Kies jouw locatie en taal.
Others

Vier mobiele uitdagingen in de maakindustrie

dec. 24. 2020

Van magazijnbeheer en fabrieksonderhoud tot overleg met collega’s: productiemedewerkers gebruiken hun smartphones en tablets voor allerlei taken. Met rugged smartphones en tablets trotseren ze de ergste uitdagingen. Ook bij extreme temperaturen en risicovol werk.

Uitdaging 1: water, hitte en fysieke schokken

Het mobiele toestel van je medewerkers bevat informatie van onschatbare waarde. Denk maar aan gegevens van in- en uitgaande logistiek, orders, beheer van productielijnen en leveringen. Die data wil je natuurlijk niet kwijt zijn als een van je medewerkers het toestel uit zijn handen laat glippen.

Met een rugged smartphone of tablet kunnen je medewerkers zorgeloos aan de slag. Want de toestellen zijn geschikt voor extreme klimatologische (werk)omstandigheden en bestand tegen fysieke schokken, water, hitte en stof.

Uitdaging 2: ingewikkelde applicaties

Tot voor kort werkten heel wat bedrijven met een Personal Digital Assistant (PDA) voor hun medewerkers, inclusief zelf ontworpen applicaties en protocollen. Een serieuze investering. En niet altijd gebruiksvriendelijk. Gevolg: extra tijdsverlies en een hele hoop frustratie.

De rugged smartphones en tablets gebruiken besturingssystemen waarmee je medewerkers al vertrouwd zijn. De intuïtieve bediening via het touchscreen, het ergonomische ontwerp, de gebruiksvriendelijke apps, … Ze dragen allemaal bij tot een hogere productiviteit. Erg handig bij het fabrieks- en magazijnbeheer. Want terwijl je medewerkers de aantallen ingeven, kan hun leidinggevende realtime een rapport opstellen. Met onmiddellijke updates.

Je maakt het leven van je IT-collega’s bovendien extra gemakkelijk, want de smartphones en tablets zijn eenvoudig te configureren en te onderhouden dankzij Samsung Knox.

Uitdaging 3: vertraging op de communicatielijnen

Productielijnen zijn vaak afhankelijk van elkaar, waardoor nieuwe informatie – zoals een storing – best zo snel mogelijk in het bedrijfssysteem wordt ingegeven en gecommuniceerd. Zo weet elke verantwoordelijke meteen welke operaties extra aandacht vragen, welke materialen er moeten worden aangevuld en welke orders er op levering wachten.

Daarom zijn heel wat rugged smartphones en tablets uitgerust met een push-to-talk button. Zo ook de Samsung Galaxy XCover 4S en Galaxy XCover Pro , waarmee je instant communiceert via de Walkie Talkie app van Microsoft. Instant, dat is vliegensvlug: met de verbeterde touch-herkenning van de toestellen kunnen je medewerkers hun toestel zelfs met werkhandschoenen bedienen.

Uitdaging 4: dure investeringen


Elke organisatie zoekt naar manieren om kosten te besparen. Kapotte mobiele toestellen kunnen ze dan ook missen als kiespijn, want die betekenen niet alleen gemiste communicatie en tijdsverlies, maar ook extra kosten voor reparatie of vervanging.

Een rugged toestel kan de Total Cost of Ownership (TCO) stevig doen dalen, tot 46% t.o.v. een niet-rugged toestel. De smartphones en tablets gaan dus langer mee, moeten minder vaak worden hersteld en hebben geen nood aan dure accessoires – de rugged toestellen zijn immers al tot in de puntjes uitgerust.

Samsung rugged devices kunnen elke situatie aan. Ontdek de gepaste toestellen voor jouw bedrijf.
Samsung rugged devices kunnen elke situatie aan. Ontdek de best passende toestellen voor jouw bedrijf.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.