Kies jouw locatie en taal.
Others

6 tips om samen met je collega’s in beweging te blijven

apr. 28. 2021

Dat bewegen doet leven, weten we allemaal. Maar zeker nu we minder vaak het huis uit moeten, is het belangrijk om bewust voor ons lichaam te zorgen. Is de motivatie zoek? Deze 6 tips helpen jou en je collega’s om samen de benen los te gooien.

1. Zet al lopend de eerste stap

Elke dag de kaap van de 10.000 stappen overschrijden? Dat doe je door van elke gelegenheid gebruik te maken om je benen te strekken. Hou bijvoorbeeld eens een lunchwandeling met je collega’s of je gezin. Ook lange telefoontjes zijn een goed moment om een frisse neus te halen. Of wat dacht je van een meeting in de buitenlucht in plaats van achter het scherm?

Met de Galaxy Watch3 hou je precies bij hoeveel stappen je zet, wanneer je actief bent en hoeveel energie je verbrandt. De smartwatch giet alles in statistieken zodat je makkelijk je doelen in de gaten houdt – en realiseert, natuurlijk.

2. Wissel zittend werken af met staan

Sta iedere 30 minuten recht van je bureaustoel. Zo bescherm je jezelf tegen rugpijn, maar ook tegen hart- en vaatziekten en diabetes type 2, volgens het Vlaams Instituut Gezond Leven. De wekker op je smartphone helpt je daarbij. En heb je een smartwatch, zoals de Galaxy Watch3? Dan zoemt die wanneer het tijd is om even recht te staan, met of zonder begeleide stretchoefening.
Verander ook voldoende van werkhouding – je nek en schouders zullen je dankbaar zijn. Probeer bijvoorbeeld eens staand te werken. En het koffieapparaat? Dat zet je liefst zo ver mogelijk weg. Zo loopt je stappenaantal weer aardig op.

3. Doe een snelle work-out

Een sportsessie hoeft niet lang te duren. Met een High Intensity Interval Training (HIIT) bijvoorbeeld verbeter je je conditie al in zes minuten – ideaal dus tijdens de koffiepauze. Voor wie houdt van een dosis vriendschappelijke competitie is het trouwens mogelijk om group challenges op te zetten met de Together-functie in de Samsung Health-app. Wie kan de meeste burpees? Wie plankt het langst?

4. Start je eigen loop- of fietsclubje

Wat je samen doet, doe je beter. Stamp met je collega’s een virtuele loop- of fietsclub uit de grond op een app als Strava. Deel de mooiste routes en moedig elkaar aan om te blijven gaan. Zo hou je de teamspirit levend, ook op afstand.

5. Ontdek het avontuur in de buurt

Een excursie, een activiteit voor op vakantie? De Lage Landen hebben meer te bieden dan je denkt . Verken je spreekwoordelijke achtertuin met geocaching, een ontdekkingsspel waarbij je GPS je naar een verrassing leidt. Hou je van raadsels? Breek je het hoofd tijdens een openlucht escape game – ook een ideale teambuilingactiviteit.

Of trek je wandelschoenen aan voor een tocht door een natuurgebied om helemaal tot rust te komen.

Met de Galaxy Watch3 om de pols raak je in ieder geval de weg niet kwijt.

6. Maak het tastbaar, doe het zelf

Het mag duidelijk zijn: het groepsgevoel is enorm belangrijk om iedereen mee te krijgen. Maak dat tastbaar met een sportuitrusting met het logo van je bedrijf erop. Of geef je eigen draai aan een start-to-run podcast, bijvoorbeeld door hem te laten inspreken door collega’s. Wie het groots ziet, zet zelfs een eigen beweegprogramma op poten.

Bij onze Samsung-collega’s bruist het alvast van de activiteit. Momenteel verloopt alles digitaal, maar zodra het kan, draait ons Samsung Health-programma weer op volle toeren. We stimuleren iedereen om gezonde keuzes te maken op het vlak van beweging, voeding en mentaal welzijn. Daarvoor laten we motivational speakers aan het woord, gaan we samen op looptraining en organiseren we yoga- en spinningsessies. En de snacks op onze events? Die zijn natuurlijk lekker, maar ook gezond. Wie wil, kan zelfs een eigen trainings- en voedingsschema laten opstellen door personal coaches.

Zo gaan we bij Samsung samen voor de 3 G’s: gezond, gelukkig en gemotiveerd. Want het belangrijkste kapitaal van een onderneming, dat zijn haar mensen.

Klaar om uit de startblokken te schieten? Bekijk hier hoe de Galaxy Watch3 jou en je collega’s helpt om je doelen te behalen.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.