Wat te doen als de tv die was geregistreerd op de SmartThings-app verdwijnt

Als de tv of een ander apparaat dat was geregistreerd op de SmartThings-app verdwijnt en niet zichtbaar is, zijn er een paar dingen die je kunt proberen voordat je het opnieuw registreert. Volg de onderstaande gids, er kan een eenvoudige oplossing zijn

Afbeelding van SmartThings-app die verbinding maakt met Smart TV

Gegevensgebruik kan vertraagd zijn, of kan tijdellijke haperingen vertonen tijdens het laden van de app. Als de router en de tv ver uit elkaar staan, kan de communicatie niet soepel verlopen en kan de registratie mislukken.

1 Tik op Instellingen op je smartphone.
Instellingen geselecteerd op smartphone
2 Tik op Verbindingen.
Verbindingen geselecteerd in instellingenmenu
3 Tik op Wi-Fi.
Wifi geselecteerd in menu Verbindingen
4 Tik op Gegevensgebruik en stel Mobiele gegevens in op ingeschakeld.
Datagebruik geselecteerd in menu Verbindingen

Opmerking: Als er meer dan 10 apparaten op de router zijn aangesloten, kan de registratie mislukken.

Als je je tv niet op het scherm kunt vinden, zelfs nadat de registratie op de SmartThings-app met succes is voltooid, wijzig je de locatie en controleer je de lijst met alle apparaten.

1 Tik op Apparaat in het menu onderaan en tik vervolgens op de naam van de locatie.
Slaapkamer 1 is geselecteerd in het SmartThings-apparatenmenu
2 Wanneer de pop-up verschijnt, selecteer je Alle apparaten.
Alle apparaten geselecteerd in vervolgkeuzemenu in SmartThings-apparatenmenu
3 Controleer de lijst van alle apparaten.
Apparatenlijst weergegeven
4 Als je tv niet in de lijst staat, tik je op het Thuis-pictogram om de locatie te wijzigen.
Thuis-pictogram (Toevoegen) geselecteerd op SmartThings-app
5 Kies een andere locatie om je tv te vinden.
Mijn huis geselecteerd in locaties menu op SmartThings app
6 Ontdek dat het apparaat op het scherm verscheen.
Woonkamer gemarkeerd op SmartThings app
7 Selecteer Alle apparaten.
Alle apparaten geselecteerd in SmartThings app
8 Zoek je tv in de lijst van alle geregistreerde apparaten.
Tv geselecteerd in lijst van geregistreerde apparaten

Zorg ervoor dat de software op je smartphone en SmartThings-app up-to-date is, en werk indien nodig ook de firmware van je tv bij.

Opmerking: De SmartThings-app is compatibel met telefoons met Android 8.0 of hoger, en iOS 12.0 of hoger.

Hoe de SmartThings app bij te werken

1 Tik op Menu (de drie horizontale lijnen).
Menu geselecteerd op SmartThings app
2 Tik op SmartThings Instellingen.
Instellingen geselecteerd op SmartThings app
3 Veeg naar en tik op Over SmartThings.
Over SmartThings is geselecteerd in het instellingenmenu
4 Als er een update beschikbaar is, tik je op Update.
Software-update menu weergegeven

Hoe de firmware van de tv bij te werken

1 Druk op de knop Thuis van de afstandsbediening en navigeer naar Instellingen.
Instellingen geselecteerd in het tv Thuis-menu
2 Selecteer Ondersteuning > Software-update.
Software-update geselecteerd in tv-instellingenmenu
3 Selecteer Nu updaten.
Nu updaten geselecteerd in Software-update-menu

Opmerking:

• Als je problemen hebt met je Samsung Smart TV, moet je altijd controleren of er software-updates beschikbaar zijn, omdat deze jouw problemen op kunnen lossen.
  • Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV.