, kun akku on ladattu täyteen.
  • Jos käytetään muuta virtalähdettä kuin laturia, kuten tietokonetta, lataaminen voi olla hitaampaa pienemmän sähkövirran vuoksi.
  • Laitetta voidaan käyttää sen lataamisen aikana, mutta akun latautuminen täyteen voi kestää kauemmin.
  • Jos laite saa epävakaata viransyöttöä latauksen aikana, kosketusnäyttö ei ehkä toimi. Jos näin tapahtuu, irrota laturi laitteesta.
  • Laite ja laturi voivat kuumentua latauksen aikana. Tämä on normaalia, eikä sen pitäisi vaikuttaa laitteen käyttöikään tai suorituskykyyn. Jos akku kuumenee tavallista enemmän, laturi saattaa lopettaa latauksen.
  • Jos laite ei lataudu oikein, vie laite ja laturi Samsung palvelukeskukseen.
  • Varmista ladatessasi langattomasti, että laturin ja laitteen välissä ei ole mitään ylimääräistä, kuten luottokortteja, sormuksia tai metallikansia.

Huomautus: Laitteen ruutukaappaukset ja valikot voivat poiketa laitteen mallista ja ohjelmistoversiosta riippuen.

Samsung Members -sovelluksen käyttö

Jos Samsung-matkapuhelimessa, -tabletissa tai puettavissa laitteissa on ongelmia, voit lähettää kysymyksen Samsung Members -sovelluksessa. Lähetä virheraportti saadaksesi lisätietoja.