A „SAMSUNG - KIRÁLY HÉT PROMÓCIÓ” RÉSZVÉTELI FELTÉTELEI ÉS SZABÁLYZATA, ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA

2021-04-05

A „SAMSUNG - KIRÁLY HÉT PROMÓCIÓ”

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEI ÉS SZABÁLYZATA

 

KÉRJÜK, HOGY A SZABÁLYZATOT FIGYELMESEN OLVASSA EL, ÉS CSAK AKKOR VEGYEN RÉSZT A PROMÓCIÓBAN, AMENNYIBEN AZ ITT LEÍRTAKKAL EGYETÉRT, VALAMINT AMENNYIBEN ELMÚLT 18 ÉVES.

 

1.             A PROMÓCIÓ SZERVEZŐJE

1.1.         A „SAMSUNG - KIRÁLY HÉT PROMÓCIÓ” (a továbbiakban: „Promóció”) szervezője a Samsung Electronics Magyar Zártkörűen Működő Részvénytársaság (fióktelep és levelezési cím: 1138 Budapest, Dunavirág u. 2. 7. em.; cégjegyzékszám: 16-10-001767; adószám: 10276451-2-16; kapcsolat: https://www.samsung.com/hu/support/email/) (a továbbiakban: „Szervező”).

1.2.         A Promóció lebonyolításával összefüggő, annak végrehajtásával kapcsolatos egyes feladatokat a Szervező által megbízott ügynökség, az Ogilvy Group Zrt. (székhely: 1065 Budapest, Nagymező utca 44.; cégjegyzékszám: 01-10-041153; adószám: 10220993-2-42; a továbbiakban: „Lebonyolító”) látja el.

1.3.         A Promócióban Résztvevő Termékek megvásárlásával, valamint átadásával kapcsolatos feladatokat a Promócióban Résztvevő Üzletek egymástól, valamint a Szervezőtől függetlenül látják el.

2.             RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

2.1.         A Promócióban kizárólag az a 18. életévét betöltött, Samsung fiókkal („Samsung Account”), valamint magyarországi lakó- vagy tartózkodási hellyel, illetve magyar állampolgársággal rendelkező cselekvőképes természetes személy (a továbbiakban együttesen: „Résztvevő”) vehet részt, aki a jelen Szabályzat 4.1. pontjában meghatározott Megvásárlási Időszak alatt

2.1.1.      a Szervező által forgalmazott, valamint a Magyar Telekom, Telenor, Vodafone, Strong&Unique és Bravophone által kiskereskedelmi forgalomba hozott

  • Samsung Galaxy A52

  • Samsung Galaxy A52 5G

  • Samsung Galaxy A72

készüléket vásárol (a továbbiakban: „Promócióban Résztvevő Termék”)

2.1.2.      az alábbi magyarországi üzletek, műszaki áruházak és webáruházak (a továbbiakban: „Promócióban Résztvevő Üzletek”) valamelyikében:

 

  • Samsung Experience Store üzletek és webáruházak az alábbi felosztás szerint (a továbbiakban együttesen: „SES”):

     

  1. A Strong&Unique Kft. által üzemeltetett:

  • www.ses.hu webáruház;

  • Samsung Experience Store, Westend City Center (1062 Budapest, Váci út 1-3.);

  • Samsung Experience Store, Debrecen (4029 Debrecen, Csapó utca 30.);

  • Samsung Experience Store, Árkád (1106 Budapest, Örs vezér tere 25/a);

  • Samsung Experience Store, Miskolc (3524 Miskolc, Városház tér 9.);

  • Samsung Experience Store, Árkád (6724 Szeged, Londoni körút 3.); valamint

     

  1. A BRAVOPHONE Kft. által üzemeltetett:

  • Samsung Experience Store, KÖKI Terminál (1191 Budapest, Vak Bottyán u. 75/A-C.);

  • Samsung Experience Store, Pólus Center (1152 Budapest, Szentmihályi út 131.);

  • Samsung Experience Store, Allee (1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8-10.);

  • Samsung Experience Store, Árkád (9027 Győr, Budai út 1.);

  • Samsung Experience Store, Downtown (1053 Budapest, Párisi udvar, Ferenciek tere 10.);

  • Telekom üzletek és webáruház, amely a www.telekom.hu oldalon érhető el (a továbbiakban: „Telekom”);

  • Telenor üzletek és webáruház, amely a www.telenor.hu oldalon érhető el (a továbbiakban: „Telenor”);

  • Vodafone üzletek és webáruház, amely a www.vodafone.hu oldalon érhető el (a továbbiakban: „Vodafone”);

  • A Vöröskő Kft. által üzemeltetett Euronics üzletek és webáruház, amelyek listája a www.euronics.hu oldalon érhető el (a továbbiakban: „Euronics”);

  • Extreme Digital üzletek és webáruház, amelyek listája a www.edigital.hu oldalon érhető el (a továbbiakban: „Edigital”);

  • A magyarországi Media Markt műszaki áruházak és webáruház, amelyek listája a www.mediamarkt.hu oldalon érhető el (a továbbiakban: „Media Markt”);

  • A Dante International SA által üzemeltetett emag.hu webáruház, amely a www.emag.hu oldalon érhető el (a továbbiakban: „Emag”);

  • Az Alza.cz a.s. által üzemeltetett alza.hu webáruház, amely a www.alza.hu oldalon érhető el (a továbbiakban: „Alza”);

  • Az Auchan Magyarország Kft. által üzemeltetett webáruház és üzletek, amelyek listája a www.auchan.hu oldalon érhető el (a továbbiakban: „Auchan”).

2.1.3.      Amennyiben a Résztvevő cselekvőképességében korlátozott 18. életévét betöltött természetes személy, úgy a Promócióban való részvételre, valamint a Kedvezmény igénybevételére csak a törvényes képviselőjével együtt jogosult, a törvényes képviselő személyazonosságának igazolását követően.

2.1.4.      Amennyiben a Résztvevő 18. életévét betöltött cselekvőképtelen természetes személy, úgy nevében kizárólag a törvényes képviselője járhat el a Promócióban való részvétel során, a törvényes képviselő személyazonosságának igazolását követően.

3.            A Promóció tárgya

3.1.         Amennyiben a Résztvevő a Promócióban Résztvevő Üzletekben Promócióban Résztvevő Terméket vásárol, úgy 1 (egy) darab 15 (azaz Tizenöt) % árkedvezményre jogosító, a SES webáruházakban beváltható online utalványt (a jelen pontban megjelölt SES webáruházakban beváltható utalvány a jelen Szabályzatban: „Kedvezmény”) kaphat ráadásként, amelyet a megvásárolt Promócióban Résztvevő Termékre letöltött Samsung Members alkalmazáson keresztül tud igényelni a jelen Szabályzat 4.1. pontjában meghatározott Kedvezmény Igénylési Időszak alatt a jelen pontban megjelölt felosztás szerint.

A Kedvezmény kizárólag Samsung termékek (mobilok, tartozékok, viselhető eszközök, kivéve JBL termékek) online történő megvásárlásakor használható fel a Résztvevő választása szerint a https://sestore.hu/, vagy https://www.ses.hu/ weboldalak valamelyikén, legkésőbb 2021. május 31. napjáig, a 23 óra 59 percig befejezett online vásárlások esetén. A 15 (azaz Tizenöt) % árkedvezmény az online vásárlás során véglegesített vásárlásban megjelölt végösszegéből kerül levonásra.

A Szervező kifejezetten felhívja a Résztvevők figyelmét, hogy a Promóciót kizárólag összesen 1.000 (azaz Egyezer) darab Kedvezmény készletének erejéig tudja biztosítani.

3.2.         A Kedvezmény kizárólag a Megvásárlási Időszak alatt megvásárolt Promócióban Résztvevő Termék megvásárlása esetén igényelhető a Promócióban Résztvevő Termékre letöltött Samsung Members alkalmazáson keresztül 2021. április 08. napján 10 óra 00 perctől 2021. április 20. napján 23 óra 59 percig, vagy a készlet erejéig a jelen Szabályzatban meghatározott feltételek szerint.

3.3.         A Promóció kizárólag a jelen szabályzat 2.1.2. pontjában meghatározott Promócióban Résztvevő Üzletekben történő vásárlásokra vonatkozik, és más kedvezményekkel, illetve egyéb akciókkal, valamint promóciókkal nem vonható össze.

3.4.         1 (egy) Résztvevő részére legfeljebb 1 (egy) darab Kedvezmény igényelhető és használható fel a Promóció során.

3.5.         Szervező a Promóciót kizárólag a Promócióban Résztvevő Termék, valamint a Kedvezmény készleteinek erejéig tudja biztosítani, a Promócióban Résztvevő Üzletek folyamatai szerint.

3.6.         Az adott Kedvezmény másra át nem ruházható, valamint készpénzre vagy más termékre át nem váltható.

3.7.         A Szervező és a Lebonyolító a Kedvezmény esetleges hibáiért, valamint hiányosságaiért kizárják a felelősségüket, és a Kedvezmény vonatkozásában szavatossággal, jótállással nem tartoznak felelni, kivéve, ha a felelősség kizárását a magyar jogszabályok kifejezett rendelkezéssel tiltják.

3.8.         Ugyanakkor amennyiben a Kedvezmény működésképtelen, úgy a Szervező az adott Résztvevő számára lehetőséget biztosít, hogy a Kedvezmény kézhezvételétől számított 5 (öt) naptári napon belül a Résztvevő által észlelt problémát a következő e-mail címen jelezze a Szervező részére: kiralyhet_aszeria_promocio@ogilvy.com.

4.             A PROMÓCIÓ IDŐTARTAMA

4.1.         A Promóció 2021. április 05. napján 00 óra 01 perctől 2021. április 20. napján 23 óra 59 percig, vagy a Promócióban Résztvevő Termék, valamint a Kedvezmény készleteinek erejéig tart (a továbbiakban a lentebb megjelölt Megvásárlási Időszak, valamint a Kedvezmény Igénylési Időszak együttesen: „Promóciós Időszak”), amely az alábbi két időszakból tevődik össze:

  • Megvásárlási időszak: a Résztvevő a Promócióban Résztvevő Terméket 2021. április 05. napján 00 óra 01 perctől 2021. április 11. napján 23 óra 59 percig, vagy a Promócióban Résztvevő Termékek készletének erejéig tudja megvásárolni a jelen Szabályzatban meghatározott feltételek szerint (a jelen Szabályzatban: „Megvásárlási Időszak”).

     

  • Kedvezmény igénylésének időszaka: a Megvásárlási Időszakot követően a Résztvevő a Kedvezményt 2021. április 08. napján 10 óra 00 perctől 2021. április 20. napján 23 óra 59 percig, vagy a Kedvezmény készletének erejéig tudja igényelni a Megvásárlási Időszak alatt megvásárolt Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A52 5G vagy Samsung Galaxy A72 készülékre letöltött Samsung Members alkalmazáson keresztül (a jelen szabályzatban: „Kedvezmény Igénylési Időszak”).

4.2.         A Kedvezmény kizárólag az Promóciós Időszak alatt megvásárolt Promócióban Résztvevő Termék mellé igényelhető a jelen Szabályzat 4.1. pontjában meghatározott Kedvezmény Igénylési Időszak alatt, vagy az adott Kedvezmény készletének erejéig a jelen Szabályzat 6. pontjában meghatározott feltételek szerint.

A Szervező kifejezetten felhívja a Résztvevők figyelmét, hogy amennyiben a Promóció Időtartama alatt, annak záró napját megelőzően a rendelkezésre álló 1.000 (azaz Egyezer) darab Kedvezmény letöltésre kerül, úgy a Promóció nyomban véget ér. A Szervező nyomatékosan rögzíti, hogy a Promóciót a Promóciós Időszak alatt kizárólag 1.000 (azaz Egyezer) darab Kedvezmény készletének erejéig tudja biztosítani.

5.            A PROMÓCIÓBAN RÉSZTVEVŐ TERMÉKEK ÁRA ÉS ÁTVÉTELE

5.1.         A Promócióban Résztvevő Termékek árai a különböző Promócióban Résztvevő Üzletekben különböznek. A Résztvevő a Promócióban Résztvevő Termék aktuális áráról az adott Promócióban Résztvevő Üzletben tud tájékoztatást kérni.

5.2.         A Promócióban Résztvevő Termékek átvételének időpontja és módja, és az arra vonatkozó szabályok a különböző Promócióban Résztvevő Üzletekben különböznek. A Résztvevő az adott Promócióban Résztvevő Termék átvételének időpontjáról és módjáról az adott Promócióban Résztvevő Üzletben tud tájékoztatást kérni.

5.3.         Mivel a Promócióban Résztvevő Termékek végfelhasználók részére történő értékesítésében a Szervező nem vesz részt, így a kiszállítással, vagy átvétellel kapcsolatban további tájékoztatást kizárólag a Promócióban Résztvevő Üzletek tudnak adni.

6.            A KEDVEZMÉNY IGÉNYLÉSE A SAMSUNG MEMBERS ALKALMAZÁSON KERESZTÜL

6.1.         A Szervező kifejezetten felhívja a Résztvevők figyelmét, hogy a Kedvezmény kizárólag a jelen Szabályzat 4.1. pontjában meghatározott Kedvezmény Igénylési Időszak alatt, vagy a Kedvezmény készletének erejéig igényelhető a jelen 6. pontban meghatározottak szerint.

6.2.         A Résztvevő a Promócióban Résztvevő Termék mellé igényelhető Kedvezményt kizárólag a Megvásárlási Időszak alatt megvásárolt Promócióban Résztvevő Termékre letöltött Samsung Members alkalmazáson keresztül igényelheti 2021. április 08. napján 10 óra 00 perctől 2021. április 20. napján 23 óra 59 percig, vagy az adott Kedvezmény készletének erejéig.

6.3.         A Kedvezmény igénylésének folyamata

6.2.1.      A Résztvevő a megvásárolt Promócióban Résztvevő Terméken a Samsung fiókjával („Samsung Account”) belép a Samsung Members alkalmazásba, elolvassa majd elfogadja az alkalmazás használatához szükséges feltételeket, majd rákattint az ’Indítás’ gombra.

6.2.2.      A Résztvevő a ’Kedvezmények’ fül alatt a ’Galaxy A széria készüléked mellé igényeld most a ráadás kedvezményt’ igénylő bannerre, majd ezt követően a ’Kérem az ajánlatot!’ gombra kattint.

6.2.3.      A Résztvevő megadja a következő személyes adatait: (i) vezetéknév; (ii) keresztnév; (iii) e-mail cím; (iv) születési dátum; (v) telefonszám.

6.2.4.      A Résztvevő kiválasztja a ’Termék információ’ legördülő menüből, hogy Samsung Galaxy A52, Galaxy A52 5G vagy Galaxy A72 készüléket használ, majd feltölti a Promócióban Résztvevő Termék vásárlását igazoló számlát, vagy számla másolatát jól olvasható minőségben[1].

6.2.5.      A Résztvevő ezt követően megadja a Promócióban Résztvevő Termék megvásárlásának pontos dátumát (amely dátum az megrendelés időpontját jelenti).

6.2.6.      A Résztvevő a ’Következő’ gombra kattint, ahol megjelenítésre kerül a számára elérhető Kedvezmény.

6.2.7.      A Résztvevő ezt követően az ’Összefoglaló’ gombra kattint, ahol az alkalmazás kéri, hogy igazolja vissza az önként megadott információk és a feltöltött dokumentum helyességét és valós mivoltát, valamint, hogy erősítse meg részvételét a ’Regisztrálás’ gombra történő kattintással.

6.2.8.      Az oldal alján az ’Általános Szerződési Feltételek’ elolvasását és elfogadását követően, a ’Regisztrálás’ gombra kattintással véglegesíthető a regisztrációs folyamat.

6.2.9.      A regisztrációs folyamat véglegesítését követően a Résztvevő egy egyedi regisztrációs kódot tartalmazó visszaigazolást kap az alkalmazáson belül, valamint a Szervező e-mailben is értesítést küld a Résztvevő számára amelyben megerősítésre kerül a regisztrációja. A Szervező e-mailben történő értesítése nem automatikusan, valamint nem az alkalmazáson belül történő regisztrációval egyidőben történik meg.

6.2.10.    A Szervező minden egyes Kedvezmény igénylésének jogosságát megvizsgálja, és erről e-mailben visszajelzést küld valamennyi Résztvevő részére előreláthatólag 5 (öt) munkanapon belül.

6.2.11.    Amennyiben a Kedvezmény igénylése jogos (vagyis bizonyítást nyer, hogy a Promócióban Résztvevő Terméket az Megvásárlási Időszak alatt vásárolták meg, valamint, hogy a megadott adatok a valóságnak megfelelnek, illetve, hogy a Résztvevő megfelel a jelen Szabályzatban foglalt valamennyi feltételnek), úgy a Lebonyolító a Résztvevő által megjelölt e-mail címre küldi el a Kedvezményt 5 (öt) munkanapon belül.

6.4.         A Szervező kifejezetten fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy a Résztvevő Kedvezmény igénylését elutasíthatja, amennyiben az nem felel meg a jelen szabályzatban foglalt valamennyi követelménynek.

7.             ADÓZÁS, KÖLTSÉGEK

7.1.         A Kedvezményhez tartozó esetleges adózási kötelezettséget a Szervező viseli. Szervezőt a Kedvezmény fentiek szerinti átadásán és adóvonzatának kiegyenlítésén kívül további kötelezettség nem terheli.

8.             SZEMÉLYES ADATOK

8.1.         A jelen Promócióval kapcsolatos adatkezelésről a Szervező https://www.samsung.com/hu/helyi-adatkezelesi-tajekoztato/ linken elérhető adatvédelmi tájékoztatójában, valamint az „Adatkezelési tájékoztatás a „SAMSUNG – KIRÁLY HÉT PROMÓCIÓHOZ” elnevezésű dokumentumból tájékozódhat.

8.2.         A Promócióban Résztevő Üzletekben történő vásárlások során történő adatkezelés a Promócióban Résztvevő Üzletek által, az adott Promócióban Résztvevő Üzlet adatkezelési tájékoztatójában rögzítettek szerint történik, az adatkezelés során a Szervező tehát nem kezel személyes adatot.

9.             VEGYES RENDELKEZÉSEK

9.1.         A Promócióban Résztvevő Termék üzembe helyezésekor, illetve használatakor figyeljen arra, hogy a Promócióban Résztvevő Termék gyári számát tartalmazó gyári adattábla ne sérüljön, illetve ne távolítsa el azt, mert ez a jótállás elvesztését okozza, így ugyanis a Promócióban Résztvevő Termék nem azonosítható a jótállási kötelezettség teljesítése céljából.

9.2.         A Szervező és a Lebonyolító a Kedvezmény esetleges hibáiért, hiányosságaiért kizárják a felelősségüket, és a Kedvezmény vonatkozásában szavatossággal, jótállással nem tartoznak felelni, kivéve, ha a felelősség kizárását a magyar jogszabályok kifejezett rendelkezéssel tiltják.

9.3.         A Kedvezmény átadásának - a Szervező érdekkörén kívül eső - elmaradásáért vagy késedelméért, illetve az átadás során keletkezett károkért a Szervező semmilyen felelősséget nem vállal.

9.4.         Szervező fenntartja a jogot, hogy a Promóció feltételeit (ideértve a jelen Szabályzatot) indokolás nélkül módosítsa, ide értve a Promóció megszüntetését is, figyelemmel a vonatkozó jogszabályokban foglalt korlátozásokra és szükség esetén az érintettek megfelelő időben történő előzetes tájékoztatásával. Az erre vonatkozó tájékoztatást Szervező a Promóció egyéb közleményeivel azonos nyilvánosságot biztosítva közzéteszi, és valamennyi módosítás a tájékoztatás időpontjától hatályos. A módosítást követően a Résztvevők a módosítás időpontjáig megszerzett jogaikat maradéktalanul érvényesíthetik. A Promócióban való részvétel előtt kérjük, hogy minden esetben figyelmesen olvassa el a jelen Szabályzatot, különös tekintettel az esetleges módosításokra, hogy mindenkor tisztában legyen a Promóció feltételeivel. A Promócióban való részvétel önkéntes. A Promócióval kapcsolatos felelősségkorlátozások és felelősségkizárások a vonatkozó jogszabályok által megengedett mértékben érvényesülnek.

9.5.         Szervező és Lebonyolító kizárják a felelősségüket a Samsung Members applikáció rajtuk kívülálló okokból történő meghibásodásáért, valamint abban az esetben is amennyiben a Samsung Members applikáció nem vagy korlátozottan használható, ugyanakkor ezesetben haladéktalanul megtesznek minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a hiba okát mielőbb feltárják, illetve megszüntessék.

9.6.         A Szervező nem tehető felelőssé a Promóció téves meghirdetéséért abban az esetben, ha az a jóváhagyása nélkül történik.

9.7.         A fentiek mellett a Szervezőt nem terheli felelősség a Szabályzattal kapcsolatban vagy az alapján a Résztvevő, vagy harmadik felek által elszenvedett bármely nem vagyoni, közvetett, illetve következményes kárért, költségért, kiadásért, ideértve egyebek mellett adatvesztést, bevételkiesést, nyereségkiesést, elmaradt hasznot, kereskedelmi és egyéb jó hírnév csökkenését vagy elvesztését, valamint harmadik személyek követelését.

9.9.         Jelen Szabályzatra a magyar jogszabályok az irányadók és a Promócióban való részvétellel kapcsolatosan kialakuló jogviták kizárólagosan a magyar bíróságok joghatósága alá tartoznak, figyelemmel a vonatkozó jogszabályokban foglalt korlátozásokra.

9.10.       Amennyiben a jelen Szabályzat bármely rendelkezése a magyar jogszabályok szerint érvénytelen, jogellenes vagy végrehajthatatlan, a jelen Szabályzat összes többi rendelkezése ettől függetlenül teljes mértékben érvényes és hatályos marad, és a jelen Szabályzat érvénytelen, jogellenes vagy végrehajthatatlan rendelkezése (mindaddig, amíg érvénytelen, jogellenes vagy végrehajthatatlan) elválasztásra kerül a jelen Szabályzattól. A Résztvevő és a Szervező minden elvárható erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy az érvénytelennek, jogellenesnek vagy végrehajthatatlannak minősített (elválasztott) rendelkezést egy olyan érvényes, jogszerű és végrehajtható rendelkezéssel helyettesítsék, melynek joghatása a lehető legnagyobb mértékben megfelel az elválasztott rendelkezés célzott joghatásának.

9.11.       Jelen szabályzat az alábbi oldalon érhető el: www.samsung.com/hu/article.

 

Budapest, 2021. április 05.

Samsung Electronics Magyar Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Szervező

© 2021 Samsung Electronics Magyar Zártkörűen Működő Részvénytársaság Minden jog fenntartva!

 

 

 

[1] A Szervező kifejezetten felhívja a Résztvevők figyelmét arra, hogy a nem jó minőségben feltöltött (pl. nehezen olvasható, a feltüntetett adatok egy részét kitakaró, stb.) számlamásolatokat nem áll módjában elfogadni.

 

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÁS
A „SAMSUNG - KIRÁLY HÉT PROMÓCIÓHOZ”

1. Az adatkezelő

Samsung Electronics Magyar Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 5126 Jászfényszaru, Samsung tér 1.; fióktelep és levelezési cím: 1138 Budapest, Dunavirág u. 2. 7. em.; cégjegyzékszám: 16-10-001767; a továbbiakban: „Samsung”, vagy „Adatkezelő”). A Samsung elérhetőségei: http://www.samsung.com/hu/info/contactus.html vagy 06-80-SAMSUNG (06-80-7267864). A Samsung adatvédelmi tisztviselőjének elérhetőségei: https://www.europe-samsung.com/gdpr/webform/hu; cím: European Data Protection Officer, Samsung Electronics (UK) Limited, Samsung House, 1000 Hillswood Drive, Chertsey, Surrey KT16 0PS. A Samsung adatkezelésivel kapcsolatos részletes információk: https://www.samsung.com/hu/helyi-adatkezelesi-tajekoztato/.

2. Az adatkezelés megnevezése és célja; az adatfeldolgozók

A Samsung, mint adatkezelő a „SAMSUNG - KIRÁLY HÉT PROMÓCIÓBAN” (a továbbiakban: „Promóció”) a résztvevők (a továbbiakban: „Résztvevő”) a Promóció lebonyolításához szükséges személyes adatait kezeli. A Promóció lebonyolításával összefüggő, annak végrehajtásával kapcsolatos egyes feladatokat a Szervező által megbízott ügynökség, az Ogilvy Group Zrt. (székhely: 1065 Budapest, Nagymező utca 44.; cégjegyzékszám: 01-10-041153; adószám: 10220993-2-42; a továbbiakban: „Lebonyolító”), látja el. Ilyen feladat például: a Résztvevővel történő kommunikáció, valamint a Kedvezmény Résztvevő részére történő eljuttatásának megszervezése. A Promóció lebonyolításával kapcsolatos informatikai környezetet és rendszert a VMLY&R Hungary Kft. (székhely: 1123 Budapest, Alkotás út 53. C. ép. 2. em.; cégjegyzékszám: 01-09-064225; adószám: 10361942-2-43) biztosítja.

3. Az adatkezelés jogalapja
 
Az adatkezelés jogalapja az EU 2016/679. számú Általános Adatvédelmi Rendelete („GDPR”) 6. cikk § (1) b) pontja alapján az, hogy az adatkezelés olyan szerződés (a Promóció) teljesítéséhez szükséges, amelyben a Résztvevő az egyik fél.

4. A kezelt adatok köre

A Samsung a Promócióval kapcsolatban a Résztvevők alábbi adatait kezeli:

• Résztvevő teljes neve;
• Résztvevő születési dátuma (annak ellenőrzése érdekében, hogy a Résztvevő a 18. életévét betöltötte-e);
• Résztvevő e-mail címe;
• Résztvevő telefonszáma;
• A Promócióban résztvevő termék vásárlását igazoló számla másolata, amelyen a fentieken túl az alábbi adatok kerülhetnek feltüntetésre:
• A Promócióban résztvevő termék vásárlását igazoló számla sorszáma és kiállításának dátuma;
• A kiskereskedelmi egység neve és címe, ahol a Promócióban résztvevő terméket a Résztvevő megvásárolta;
• A Promócióban résztvevő termék megnevezése, azonosítószáma és mennyisége, IMEI száma, modellkódja, gyári száma, nettó és bruttó vételára;
• A Promócióban résztvevő termék vásárlásának időpontja.

5. Az adatkezelés időtartama

A szerződés (Promóció) megszűnését (lebonyolítását) követően az adatkezelés jogalapja a következőképpen alakul:

A Résztvevők személyes adatai az adatkezeléssel kapcsolatos jogszabályi és / vagy szerződéses elévülési idő végén kerülnek törlésre. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: „Ptk.”) 6:22. § szakasza szerint, ha a Ptk. eltérően nem rendelkezik, a követelések 5 (öt) év alatt évülnek el. Az adatmegőrzési idő így az érintett személlyel való kapcsolat megszűnését követő 5 (öt) év.

Amennyiben a Résztvevők személyes adatait a Samsung az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 202. § szakasza alapján a Résztvevők részére nyújtott kedvezményt terhelő adó megfizetését követő 5. (ötödik) adóév végéig köteles megőrizni, akkor a Samsung a vonatkozó személyes adatokat csak a megőrzési kötelezettség lejárata után törli. A Résztvevők személyes adatait a Samsung ebben az esetben a GDPR 6. cikk (1) c) alapján, a Samsungra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli.

Ha a Résztvevők személyes adatait a Samsung a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § szakasza alapján köteles megőrizni, akkor az adatokat a Samsung az a vonatkozó személyes adatokat csak a szerződéses kapcsolat megszűnését követően 8 (nyolc) év múlva törli. A gyakorlatban ilyen eset, ha az adatok a könyvelést alátámasztó iratok részét képezik. A Résztvevők személyes adatait a Samsung ebben az esetben a GDPR 6. cikk (1) c) alapján, a Samsungra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli.
Amennyiben a Résztvevők személyes adatait a Samsung az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 202. § szakasza alapján a Résztvevők részére nyújtott kedvezményt terhelő adó megfizetését követő 5. (ötödik) adóév végéig köteles megőrizni, akkor a Samsung a vonatkozó személyes adatokat csak a megőrzési kötelezettség lejárata után törli. A Résztvevők személyes adatait a Samsung ebben az esetben a GDPR 6. cikk (1) c) alapján, a Samsungra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli.

6. Az adatok megismerésére jogosult személyek

A személyes adatokhoz a Promóció lebonyolításában részt vevő személyek férhetnek hozzá a Samsung és a Lebonyolító szervezetén belül.

7. Harmadik országba történő adattovábbítás és automatizált döntéshozatal

7.1. A Résztvevők személyes adatai harmadik országbeli adatkezelőkhöz, illetve adatfeldolgozókhoz nem kerülnek továbbításra.

7.2. A Samsung a Résztvevők személyes adataival automatizált döntéshozatalt, ideértve a profilalkotási tevekénységet nem végez.

8. Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok és jogorvoslati lehetőségek

8.1 Adatvédelmi jogok és jogorvoslatok

Az érintettek adatvédelmi jogait és jogorvoslati lehetőségeit részletesen a GDPR vonatkozó rendelkezései (így különösen a GDPR 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 22., 77., 78., 79., 80. és 82. cikkei) tartalmazzák. Az alábbi összefoglalás tartalmazza a legfontosabb rendelkezéseket, illetve a Samsung ennek megfelelően nyújt tájékoztatást az érintettek részére az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikról és jogorvoslati lehetőségeikről. A Samsung adatkezelési tevékenységéről bővebb információért, kérjük, látogasson el a https://www.samsung.com/hu/helyi-adatkezelesi-tajekoztato/ weboldalra.

A Samsung indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen az érintett joggyakorlással (lásd: GDPR 15-22. cikkei) kapcsolatos kérelmének beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a kérelme nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról a Samsung a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet.

A Samsung az érintett által kért információkat írásban, vagy – az érintett elektronikus úton benyújtott kérelme, illetve ezirányú kérelme esetén – elektronikusan adja meg. Az érintett részére szóbeli tájékoztatás is adható, amennyiben az érintett a személyazonosságát a Samsung részére igazolja.

8.2 Az érintett hozzáférési joga

(1) Az érintett jogosult arra, hogy visszajelzést kapjon a Samsungtól arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, az érintett jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

a) az adatkezelés céljai;
b) az érintett személyes adatok kategóriái;
c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel a személyes adatokat a Samsung közölte vagy közölni fogja, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
d) adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
e) az érintett arra vonatkozó joga, hogy kérelmezheti a Samsungtól a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
f) valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; és
g) ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

(2) Ha személyes adatoknak harmadik országba történő továbbítására kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozóan a megfelelő garanciákról.

(3) Az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát a Samsung az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért a Samsung az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az érintett másként kéri.

8.3 A helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a Samsung kérésére indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Az érintett jogosult továbbá arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

8.4 A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

(1) Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a Samsung indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat a Samsung gyűjtötte vagy más módon kezelte;
b) az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
c) az érintett tiltakozik az adatkezelése ellen, és adott esetben nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
d) a személyes adatok jogellenesen kerültek kezelésre;
e) a személyes adatokat a Samsungra alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell; vagy
f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

(2) Ha a Samsung nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és a fentebb írtak értelmében azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megtesszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

(3) Az (1) és (2) bekezdés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges, többek között:

a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
b) a személyes adatok kezelését előíró, a Samsungra alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából;
c) a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben az (1) bekezdésben említett jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy
d) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

8.5 Az adatkezelés korlátozásához való jog

(1) Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a Samsung korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Samsung ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
c) a Samsungnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
d) az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Samsung jogos indokaink elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

(2) Ha az adatkezelés az (1) bekezdés alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

(3) Az adatkezelés korlátozásának feloldásáról a Samsung előzetesen tájékoztatja az érintett, akinek kérésére a fentiek alapján korlátozták az adatkezelést.

8.6 A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

A Samsung minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölte, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére a Samsung tájékoztatja e címzettekről.

8.7 A tiltakozáshoz való jog

(1) Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben a személyes adatokat a Samsung nem kezeli tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

(2) Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az érintettre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

(3) Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

(4) Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan és a 2002/58/EK irányelvtől eltérve Ön a tiltakozáshoz való jogot műszaki előírásokon alapuló automatizált eszközökkel is gyakorolhatja.

(5) Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson az érintettre vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

8.8 A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha az érintett megítélése szerint az érintettre vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a GDPR rendelkezéseit. Magyarországon az illetékes felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (weboldal: http://naih.hu/; cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.; postacím: 1363 Budapest, Pf: 9.; telefon: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

8.9 A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

(1) Az érintett jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság érintettre vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben.

(2) Az érintett jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra, ha az illetékes felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az érintettet a benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.

(3) A felügyeleti hatósággal szembeni eljárást a felügyeleti hatóság székhelye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani.

8.10 A Samsunggal vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

(1) Az érintett a rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog – sérelme nélkül hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak a GDPR-nak nem megfelelő kezelése következtében megsértették a GDPR szerinti jogait.

(2) A Samsunggal vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást a Samsung vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az érintett szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is.
 

Lista Nincs előző oldal Nincs következő oldal