Kies jouw locatie en taal.
Others

Home sweet home: zo creëer je de ideale thuiswerkplek

nov. 25. 2020

40% van de medewerkers zal in de toekomst thuis- en kantoorwerk combineren. Dat blijkt uit een recente studie van de Boston Consulting Group. Maar veel werkgevers stellen zich vragen bij de efficiëntie en veiligheid van afstandswerk:

• Hoe behouden je werknemers het evenwicht tussen werk en privé?
• Hoe draag je zorg voor de gezondheid en de ergonomie van je thuiswerkers?
• Hoe help je hen om voldoende te bewegen?
• Hoe vereenvoudig je de switch tussen thuis- en kantoorwerk?

In dit artikel belichten we alle aspecten van de ideale thuiswerkplek. En belichten we de elementen die nodig zijn voor werkgeluk en productiviteit.

Behoud het overzicht met een clean desk

Voor thuiswerkers is het extra moeilijk om de grens tussen privé en werk te bewaken. Daarom kunnen ze thuis het beste in een aparte ruimte werken, waar ze niet worden afgeleid door huisgenoten of huishoudelijke taken.

Een clean desk is daarbij essentieel. Een opgeruimde werkplek zorgt voor rust en structuur. En helpt je thuiswerkers om de focus te behouden. Geef hen deze tips mee:

• Kies voor een bureau met een groot werkblad.
• Leg alleen de essentiële werkelementen in het zicht, zoals je mobiele toestel en je beeldscherm.
• Werkmappen en documentatie die je niet meteen nodig hebt, berg je op in een kast.

Bouw mee aan een ergonomische thuiswerkplek

Thuiswerk verhoogt het risico op nek-, rug- en schouderklachten, met mogelijk ziekteverzuim tot gevolg. Vervang keukenstoel en eettafel daarom door een op-en-top ergonomische thuiswerkplek.

Veel medewerkers met nekklachten hebben hun bureau en/of werktafel verkeerd ingesteld. Dat los je snel op met deze richtlijnen:

• Zet je rug helemaal tegen de leuning. Je voeten moeten dan allebei plat op de grond kunnen staan.
• Een goede rugleuning heeft onderaan een bolle vorm, om de holte van je lage rug te ondersteunen.
• Je moet je schouders kunnen ontspannen tijdens het werk.


Ook een flexibel beeldscherm kan rug- en nekklachten voorkomen. Verbind je tablet of smartphone daarom met de business monitor CH89 (34’’). Die is in hoogte verstelbaar en zwenkt in elke richting. Je vindt snel de juiste positie als je het scherm recht voor je plaatst, op een armlengte kijkafstand, met de bovenrand van je scherm op ooghoogte. Dat maakt urenlang schermwerk comfortabel.

Keep on moving

Thuiswerkers hoeven zich niet (ver) te verplaatsen voor een meeting of koffiepauze. Toch is voldoende beweging belangrijk om alert en goed in je vel te blijven.

De Galaxy Watch helpt je medewerkers op weg. Zitten ze te lang stil? Dan biedt de Galaxy Watch hen spontaan bewegingsoefeningen aan. En hebben ze last van stress? Dan vinden je medewerkers op de Watch enkele rustgevende ademhalings- en meditatieoefeningen.

Maak switchen snel en eenvoudig

Je wilt afstands- en kantoorwerk natuurlijk zo vlot mogelijk laten samengaan. Bespaar je medewerkers daarom onnodig sleurwerk. Met krachtige tablets en smartphones hebben ze hun werkcomputer altijd en overal op zak. Het grote scherm van de Galaxy Tab S7 (11’’) helpt je bovendien om twee apps naast elkaar te plaatsen. Ideaal om te multitasken en meer uit je werkdag te halen.

Liever nóg meer overzicht? Combineer je tablet dan met een beeldscherm, toetsenbord en muis, en schakel over naar DeX-modus. De inhoud van je tablet verschijnt meteen op je beeldscherm, inclusief handig bureaublad en vertrouwde taakbalk. De ideale opstelling voor videocalls met een levensechte gesprekervaring.

Dat geldt trouwens ook voor je smartphone. DeX werkt draadloos op onder andere de Galaxy S20. Maak verbinding met een beeldscherm en transformeer je smartphone tot een volwaardige pc. Voorzie je de Galaxy Enterprise Edition van de S20? Dan zijn je werknemers en IT ook volledig gerust over de datasecurity.

Maak werk van comfortabel thuiswerk

Met thuiswerk geef je een stukje controle uit handen, maar in ruil krijgen je medewerkers er wel comfort en tijd bij – vaarwel files!

Als jij je thuiswerkers bovendien goed ondersteunt met de juiste technologie, werken ze ook nog eens efficiënter en creatiever. Een win-winsituatie, dus.


• Ben je nog op zoek naar extra technologische ondersteuning? We helpen je graag verder met onze thuiswerkbundels.
• Graag concreet advies? Onze experten staan voor je klaar.

Aanmelden nieuwsbrief

Salesvragen

Neem contact op met ons salesteam om de beste opties voor uw bedrijf te bespreken.

Technische hulp

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze experts voor productspecifieke support en technische ondersteuning.